sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Ami a gyujtoguildet illeti, le lett irva es el is lett mondva, hogy nem mas, mint a minden mmoban letrehozhato, de az ESO-bol kihanyzo, kvazi /hun csatorna, csevegni, kerdezni. Nem progress, nem kereskedelmi, nem lfg, csak egy kommunikacios felulet. Ha progresst akarsz, vagy folyamatosan szervezodo csapatokat az instakra vagy raidekre, akkor nagyon rossz helyen varod, mert a gyujtoguild nem errol szo.

Egyebkent igazad van. En lehuztam - bevallani is szegyen mennyire - sok evet a WoW-ban, a 2004-es closed amcsi betatol egeszen 2016-ig. Voltam world top100-as progress guildben heti 5 kotelezo raiddel, voltam class leader, amikor meg volt ertelme ennek a kifejezesnek, vegigcsinaltam minden progresst az elso 3-4 evben, alltam en is IF es Orgri foteren a tier 2-es full szetemben olyan idoben, amikor Razorgoret ugy ismertek, mint a "guild breaker" - nem veletlenul -, vegigeltem a DKP/EKGP/egyeb rendszerek felbukkanasat majd kihalasat, es meg lehetne sorolni. Imadtam ezt az idoszakot, de.... ma mar azt mondom, hogy SOHA TOBBET :)

Akkoriban csak a wowrol szolt minden, szinte semmi masra nem jutott ido, neha meg az IRL (melo, csalad) dolgok tekinteteben is necces volt a dolog. Viszont ez az idoszak elmult. Nem csak nalam, a vilag is megvaltozott. Anno az mmo progress guildekrol es vezetoikrol meg akkor is olvastal, ha raid kozben anyaztak egyet. Ma mar nincs ilyen. Nincs verseny, nincs hirerteke, minden casual, minden szolozhato, ilyenne valt az mmok vilaga. Megmaradt persze tovabbra is a lehetoseg, hogy csapatban jatssz, de mar korant sem kotelezo annyira, mint anno.

Es ahogy Nephin is irta, ha csapatjatekos vagy es azt szeretned "tolni", akkor arra is megvannak a guildek, a kihivasok az egyes mmoban, csak meg kell keresned oket. Mert ok nem fognak, ez mar nem az vilag, ahol komolyabb teszten es interjun kellett atesned egy-egy class recruit soran, mint egy kozepvezetoi allasnal a bankszektorban... :)