Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
gseldon #2657 Persze én is meg fogom venni, 30 nap ingyen aztán meglátjuk, ez sosem a pénzről szólt, csak tényleg drukkolnék a játéknak, hogy sikerüljön nekik, és sajnos nem látom azt, hogy ez így működne.
Ha a játék eleve F2P-ként, vagy B2P-ként jelenik meg, akkor még ha az aktív játékosok száma csökken is, az internet, gamer közösség stb. szemében nem lesz kudarc ("fail"). Ha P2P-ként indul és utólag vált, az a nyílt elismerése annak, hogy a dolgok rosszul mennek, és máris mindenki temeti a játékot, a közvélemény "szájra veszi" és máris kudarc az egész. Persze a játék attól még elképzelhető, hogy profitábilisan üzemeltethető és méretgazdaságos is lehet, de sikertörténet már soha nem lesz, én pedig azt szeretném, ha az ESO az (is) lenne, nem csak egy 50k méretű hűséges játékosállománnyal rendelkező rétegjáték, amely épp, hogy fenntartja önmagát.
Egyébként pedig szerintem nem, konkrétan a Zenimax-nál/Bethesdánál nem látják át a B2P számokat, hiszen nincs vele tapasztalatuk. Eddig csak az ArenaNet-nek (GW2) és a Funcom-nak (TSW) van erre számuk és kötve hiszem, hogy megosztják ezeket a konkurenciával.