sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PetruZ
    Igen, de szerintem ez a gearcheck mizéria öngerjesztő folyamat volt onnan, hogy a hc arcok egyre több és több kihívást követeltek, amit a fejlesztők megadtak, miközben a szélesebb tömegek bevonása is igény lett. Főleg, hogy az MMO torta is kezdett egyre kisebb szeletekre darabolódni, hiszen maga a potenciális játékosbázis nemigen növekszik már (mobilon még talán igen). A vonzás viszont inkább csak casual tartalmakkal érhető el, hogy minél többen képesek legyenek teljesíteni az adott játék kihívásait. Azt még senki nem találta ki értelmesen, hogyan lehet a hc-oknak nehéz tartalmat adni úgy, hogy normál játékosok is elérhessék azt idővel (de akkor ez meg degradálja a high content jutalmakat). A lemorzsolódás nagyon nagy az utóbbiak között, ha azt látják, hogy kemény idő/pénz befektetés nélkül csak egy szintig juthatnak, másrészt meg a hc figurák elitizmusa is sokszor riasztó. (Pl. a GW2 próbálkozik horizontális fejlődéssel az elit specializációk behozásával, de szerintem ez sem működik igazán jól, a HoT kieg kifejezetten durván megosztó volt és még mindig az.) Pláne igaz, hogy előfizetéssel ma már csak nagyon kevés MMO tud/mer próbálkozni. A legtöbb esetben csak a b2p+micro/DLC modell marad, ez pedig csak széles játékosbázissal tartható fent, amihez nem csak a megszerzés, hanem a megtartás is fontos. Tehát nerf. És ilyenkor jönnek hc oldalról a hörgések, ajtócsapkodások, nagy kivonulások.
    Az ESO esetén szerintem látványosan a solo play felé indultak el - és nem is nagyon tehetnek mást. A nép Skyrim 2-t akar, egy új játékot kifejleszteni még a Bethesdának sem olcsó (és single player-ben láthatóan a Wolfi, meg a Fallout vonal megy jobban nekik, és mindkettő piszok költséges), szóval lehet, hogy tudatos elmozdulás az ESO egyfajta TES6-tá alakítása. Ezt pedig a hc játékosok fogják megszívni.