Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
BryceHUN #3507 Először is köszönöm a normális reakciót! Igazi felüdülés néha ilyet is kapni.
1. No igen, a Gothic körüli hercehurcáknál már csak az sajnálatra méltób, hogy a Piranha Bytes már egy jó ideje visszakapta a játék jogait, de látszólag nem kívánnak élni vele. Kár. (Halk megjegyzés: Pár hónapja írták, hogy új játékon dolgoznak, ami nem a Risen folytatása lesz.)
2. A TES játékoknak sosem volt jó a története, így nem is úgy ültem neki a Skyrimnek, hogy a Witcher/DA/ME/Baldur\'s Gate alázós története fogok kapni. Tisztában voltam vele, így hagytam is a főtörténetet, és rohantam mellékküldetéseket csinálni. Itt jött az igazi fekete leves.
Az Oblivion után nevetségesen egyszerűek, és fantáziátlanok lettek a mellékküldetések. Sajnos ez, meg az értelmetlen egyszerűsítéseknek hála gondolom azt, hogy Skyrim nem több, mint egy lélektelen, és feleslegesen agyonbutított folytatás.
Viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek ellenére is egy jó játék! Viszont se nem az "évtized", se nem az akkori évnek az "évjátéka".
Olvastam a BioWare, meg a CD Projekt nyilatkozatait, és ott határozottan csak a nyílt világú játékmenetet (ami ugye nem új fícsör a TES-ben) említették meg, amit szívesen átemelnének. Amit meg túlszeretnének szárnyalni, az a Skyrim eladásai. Belátták, hogy a zárt játéktérrel rendelkező játékok (főleg a "next-gen" miatt) kevésbé népszerűbben, mint a nyíltak. Természetesen ezt most mind a két csapat úgy állítja be, mint ha ők szarták volna a spanyolviaszt, de a jó történet, és a nyílt világ ötvözését már 2001-ben megcsinálta a Piranha Bytes .
A "világ legjobb MMO" jelzőt, csak gúnyként használtam. Semmilyen WoW-killer, vagy más hangzatos baromságot nem várok el a TESO-tól. Ha visszaadják minimum az Oblivion összetettségét, változatosságát, és hangulatát, akkor engem máris megvettek kilóra.
És végül: A léegyszerűsítést csak azért hozom fel folyamatosan hibaként, mert a "világ legjobb fejlesztőcsapatától", és az "évtized játékától" elvárnám, hogy összetettebb legyen, mint egy CoD.