Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Én csak casual játékos vagyok (a többiekhez képest) és csak kb. egy éve kezdtem el, szóval a tapasztalataim inkább csak az első 15-20 szintre korlátozódnak:
PVE:
- PVE-ben nagyon erős, a történet, a világ, a hangulat nagyon ott van. Kb. mintha a Skyrim-et játszanád online, csak eltérő alaprendszerrel (hasonló, de nem ugyanaz) és egészen változatos helyszíneken (hatalmas térképek vannak és sok). A tartalom kb. 95%-a szólóban is végigvihető és nem nehéz. A lények nem skálázódnak és mivel egy nagy, nyílt világ az egész, bármikor visszatérhetsz, ha elakadtál, vagy segítséget lehet kérni a környékbeliektől. Rengetegfelé érdemes elnézni rejtett, vagy csak szimplán szép dolgok után kutatva, és csak úgy kalandozás közben is történhetnek random események.
- Mindez egyben hátránya is kissé, a PVE group content nem túl izmos. Ideig-óráig össze lehet állni vadidegenekkel egy-egy quest megoldásáig, de ez sem kötelező. Nincsenek olyan jelentős world event-ek, mint pl. a Guild Wars 2-ben, vagy a Rift-ben, de vannak bizonyos helyek, ahol rendszeresen történnek események. Szívfájdalmam, hogy ezekből térképenként csak néhány van, ami pl. egy Rift planar invasion-nek a cipőfűzőjét sem kötheti be. De legalább nem kell sokat várni az ismétlődésekre és általában több játékos is elvetődik arrafelé, mikor elkezdődik (egy-két hülyén a világ végére rakott dolment kivéve, ahol nagyon nehéz csapatot összetoborozni).
- Lehetsz vámpír és vérfarkas is, bár ezek szerintem eléggé túlértékeltek (pvp-ben hasznosak inkább), mégis állandóan látni a chat-ben, hogy harapást árulnak / vennének...
- Lehet barkácsolni mindenféle dolgokat, alapanyagokat gyűjteni, stb.. A kreált cuccok általában jobbak, mint amit találni lehet, de nem érdemes minden skillbe belefogni, mert hamar elfogy a hely a zsákban és a bankban az összegyűjtögetett rengetegféle alapanyag miatt.
- Összefoglalva: ha szereted a kóborlást, a jól megírt, érdekes és nem ritkán fordulatos, többféle módon is befejezhető sztorikat, akkor a tartalom mindenképpen be fog szívni. Legalábbis eleinte. Ha már a huszadik karaktert indítod ugyanazon területen, unalmas lehet ugyanazokat a quest-eket végigcsinálni, de legalább gyorsan megvannak.
Guild:
- Sok guild van, van ami kötetlen, van, ahol faj, szövetség, vagy kaszt kötöttség van. Gyakran hírdetik is magukat chat-en.
- A játékban nincs központi piac, de a guild-ek - ha elég nagyra nőttek - vetélkedhetnek trading post-okért, ahová kereskedőket telepíthetnek. Ez kb. ugyanaz, mint máshol az AH/market, csak az a baj velük, hogy szinte az összes térképen lehetnek, több is, és ezek "belül" nincsenek összekötve. Ha meglátogatsz egyet, akkor csak az adott guild kínálatát látod, a többiét nem. Ez inkább a világ PVE jellegét erősíti és nem nagyon akarnak engedni belőle. De vannak mindenfelé fix és vándorló npc merchant-ok is, változatos árukínálattal (amire általában nincs szükséged).
- Több infóm ezekről nincs, nem vagyok tag sehol, mivel a PVE-hez egyáltalán nincs rá szükség, nem ad sem előnyt, sem hátrányt.
PVP:
- Ez nálam teljesen kiesik, nem szeretek PVP-zni. Azt tudom, hogy vannak valami arénák, meg van a központi terület, Cyrodil, ahol ostromok, meg romvárosok vannak. A többiek jobban tolják ezt, majd írnak róla, ha akarnak.
bugok:
- Jóideje nem jellemző. Game breaker exploit szerintem már jóideje nem is bukkant fel. Én bug-ot, glitch-et egyáltalán nem tapasztaltam, bár állítólag előfordul egy-kettő. De ilyen téren nagyon stabil.
- A két nagy megaszerver, az EU és a NA szokott inkább rakoncátlankodni, ilyenkor jönnek az fps esések, meg a stuttering.
Crown Store:
- Csak az alapjátékot kell pénzért megvenni, a többi a store-ból vásárolható meg crown-okért (amit csak pénzért tudsz venni). A crown-ok és a vásárolható tárgyak ára elég stabil, ritkán vannak akciók ilyen téren (nem olcsók, de nem is drágák, kb. egy szinten vannak a hasonló játékokkal). A store-ban nincsenek p2w tárgyak, nagyrészt kozmetikai cucc az egész. A játékon belül szerzett értékekkel sajnos ezeket nem lehet megvenni és crown-ra sem lehet váltani, csak a shop-ban elérhetők. A webes felületen meg tudod nézni, mi mennyibe kerül, ehhez nem kell account.
- A DLC-k 99%-a nem hiányzik a PVE-hez, a maradék se fontos, esetleg hangulatos lehet. Nekem egyik DLC sincs meg. Minden DLC-vel együtt az alapjáték is kap tartalmat, bővítést, változtatásokat, nincs olyan, hogy muszáj lenne megvenni valamelyiket. (Egyedül pvp-hez kellhet az Imperial City, ha jól tudom.)
- A játékból érdemesebb az Imperial Edition-t megvenni, ez lehetővé teszi az imperial faj indítását, ad egy kezdő lovat (minden új karakternek), illetve a bármilyen fajjal lehet bármilyen szövetségben (kezdőhelyszínt és quest fő szált dönt el) indulni. Az alapjátékban mind a 9 faj elérhető, de ezek hármasával egy-egy szövetségbe tartoznak, amit nem lehet átlépni. Alapjátékból utólag IE-t csinálni már valamivel drágább.
A fenti linkeken több hasznos leírás, ismertető is van magyarul, érdemes elolvasni azokat (az elderscrolls.hu-t ajánlom).
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.04.28. 17:31:08