sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PetruZ
    Szerintem az, hogy valaki előír szinteket, értékeket, technikai elvárásokat ahhoz, hogy játszhass vele, az onnantól kezdve munka és nem szórakozás. Márpedig én meló után pont, hogy szórakozásért akarok játszani, nem egy stopperóráért és egy másik pálcás főnökért a hátam mögött. Szerintem jelentős részben ez az elitizmus ölte ki a játékot az MMO-kból, amire panaszkodtok - és igazából nem is az MMO-kkal van baj, hanem veletek. :)
    Mindig is casual módon játszottam, ezért sosem égett ki belőlem a kedv. Egyedül a Rift-et próbáltam komolyan venni, mert nagyon tetszett a rendszere, megvettem a DLC-ket, egy időben előfizető is voltam, 100+ eurót öltem bele, és... vége lett. Most nyáron égtem ki belőle, le is töröltem a játékot. Nem volt semmi értelme erőltetni, időpontot egyeztetni, pug-kat válogatni, semmi. Bár nem raid-eltem, de egy csomó minden másban benne voltam (és a Rift-ben van "hop-in"-jellegű pug raid, ahol soha nem szól meg senki, mert szinte mindenki ugyanolyan béna, mint te :) ). Aztán ugyanúgy kezdett piszkálni a Trion babrálása a soul-okkal, képességekkel, mint most benneteket a Zenimax. Füstölögtem a fórumokon, reddit-en, a játékostábor kettészakadásán... és rájöttem, hogy teljesen felesleges volt az egész ráfeszülés. Munka lett belőle, nem szórakozás. Akkor léptem ki.
    Most már amit játszok (GW2, ESO, PoE), csak kedvtelésből játszom. Nem érdekel, hogy nincs meg minden ultratáp felszerelés, nem érdekel a grind, nem izgat a szinten tartás. Oda megyek és azt csinálom, amihez kedvem van. Pl. a GW2-ben azt szeretem, hogy akármelyik térképen is mindig van valami esemény (most már láncolatok is). Nem izgat, hogy már (majdnem) mindet láttam, nem izgat, hogy ismétlődik, nem izgat, hogy a fő karakterem valószínűleg már semmit nem nyer ezeken. De... fun és illeszkedik a hangulatomhoz, mert én választom meg, mit akarok csinálni. És ez (eddig) bőven elég. :)