24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Aloe Vera
    Hm elég lett volna egyszer kirakni :DD
  • fluency
    Az account ID-t rakja a képernyőre. Gondolom ez az NDA miatt van. Ha valahova feltöltenél képet, ez alapján azonosíthatnak szerintem. Egész pofás dolog. :)
  • Aloe Vera
    Ja egy kérdés kreáltam én is egy wardent a pts-en de egy másik karakterem nevét berakta a képernyőre vagy 30-szor 4 oszlopban szép egyforma távolságra vajon mi ez? Valamit elbactam?
  • fluency
    "Egy dolgot kérnék látatlanban a fejlesztőktől: a class balance maradjon meg, tehát egyik class se legyen jobb a másiknál!"
    Olyan MMO-val még nem találkoztam, ahol ezt megvalósították. Főleg nem olyan típusú játékokban, ahol a tank-dd-healer felállás van alapul véve.
    Javaslom nézd meg a PTS-en a wardent. Az minden csak nem gyenge. ;)
  • Aloe Vera
    Jogos Fred a kieg tényleg pénzért van :)

Nekem speciel nem a változással van bajom, hanem azzal, hogy nem látom hova akarnak eljutni,és a fő baj, hogy a játék valódi bajaival nem foglalkoznak. A bevezetünk valamit aztán kivezetjük mert nem jó aztán félig visszavezetjük az nem változás az szopatásnak hívják.

Nem a nerf a baj, hanem az ahogy csinálják, leveszik a classok sebzését majd betolnak 20 olyan armort ami a nerf kétszeresét tolja be a sebzésbe. Ez megy amióta kinn a játék ez a baj. Nincs egy darab tesztelőjük sem, hogy mindennek utólag kell kiderülnie?

Csak engem idegesít, hogy beragadok egy bugba és még ÉN FIZETEK hogy kijussak és elveszi a tel var felét? Ez vicc kategória ezen mikor változtatnak?

A kérdés az ha mondjuk fizetős lenne az eso vajon hányan játszanának.

• PiszkosFred
    Utolso bekezdes: Jol latod :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.24. 16:33:57
  • pjboy091
    Ez a kapkodás, meg az "egy lépést előre, kettőt hátra " munkamenet nem csak az ESO-ra igaz, hanem tulajdonképpen szinte minden mmorpg-re. Ezt azért nem sportszerű felróni nekik. A Blizzard fejőstehene is ékes példája ugyan ennek.

Ezeket a játékokat folyamatosan frissíteni kell, kisebb-nagyobb változásokat kell beletenni, különben az emberek hamar ráunnak. Persze, biztos bosszantó, hogy az 1000+ óra alatt összedobott űberkari egy nagyobb patch után mehet a kukába, de ez is azt szolgálja, hogy az emberek továbbra is találjanak maguknak új célokat a játékban. Néha becsúszik egy-egy baromság is, de ezt le kell nyelni. A fejlesztők is emberek, ők is tévedhetnek és főleg nem jövőbelátók, hogy tudják hosszútávon hogyan fog kiütni egy-egy újdonság.

OFF: Csak én érzem úgy, hogy a játékban ezt a frakciósdit igyekszenek szép lassan kivezetni, vagy legalább is egyre inkább a háttérbe nyomni?
  • Shion
    12 éve játszom MMO-kal és egy dolgot biztosan kijelenthetek. A változások (jó vagy rossz) a MMO élet szerves része. Ha egy MMO-t nem fejlesztenek, akkor unalmassá válik és abbahagyják a játékot az emberek. Viszont a változásokról nem lehet előre megmondani, hogy jó vagy rossz lesz-e, az majd utólag derül ki.

Nerfelik a jelenlegi class-ok sebzését és még többet fognak ütni a mobok? Ez nálam azt jelenti, hogy nehezebb lesz a játék. Én speciel ennek csak örülök, hiszen szerintem túl könnyű most. 1,5 hónapja játszom, a szintezés gyerekjáték, amint megtanulta kezelni a játékot az ember. A normál dungeon csak 50 alatti karaktereknek kihívás, mert sem tapasztalatuk, sem gearjük, sem játéktudásuk nem elegendő még (estem keltem én is az első hetekben rendesen). A veterán Dungeon-ok egy része healer nélkül is tolható, mert a self-heal-ek elegendőek, a sebzések többségét lehet kite-olni (kikerülni). Most hétvégén 1 tank, 1 dps, 1 healer felállásban toltunk Veteran HM Dungeon-okat. Ezek után, ha engem kérdeznek, akkor igenis jöhet a nerf, mert túl könnyű a játék. Kelljen az a 4 ember a Dungeon-ba, kelljen némi alapgear és tudás, hogy a HM-ben menjenek le a boss-ok. Ha nincs kihívás, nincs értelme játszani! :)

SWTOR-ban is anno engedtek a nyomásnak a fejlesztők, aztán pár hónap alatt teli lettek a szerverek maxos gear-ben rohangáló töketlen vérpistikékkel, akik vigyorogtak büszkén a maxos gear-ben, de játszani aztán végképp nem tudtak. Aztán csodálkoztak, hogy minden raidről és pvp arénából dobálják ki őket, mert percek alatt kiderültek a hiányosságok. Szomorú valóság az volt, hogy inkább kidobtam őket a csapatból és 1-2 (npc) companion segítségével teljesítettem a Hard Dungeon-t, mert többet értek, mint ezen "csodajátékosok". Nem szeretnék újra megint ilyen könnyű játékkal játszani, JÖHET A NERF! :)

Minap hallottam olyan pletykát is, hogy a Warden túl gyenge lett és a többi class-t butítják le hozzá. Ez mondjuk elég bugyuta pletyka, mert egy új class-t sokkal könnyebb felerősíteni, mint az összes többi class-t legyengíteni. Én inkább a fent kifejtett "könnyű -> nehezebb játék" okozatban hiszek.

Örülök én is az új Class-nak, a Warden-nek. Biztosan ki fogom én is próbálni. Egy dolgot kérnék látatlanban a fejlesztőktől: a class balance maradjon meg, tehát egyik class se legyen jobb a másiknál!
  • PiszkosFred
    "Biztos nagyon szép meg hangulatos az új terület, meg végül is ingyen van így befoghatjuk"

Hat, nem egy lakas ara a 12-18e egy kiegeszitoert, de azert nem mondanam, hogy ingyen van, sot... :D
  • Aloe Vera
    Hali!

Szerintem a legtöbb embernek az a baja, hogy a Zenimax ennyi év után sem tud egy értelmes irányt szabni a játéknak. Megyünk egy irányba, majd stop és hátraarc. Az emberek pénzt időt energiát ölnek egy egy dologba bele, majd a ZOS lenullázza egy perc alatt. Aztán a nulláról ismét elindul az ember megint befektetsz egy dologba egy év után megszüntetik. És szerintem az emberek fasza ezzel van tele leginkább.

Itt inkább alternatívát kéne nyújtania minden nagyobb kiegnek, hogy öcsém igen, eddig elértél na figyelj akkor mehetsz erre vagy arra vagy amarra de nem hátra.

Ez csak arról szól, hogy mindent megint szétkúrúnk, hátha lesz elég player aki megint nekiáll összerakni. Csak szerintem egyre kevesebb lesz.

Biztos nagyon szép meg hangulatos az új terület, meg végül is ingyen van így befoghatjuk de megértem azokat is akik kiszállnak. Amikor ezer vasat be kell törni 5 sárga húzóért nem olyan vicces geart összerakni.
  • fluency
    Van igazság abban, amit sokan mondanak a nerfről, mert nem kicsit belenyúltak a rendszerbe. A Deltia's Jacob pl. el is temette a tempalrját. :)
    Szerintem viszont a legtöbb embernél az a baj, hogy a jól "bejáratott" buildjeik nem működnek úgy mint szeretnék. Az is igaz, hogy a warden elég tápos jelenleg. Én tuti csinálok egyet mert elég fun vele tolni. :)
  • PiszkosFred
    Mutathatnal par kepet a hazikodrol! Kellene ihlet :)
  • CS@
    Köszi, ezt jó volt olvasni
  • Running
    Ha nem keresel közösséget, nem fog. Szerintem.
  • Daermon
    Én hétvégén kezdtem el, mert multkor akciós volt Steamen és megvettem. Most meg időm is volt :) Próbálgatom még csak, de nem rossz, kellemesen csalódtam (Skyrimet pl annyira nem kedvelem). Érdekes dolog FPS nézetből harcolni :D (tudom, hogy van karakter nézet is)
    Próbáltam a kasztokat, egyenlőre egy Nord Dragonknightal kezdtem el. 2H-ról áttértem DW-re, és Staminat pumpálom. Stonefall környékén questelgetek, bár rájöttem, hogy bàrmerre mehetek, ami nem is rossz dolog (bár 11 év WoW, némi SWTOR, LotRO után kicsit fura ez a mértékű nyitottság).
    Ami tetszik, hogy előfizetés nélkül se érzem azt, hogy agyon korlátozna a dolog (nem úgy, mint SWTOR-ban).
    Hosszabb távon meg meglátom leköt-e.
  • Running
    Morrowind DLC:
    Az elmúlt 2 hét elég mérgező volt, ugyanis mást sem hallani, olvasni, csak azt, hogy hú nerf, nerf, nerf, cancel sub, cancel preorder, stb... nekem sem jött meg annyira a kedvem, hogy belenézzek pts-en. Ma volt egy kis időm(karbantartás alatt), indítottam egy kis warden-t a kezdő területen.
    Mindenféle extra nélkül belevágtam a kalandba, mint egy kezdő. Kb 5 perc kellett ahhoz, hogy teljesen átszellemülve, totálisan beszippantva haladjak a küldivel, nyitogassam a ládákat, kicsi warden-emet fejlesszem, öltöztessem. A küldetéseket nem olvastam el, mert majd élesben, de a kijutás jól megkomponált. Megérkezve Seyda-ba elkapott a nosztalgia és onnantól csak leesett állal jártam, dobogó szívvel lovagoltam a környéket, Vivec-ig, majd onnan a középső Vulkánig.
    Szépen kidolgozott területek, hangulatos helyek, élő városok, hegyláncok, gombák, mocsarak érdekes kombinációja, ahogy régen bejártuk. A hangok, a látvány, jött mindenhonnan a régről ismerős, de mégis új érzés. Egyből úgy éreztem magam, hogy ide is el kéne menni, oda is, itt egy küldi, ne vegyem fel, ott is egy, mi ez a barlang, mi lehet mögötte, mi ez város, hogy nézhet ki. Aki ESO-zik, az tudja miről beszélek, nagyon kevés ilyen játék található a piacon. Nagyon nehéz volt kiszállnom belőle, nem akartam tovább spoilerezni magamnak, csak kíváncsi voltam elkap e érzés.
    Összegezve a tapasztalatokat. Valószínűleg zseniális lesz minden kezdő és haladó játékosnak, talán azoknak is, akik erre 30 körüli órára el tudnak vonatkoztatni majd a hc endgame-et érintő változásoktól. Jelenleg az ESO a top ebben a kategóriában. Minden baromsága és hiányossága ellenére, most megint léptek egy jó nagyot előre, habár a túlárazásról leszokhatnának, elég lett volna két dlc árát elkérni érte.
    Köszönöm, hogy elolvastátok, remélem meghoztam kicsit a kedveteket, így képek nélkül is. (Ha lehet, majd lövök párat.)

Üdv
    RunningWild
  • Battle5Star
    Nagyon köszi :)
  • Running
    Itt szoktak jelezni: Link
  • Battle5Star
    Sziasztok, akad esetleg felnőtt magyar klán, csapat xbox-on? :) Megvettem megjelenéskor a játékot, de nem nagyon jött be jó klán híján, most újra elővettem. Teljesen kezdő vagyok, és lány játékos.
  • Running
    Viszlát.
  • onono
    Nem volt baj. Jól elvoltam én a teszt szerveren is. Cső!
  • Running
    Az a te bajod, én 9-10 között a napikraftokat csináltam a és 9:55-kor írta a szerver, hogy 5 perc és karbantartás.
  • onono
    Konkrétan nem néztem az időpontot, de azt tudom, hogy engem már nem engedett be. :)
  • PiszkosFred
    Speciel 08:00-08:10-ig konkretan Craglornban alltam a bankban es neztem, hogy mit adtam el este, mert kellett (volna) hogy felszabaduljon par helyem a 30-bol az ujabb szajrenak. :) Ekkor meg nem kezdodott el.
  • onono
    Azt nem hinném, mert én sem tudtam belépni 8-9-10-11:30-kor sem...
  • Running
    Ma volt karbantartás 10:00-tól kb 12:00-ig.
  • PiszkosFred
    Hivatalosan hetfonkent szokott lenni, reggel kb. 8-tol es par ora. Most az unnep es a free week miatt szerdara csuszott. Hogy reggel 4-kor miert nem volt szerver, nem tudom, de reggel melo elott en meg beleptem olyan 8 ora korul csekkolni az eladasokat, akkor meg ment a szerver.

Ket dolgot ajanlok kovetesre
    - Service alert
    - DEV Tracker

Sok hulyeseggel lehet oket vadolni (jogosan sok esetben), de a kommunikacioval nincs gond :) Gina es Jessica (ket CM) tobbet magyaraz es kommunikal a kozosseggel, mint az osszes tobbi mmo CM-e osszesen.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.19. 10:36:20
  • Shion
    Ma mettől meddig van szerver karbantartás? Nézegettem a hivatalos fórumot is, de ott annyit tudtam kibogarászni, hogy a mi időnk szerint éjfélkor lelőtték a szervereket és kb. 3 órát piszmognak. Ennek ellenére sem reggel 4-kor, sem 8-kor, se most 10 órakkor nincs még szerver.

Ez már bőven kimerítette a 3 órát, ennyire nem tudnak számolni a srácok vagy ennyire nem kommunikálnak a játékosokkal?
  • Running
    Elég sokan kaptak. A patchet olvasva, a minden elsöprő nerfhullám eléggé rá fogja nyomni a bélyegét a dlc-re.
  • PiszkosFred
    Pontosabban nem kulcsot, hanem egy ertesitot a beta kod jovairasarol/aktivalasarol az accon, illetve a kovetkezo szoveget: :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Greetings XY,

You've successfully redeemed a code for The Elder Scrolls® Online. We're applying it to your account now! Your receipt and further details can be found below.

Redemption Receipt - The Elder Scrolls® Online: Morrowind® Closed Beta

Code : XXXX

You're invited to our closed beta test for The Elder Scrolls® Online: Morrowind® on PC/Mac! If you'd like to participate in the beta, you can find more information and instructions in this email.

GENERAL INFORMATION
    You now have access to The Elder Scrolls® Online: Morrowind® Chapter on the Public Test Server (information below).

The closed beta will allow you to experience the entirety of ESO: Morrowind and Update 14, including:
    - The brand new story and zone, Vvardenfell
    - The new PvP game mode Battlegrounds
    - The new Warden class
    - The new Trial, the Halls of Fabrication

During the closed beta, you can expect there to be character wipes and transfers, and character templates will be made available.

The private forum for the closed beta test can be found here.

Prior to participating, you must accept the Beta Agreement available in the PTS game client. IMPORTANT: Participation in the beta is subject to the confidentiality provisions of the Beta Agreement. Please do not stream, capture video, or discuss your experience with the game outside the Official Beta Forums.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.17. 23:15:23
  • fluency
    Csekkoljátok a posta ládát, mert lehet kaptatok kulcsot a Morrowind closed beta-ra.
  • Terawatt
    Az érzés amikor az első ingatlan amit kapsz még egy egyetemistának is kicsi lenne..
  • Running
    Ha nagyon ki akarod maxolni, aszem 3xx%-ig tudod feltolni
    event :100%
    ruha: 78% kb
    xp poti: 50%, vagy tekercs: 100xp
    eso+: 10%
    2fős grp: 10%
  • PiszkosFred
    Az szep. Nem neztetek meg, hogy maximum mennyi extra XP %-ot lehet osszehozni igy mindennnel egyutt? (event, training, poti, group boost, stb?)
  • Running
    Egyébként meg...útmutató
  • Conqvistador
    Az igen :D
    De jó neki :D
  • Running
    Egyik guildtársat elvittem szintezni craglorn skyreachben 5-6 óra farmmal 42 szintet lépett, training ruha, eso+,group, poti és event bónusszal.
    De szerintem van gyorsabb farm hely is, pl imperial city, de akkor ha nem gankelnek le percenként, hanem nyugiba lehet farmolni.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2017.04.13. 08:49:49
  • fluency
    Tudom javasolni, hogy a SkyShards nevű addont tedd fel mindenképp, mert a skyshardokból, ha 3-at összegyűjtesz ad 1 skill pontot. LoreBooks szintén hasznos addon, illetve én használom még a SWAPS Continued (skill cserélő) addont. Ez azért lehet fontos, mert amik a hotbaron vannak skillek, azok kapják az xp-t, ha leadsz egy küldit. A Harven's Improved Skills Window pedig megmutatja, hogy mennyi xp kell egy skillnek a kövi szinthez, ott milyen értékei változnak és mire morph-olható.
  • Conqvistador
    Ashenvale81 az Id név. Köszi a segítséget még biztos lesz kérdésem holnap :D

Ahogy nézem elég összetett a játék, kicsit bonyolultabbnak tűnik, mint a Skyrim.
    És a térkép is elég nagy ahogy elnézem. Kívülről se tűnt kicsinek de járkálva benne még inkább nagynak tűnik.
    Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2017.04.12. 14:01:57
  • PiszkosFred
    http://www.esoui.com

Bar elobb tapasztald ki, hogy mi hianyzik! A legtobb hasznos wow addon megtalalhato itt is, recounttol a teljes ui atszabasig minden - ugyugy lua alapu mind a ket mmo interfesze.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.12. 13:54:51