Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
mérlegjakab #21828 Egy MMORPG egyrészt divatirányzat és rétegjáték is egyben. A divatirányzatot a játék marketingje indítja be és ezáltal a casuálok , rétegjátékká meg a HC és fél HC playák teszik. Ez mindig is így volt és így lesz. Én egyrészt azért is szeretem az ESO-t mert casualok is megtalálják a számításukat és aki komolyabban el akar mélyülni benne az is (függetlenül Zenimax, nerf, stb.) .
Én megértem mind két oldalt, casu/hc-t is. De elsősorban a fejekben kellene rendet rakni, casual téren. Rendben, hogy első sorban kikapcsolódás szempontjából mennek fel játszani, de aki raid/trial-ozni akar bizonyos kritériumoknak meg kell, hogy feleljen. Ehhez meg idő, türelem és kitartás kell, hogy elérje. Mert azért mégis csak másokkal menne együtt és más idejével és idegeivel is játszik mindenki. Természetesen egy raidnek meg vannak az írott és íratlan szabályai is, de amit a leader mond az a mérvadó. Aki ezeket meg nem veszi tudomásul annak nem való a raid/trial ennyi. Hc oldalon meg megint csak megérthető , hogy az óriási fluktuáció kiégeti az embert az évek során és már szkeptikus az új emberekkel kapcsolatban. Én is megéltem ezt más MMOrpg-ben.
Ettől a kifejezéstől " instant telefonos játékélményt" meg egyenesen berzenkedek. Az a korosztály aki ezen nevelkedni, nem fog odaülni gép elé és MMORPG-t játszani, mert fingja sincs róla és el se mélyülne benne, inkább posztol meg szelfizik (meg csücsörít) :D.
Szerintem nem kell temetni ezt a műfajt (mmorpg), mert egyedi és olyan összetett. Lehet nem a nagy átlag fog megragadni, ami nem is baj, de a változás sem mindig rossz és a megújuláshoz az mindig kell. A casuaálok , meg általában elpötyögnek kicsit , aztán megunják és mennek máshova kazuárkodni.