sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• HyperMonkey
    A The Elder Scrolls és én …
    Mi a francért kell már megint egy x-edik fantasy MMO-t főzni? Van ezer + 1, az ég világon semmi értelme. Ott a WoW azt úgysem tudja felülmúlni. Jó oké, a TES világára épül, azt meg jól le is szarom, megint kardok, íjak, varázslat meg sárkányok. Dögunalom. Miért nem lehet egy igazán jó sci-fi MMO-t csinálni, a WoW után úgysem fogok más MMO-t tolni. Havernál megnéztem ezt az agyon hype-olt Skyrim-et és első látásra megmondtam róla hogy ez szar. Biztos hogy dögunalom az egész, beszélgetni kell meg harcolni. Ezt már láttuk milliószor.
    Mindegy, jön az online verzió, nem érdekel annyira hogy hajamat tépve várjam, vagy lefagyasszam magam a release-ig mint Cartman. De ha már jön, úgyis megnézem ahogy eddig minden MMO-t, úgyhogy megveszem a Skyrim-et, bár tudom hogy egy szar, de a világról legalább megtudok valamit. Nem mintha annyira érdekelne, de mégse legyek tök hülye a lore-t illetően. Megvettem a steam-es verziót, DLC-k nélkül remélve hogy minél előbb végigtolom csak a főküldetésekre koncentrálva, és elmondhatom hogy valamit tudok Tamriel-ről. Na kezdjünk bele, jöjjön az unalom…
    És elkezdtem a Skyrimet…
    Arra szavak nincsenek, mekkorát tévedtem. Sem aludni, sem enni nem vagyok hajlandó, letehetetlen, elképesztő, az évszázad játéka. Még csak elképzelni sem tudom, hogy lehetett ilyet csinálni. Nem csak a küldetések, hanem a világ, és az apróságok. Értesítettem a vezírt a sárkánytámadásról, ő szólt az emberénekk hogy pár harcost szedjen össze és nézze meg mi a pálya. Oké, láttam, fasza. Erre később megyek a városban, hallok egy beszélgetést, mondom megnézem. És az a tiszt éppen az összeverbuvált csapatnak tartott eligazítást, amiről ez előbb beszéltem. Meghallottam mert épp arra jártam. Befostam és nem kicsit. Az egész világ él, lélegzik akkor is, ha épp nem vagyok ott. Az NPC-k nemnekem játszanak hanem élik az életüket. Most ott tartok, hogy a mellékküldetéseket csinálom. A harc zseniális (bár íjjal nehéz célozni). Íjjal és 2h fegyverrel megyek, és tegnap vettem egy házat is.
    Szóval így kell teljesen véletlenül Elder Scrolls fanatikussá válni. Most melóban vagyok, de sietnem kell haza mert Daniele vár az Alvó Óriás fogadóban. Ezt az élményt kihagyni nem emberiség elleni, hanem univerzum elleni vétek és büntetni kéne. Szigorúan.