Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Ez most komoly? :D Tenyleg ki lettem oktatva? Pedig direkt leirtam, hogy azok szamara aki koveti a hireket, azoknak ismeros kerdesek hangzottak el, ismeros valaszokkal, kb. tizedjere, es mar unalmas. Ez nem velemeny, ez nem spekulacio, ez kerlek tenykerdes.
Azoknak viszont(!), akik nem kovetik a hireket (lasd topiklakok egy resze, miutan folyamatosan elbukkan a hero engine, a havidij, a megjelenes, stb kerdese), azoknak igen, van ujdonsag az interjuban, sot (!), rajuk gondolva linkeltem be kesobb a magyar osszefoglalot (no meg azert, mert igy nekem mar nem kell leforditani :D)
Tudom es tisztaban vagyok vele, hogy nincs meg egy olyan balfasz elmebeteg, mint en, aki ennyire koveti az ESO torteneseit, hogy nem tudnal olyat kerdezni, amire ne tudnek valaszolni (nagykepuseg nelkul). Nekem a csaladom es a Loki mellett ez a harmadik egy eletre szolo elkotelezettsegem - a TES sorozat. Mindenkinek mas, nekem ez. Pont ezert tisztaban vagyok vele, hogy a mezei user szarik az ESO-ra a megjelenes elott fel evvel, es az olvasott informaciok kb 10%-at jegyzi meg. (valami mmo, penzert, wow klon, oszt' jonapot). Nekik minden interju ujdonsag. Az erdeklodok nagy resze pedig kb. az informacio 50-60%-at jegyzik meg (tippre). Jol is van ez igy, nem vagyunk robotok, illetve mindenkit mas es mas erdekel.
Ennek ellenere - #szemelyes velemeny - viccesnek tartom azt, hogy a Gamescom es a PAX esemenyei utan megjelent millio interjut kovetoen 3 hettel ujra nekiall egy nem szar (ertd, hires) ujsag felelos szerkesztoje, es az exkluziv interjuja soran felteszi ugyanazokat a kerdeseket, amiket mindenki mas feltett mar, korabban, tucatszor :) Megegyszer mondom, tudom, hogy ez igy mukodik (dolgoztam/zok a szakmaban, meg ha mas teruleten is), de megis lehetett volna kerdezni valami ujat. Volt mar ra pelda, az mmorpg-s Bill Murphy keszitett legutobb olyan interjut hozott ossze, hogy a mind a tiz ujjunkat megnyaltuk utana, annyi erdekesseg derult ki.
Olyan ez, mint egy sportujsagban lehozni, hogy a romanok ellen sz*ptunk 3-0ra. Biztos lenne, aki most olvasna eloszor es kiakadna. Lenne olyan is, aki tudja, hogy sz*ptunk, de nem emlekezett volna a pontos eredmenyre. Es van, aki pofanverne, hogy ujra felemlegetem ezt a szegyenteljes teljesitmenyt, amikor harom hete probalja elfelejteni :).
Ez az egesz nem mas, mint felkeszules/felkeszultseg kerdese. Ha veszi az ember a faradtsagot, es akarja is, hogy jo legyen az interju, akkor felkeszul es fel fog tenni erdekes kerdeseket, es hire fog menni az interjunak. Ha szarik bele, es csak tucatmelokent tekint ra (amit le kell gyors tudni, mert lapzarta van es a foszerkeszto mar ot percenkent csorog), akkor kapunk egy unalomig ismert kerdes-valasz kombinaciot, amely csak keves embernek lesz elmeny.
Ennyi. No offense.