24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#4842 hát íjásszal a zöld csíkra meredsz, sorc-kal meg a kékre :)
bár sorcnál túl sokat nem kell meredni, köpsz 2 nagyobbat és 0 manád van, ráadásul amennyire a karakterlapról kivettem, a mana regenre (meg gondolom a többire is) van diminishing return, ami sucks -
Nephin #4841 Szerintem csináltak valamit a targeteléssel, mert sokkal kevesebbet lőttem mellé (vagy fejlődtem! :D). Sokat kell mozogni, a tereptárgyakat használni, figyelni az erőforrásokat (bár ezt minden classnál, gondolom). Akciódús, izgalmas, nekem nagyon bejön.
Egy kétkezes karddal harcoló dragonknighttal mentem az idő nagy részében, arattunk, instában két heal/dps templarral voltak wipe-ok szép számmal, kell a tank, de megoldottuk. -
#4840 Nem tudom eldönteni a varázsló irányt vigyem, vagy a Nightblade irányt, így most a Nightblade került sorra, dupla tőrrel és íjjal. Hazudnék ha azt mondanám sikerült eljutnom oda, hogy ráérezzek. Keveset játszottam, azt is nagyon bénán. Több idő kell még. -
Johika #4839 Ez engem is erdekelne, egyre jobban hajlok egy woodelf dk bow/th fele. -
HyperMonkey #4838 Én mindenképpen megveszem amint megjeleni, mert van benne fantázia, és elképzelhető, hogy az engem zavaró dolgokat kijavítják. De ez akkor is zsákba macska lesz részemről, és sokak részéről. Ahogy egyre jobban a pénz és bevétel dominál, és egyre kevesebb igényes játék kerül ki, úgy vesztek el a demók, trialok. Alig van már rá példa hogy egy játéknál van demo. Szerencsére sok mmo-nál van lehetőség kipróbálni, és én a TESO-t megveszem akkor is ha nincs lehetőség kipróbálni, de ez nem fair. Az open béta sem tükrözi a retail verzió minőségét, ezt az swtor példájából ismerjük. Szóval valami próbát mindenképpen kellene biztosítani, ha már fizetünk érte. -
Johika #4837 Erre altalaban ott az open beta, trialt akkor kezdik el tolni amikor uj elofizetoket akarnak. Tornal is a jatek melle kaptal valami barati trialt, wowban is vag 4-5 ev utan lett stb. -
#4836 izébizé, múltkor mondtál valamit az íjászatra, hogy.. nehéz ugye? most? -
Nephin #4835 staff* -
Nephin #4834 Nightblade íjjal, plusz belenéztem a straffba is, de erre valahogy nem éreztem még rá.
A nightblade skillek igazából meleepártiak, erősen szelektálnom kellett, a siphoningból volt értelmes. Ehhez raktam íj-skillt, harcosguildeset (szuper a silver bolts) és a nagy csslódást, a shadow ágról a stealthet a maga 2 és fél seces pompájában - érdekelt, mivé lehet moprholni, de időnövelést még nem kaptam. Talán a tolvajoknál majd. Fontos húzni a soul trapet is, kövek nélkül elég irritáló visszacaplatni, vagy instában ott feküdni, felszed-e valaki, tehát ezt is beraktam. :) -
HyperMonkey #4833 Persze ez igaz. De egy teljes árú játéknál (főleg ha havidíjas), a fejlesztőknek biztosítani kellene trial verziót. Akár szint, akár időkorlát lenne a megkötés. Ahogy sok mmo-ban van ilyen. Persze nem lehetne sokat megtudni, de alap dolgokra jó lehet. Fut-e megfelelően az én elvárásaim szerint a játék, tetszik-e a hangulata, jó-e a grafikája (amennyiben ez számít). Ezt mindenképp biztosítani kellene. Van béta, és lehet hogy lesz trial, de a bétába bejutni nem mindenki tud, és aki várja az meg nem biztos hogy a trialt kivárja amennyiben lesz egyáltalán. Nem hinném hogy egy trialt összepattintani akkora meló lenne, hogy nem fér bele. -
Nephin #4832 A TOR bármilyen "sorsa" semmilyen hatással nincs a TESO-ra, ráadásul köszöni szépen, jól is érzi magát, attól, hogy te meg sokan nem játsszák, mások, nagyon sokan igen.
Nem támadunk itt senkit sem, azoknak érvelünk legfeljebb, akik - épp a te logikád szerint - alaptalanul tuti bukásnak jósolják a játékot. -
Johika #4831 Ez SWToR-nal igaz is, azt sajna elszurtak. De ESO-nal vegig azt mondtak hogy egy TES jatek lesz csak MMO kivitelben. En amenyit edig lattam belole streamen, ennek tokeletesen megfelel. -
#4830 Sikeresen alig tudok kitermelni évente 40-50 milliós bevételt (nem nyereséget), adná Isten, hogy megbukjak úgy, mitn az SWtOR, az a havi 1.5 milliárd jól jönne :)
Az nem baj, ha nincs pénze valakinek mmo-ra. Illetve baj, de az ő egyéni problémája, nem feltétlen kell erről nekünk tudni. De ez alapján minősíteni egy mmot sem az okos ember ismérve. -
#4829 szvsz lenne értelme visszakanyarodni az eddig elhangzott témákhoz ahelyett hogy össznépi trolletetés folyik :)
végre lehet értelmesen beszélni többekkel a tényleges kontentről, most aztán tényleg minek a szélmalomharc
úgyhogy folytatnám is az értelmesebb vonalat: ki milyen karaktert tolt, és milyen véleménnyel van?
én high elf desctruction botos sorcot toltam, vegyítve a 3 sorc skill fát a desctruction staff fával
a véleményem felemás, sokkal erősebbnek éreztem múltkor a nightblade-et, viszont az tuti, hogy a fun faktor a sorcnál is igen magas
meg a balance fura, 10-es szintű voltam, volt olyan 13-as szörny amiből 1 darabot sem tudtam megölni, mellette 100 méterrel meg a 15-ös szintű területen ásítozva haladtam -
HyperMonkey #4828 Nekem (mint már írtam) nem gond a havidíj, és problémám sincs vele. Csak azt próbáltam leírni, hogy nem mindenkinek van rá pénze. Inni nem szoktam, de nem lenne gond a móka+MMO havidíj kombó. A lényeg az, hogy ti egyértelműen támadtok mindenkit akinek más a véleménye mint a tiétek. Ezt nem feltétlenül rád írtam, hanem úgy általában a fanboyokra. Ahogy arról már itt is szó volt, nem egy fórumon szidták és bukást jósoltak neki. Az ellentábor meg azonnal visszatámadott. Ezekről a dolgokról még senki nem tudhat semmit. Valamikor nem is régen volt szó arról, hogy mi számít bukásnak. Szerintem nem csak az, ha lelövik a szervereket. Az már bukásnak számít, ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Az swtor jó példa, itt is rengetegen tolták. Most ki játszik még vele? Senki (Nephin talán). Rengeteg haver is belekezdett, mára mindegyikük otthagyta. Én is benézek az swtor-ba nagyon néha pár percre, de nem feszít egyáltalán. Megkapnám a kieget ha befizetnék 1 hónapot, de nekem még az sem éri meg. Számomra ez már bukás. És nagyon sokak számára is. Nem véletlenül lett akkor az év csalódása. Sokan gondolják így. -
#4827 3500 Ft, ha komolyan ennyire szarban van valaki, hogy nincs ennyi feles pénze, ne akarjon mmoval játszani :) A vicc az, hogy legalább ennyi értékben levisz az ember minden hónapba megszáradt kaját, pizzát, félig megivott piát, stb, vagy ad ennyi borravalót egy vacsora során. Aki meg minimálbérből él, vagy közmunkás, az ne egy luxuscikknek számító mmoval akarja eltölteni az idejét, mert ott komoly gondok vannak az értékítélettel... Hatalmas nagy falduma ez a pénz, csak egy üres lufi, soha sem a pénzről szólt ez, csak egy mondvacsinált indok. -
#4826 Ha valakinek nincs pénze valamire nem az a megoldás hogy nyekergek és a seggemet a földhöz verem.
Az meg hogy a nép szerint éppen melyik előfizetési modell divat teljesen lényegtelen , azért több mint valószínű hogy ott is elég jól képzett közgazdászok számolhattak utána megéri e ez vagy sem.
( Egyébként meg az EVE-ben valóban úgy tűnik hogy ingyen játszol , pedig valójában nem , csupán más fizeti ki helyetted a lovettát. Zseniális húzás volt ez annó ccp-től ) -
#4825 Nagyszerű összefoglaló, kár, hogy senki nem írta itt, hogy sikeres lesz és senki nem fanboykodott. A legnagyobb fanboykodás annyi volt, hogy a többség előfizet.
-
#4824 Persze, hogy nem mondta. Még én is csak max 2-3 hónapot látok egyelőre az ESO-val kapcsolatban a jelenlegi tartalom ismeretében. Addig biztos, hogy kitart a három frakciója PVE tartalma. Utána mi lesz, senki sem tudja, lévén semmi infó nincs az egész endgameről, csak hogy "lesz". PVP speciel nem érdekel annyira. -
#4823 Aki SWG-t tolta anno az nem sír hogy perkálni kell:D Ott lényegében 2 előfizetés kellett:D -
#4822 Köszönöm. Tökéletes időzítés, minden benne van a kommentedben, amiről szó volt korábban :) Iskolapélda.
Annyit engedj megjegyezni, hogy az már a te egyéni szoc. problémád, ha nincs pénzed mmo-ra. Senki sem mondta, hogy inni és mmozni is kell egyszerre. Ha csak ivásra van pénzed, mmora nincs, akkor hajrá, igyál inkább és ne játssz mmokkal. Az megint a te - bár ez esetben eü. - problémád, hogy kényszert érzel arra, hogy játssz... -
Nephin #4821 Konkrétan ki szögezte le értékelhetően, hogy tuti siker lesz? Olyan volt, hogy tuti bukás lesz, de egyébként szerintem itt csak azt írkáltuk, hogy személy szerint játszunk-e majd vele vagy nem jön be. -
Johika #4820 Azok a szep rregi vad idok. :D
En ezt Feketelyukban eltem meg, Moszkava teri ospunkokkal, csovesekkel, undergruandosokkal iszogattunk es szorakoztunk ott. Aztan jottek a fiatalok, mi meg neztunk butan :D
-
HyperMonkey #4819 Azért az elképzelhető, hogy valaki nem annyira nolifer, hogy van valamennyi pénze de nem sok, azt inkább egy hétvégi mókára költi mint MMO havidíjra nem?
Az előfizetős modell már egyáltalán nem divat, lassan már csak a wow ilyen. Meg az eve online, de bban a havidíjat ingame pézből is ki lehet csengetni.
Más részről pedig nincs összefüggés a community milyensége és az előfizetési modell között, vagy lehet az F2P, B2P vagy akármi. A wow nép között is vannak jócskán parasztok, és a GW2-ben is vannak normális játékosok. A havidíjtól várni a szűrést elég nagy ostobaság.
BTW nem kicsit egyoldalú nálatok a véleményezés. Lehet kétféle vélemény ugye. Az egyik szerint sikeres lesz, a másik szerint nem (és van aki nem tudja persze). Ti alapból letrolloztok mindenkit aki szerint bukás lesz, pedig ez csak egy vélemény. Ahogy a ti részetekről is vélemény hogy sikeres lesz. Nem csak azok folytatnak itt (vagy akárhol) hadjáratot akik szerint bukás lesz, ti ugyanolyan erőszakosan toljátok a szubjektív véleményeteket hogy siker lesz.
Idióták azok akik szidják és szerintük bukás lesz. Honnan tudnék előre igaz? Jogos. De ti honnan tudjátok hogy siker lesz? Pont annyira lehettek biztosak a saját véleményetekben mint a haterek.
Egyáltalán nem biztos hogy aki szidja, az divatból teszi. Én azon véleményen vagyok, hogy majd kiderül. De a stream-ek alapján nem valami bizalomgerjesztő, nem túl szép, az animációk kész vicc, a map olyan mintha 1990-et írnánk stb. De ezek csak videok, nem láttam ingame, úgyhogy majd meglátjuk. De a trolloknál egy hangyafasznyival sem jobbak az elvakult fanboyok. Az csak egy állapot, hogy a fórumok nagy részét a fanboyok moderálják, így minden velük ellentétes vélemény számotokra már gyalázatnak számít.
-
#4818 Ne is mondd, miközben a Bros fanok meg a rockerek már készültek, mert a következő menet az övéké volt :D -
#4817 Még ha "csak" agyhalott lenne, az rendben lenne, mert az őszintén hülye. A legtöbb troll viszont szándékosan csinálja, és ez a nagyobb baj. Ahogy anno megfogtad a nadrág gombodat minden zöld trabantot látva (fogalmam sincs miért, de megfogadtad), most ugyanez zajlik, csak mindenhez hozzá kell szólni, és lehetőleg bántót vagy sértőt (fogalmad sincs miért, de muszáj)
Itt tart világ, és ennél csak rosszabb lesz. -
Johika #4816 nekem a depeche mod, cure fanok verekedesei tetszettek. Fekete borkabatosok verekedtek, csak azt nem tudtam soha kitalalni honan tudjak ki hova tartozik. :) -
#4815 Szívemből beszéltél. -
#4814 Ezért ilyen remek a közösségi oldal, meg a többi ilyen szar, mert mindenkinek joga van mindenhez hozzászólni és posztolni, pedig a 90%-uk teljesen agyhalott, vagy legalábbis semmivel sem érdemelték ki, hogy bármihez is véleményt fűzzenek. Régebben, ha valaki fölösleges pofázott, vagy értelmetlenséget beszélt, max kapott egy sallert, ma meg egyenesen divat minden retardáltnak véleményt nyilvánítani. -
#4813 Elvi kérdés, ebben az évtizedben divatból szidni kell mindent, ami pénzbe kerül azt meg főleg. Sikk beszólni valakinek a faszbúkon, attól vagy menő, ha elküldöd az anyjába a címszereplőt egy hírportál kommentben, és még sorolhatnánk. Egyszerűen beköszöntött a kínai naptár szerinti troll évtized, ami ellen semmit sem tudsz tenni. A kommentelők 10%-a tud maximum értelmes indokot adni arra, hogy miért szar valami, vagy miért köcsög valaki, stb - a többi 90% ugyanolyan divatbohóc, mint anno a 90-es években bomberdzsekiben és martensban rohangaló 30 kilós skinheadek, vagy a Kispál koncert elsősorában csápoló vendég, aki csak a "csinibaba" betétdalát ismerte, de ő volt a legnagyobb fan, mert akkoriban a Kispál menő volt, és nem akart kimaradni a "feelingből". Lehetne még sorolni. :) -
#4812 Nyugatra bagó pénz, nálunk meg divat sírdogálni, hogy nincs rá lóvé, de hétvégente 4-8 ropikat elinni, meg elcigizni már vagány. Hiába na, a szocializáció nagyon fontos és drága. -
Susarc #4811 nemtudom mit garasoskodnak! tőlünk nyugatra az a 4000 ft annyi mint nekünk 500 ft......szánalom -
irenicus #4810 Oksa , köszi az infót! -
Nephin #4809 Pedig hányan vannak, akinél szar, mert fizetős, de ingyen csak ezzel játszana. :D Olvastam a hétvégén FB-kommenteket a bétás posztok alatt, olyan ámokfutások is voltak, hogy ihajj. :D -
#4808 Lesz, attribútom (health/stamina/magicka) pontokat és skill pontokat is lehet resetelni. -
#4807 Hát, ha szar az egész már most, akkor az ingyen is szar lesz, nem azon a vacak 15 dolcsin fog múlni. -
irenicus #4806 Eddig csak read only voltam , viszont felmerült egy kérdés (bár biztos volt már róla szó) , lesz esély újraosztani a skill pontokat vagy amire nyomtál az marad amíg megy a játék? -
Susarc #4805 ohh az érdekes lesz:)) -
#4804 igen, de többször lehet egymás után (mindig más effektek közül választhatsz), és nem tudom, hányszor -
Susarc #4803 nem csak 2 irányba lehet menni 1 spellnél? majd még lehet azokat is "morpholni"?