Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
gseldon #2676 Ne haragudj, de sehol sem írtam, hogy a bukás után sóvárgok, pont, hogy azt mondtam, hogy nagyon szeretném, ha siker lenne. Csak azt a magánvéleményemet fejtettem itt ki szerintem normális hangnemben, hogy szerintem (hangsúlyozom, szerintem) P2P-el nem fog összejönni hosszútávon. Rövid távon iszonyat bevételek lesznek, rengeteg előrendelés, több millióan fogják játszani, semmi kétség. De ugyanezt láttam már az SWTOR esetében is. 2 milliós játékoslétszám, nagy bevételek, aztán az egész elolvadt cirka 4 hónap alatt.
A különbség egy Skyrim és egy MMO között nagy, előbbinek nincs fenntartási költsége. Egyszer költesz rá, aztán már csak a bevételek jönnek.
Az XB1-re, meg PS4-re még tippem sincs, de nem az volt, hogy nem leszünk velük összeeresztve? Hogy külön szerveren lesznek? Ha így lesz, akkor nem lehet, hogy a nagyobb profittermelő képesség miatt majd a fejlesztések elsősorban konzolra jönnek, és a PC változat másodhegedűs lesz?
Kérdésedre a válasz pedig (szigorúan megint csak a saját véleményem) az, hogy szerintem már az arcvesztés nem akkora probléma. A kiadók direkt először P2P-re mennek rá, hogy hatalmasat szakítsanak az elején, annak ellenére, hogy már a launch-nál megvannak a tervek a későbbi F2P-re váltásra. Ez egy kalkulált váltás, és már nem félnek annyira a kudarcélménytől, amit egy ilyen váltás okoz, mert már annyira bejáratott.