Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
"50% vampir"
Amikor jott az elso hir, hogy lehet vampirra valni, orultem. Irtak, hogy nem lesz egyszeru, de majd a jatekosoknak kell rajonnie, hogyan. Meg jobban orultem. Most, hogy lepten nyomon csak vampirokkal van tele a jatek, olyan szinten elvette a kedvem az egesztol, hogy az hihetetlen. Egyedi, kis letszamu kozossegnek kellett volna lennie a vampiroknak, 100 emberbol 1-2 fonek. Ez konkretan el lett baszva, nincs ra mas kifejezes.
Ami az ESO kozosseget illeti, ezt en is mindig leirom szomoruan, hogy sajnos minden szemetet ide fujt a szel. Azt hittem anno, hogy a havidij majd meggatolja, de nem. Sajnos megerkezett ide is a kieleguletlen kiegett es megcsomorlott mmo kozosseg, akiket az ESO sem szorakoztat. A korabbi jo TES kozosseg, amelyek a mod-, fan- es community siteokon alakult ki, nem tud mit tenni a hirtelen beszabadult agyatlan barmok miatt. Csak remelni lehet, hogy ezek a "game es mmo hopperek" eltakarodnak a kovetkezo megjeleno jatek iranyaba, es tisztul a kep. Van kivetel, vannak nagyon jo arc emberek, normalis kozossegek, de hihetetlen ami megy most. Remelhetoleg 2-3 ev mulva erkezo TES VI-ig visszaall a rend. Meg egyszer, tisztelet a kivetelnek. Hibas ebben az ESO is, mert ugyanabba a hibaba esett, mint mas mostani mmo, vagyis nincs rakenyszeritve a jatekos arra, hogy szerves resze legyen egy kozossegnek, emiatt azt hiszi, barmit megtehet, barkit elkuldhet az anyjaba, barmikor szetbaszhatja a zone chatet, vagy szopathatja a kis karaktereket, mert neki egy utes a mob, stb. Szerencse, hogy guild szinten normalis a helyzet, de az vicc, hogy a zonacsetet nem a goldspam miatt lovi ki az ember, hanem a folyamatos troll faszsagok miatt. Es mi lesz itt, ha f2p lesz? Ne adja isten!
Karaktereket VR szinten nem ismerem, van egy woody NB (medium, DW Sword/Bow), egy altmer Sorcom (heavy, DW sword/Resto) es most jatszogatok egy redguard DK-tal (pure dps, mediumban, 2hand/2hand), de eddig 1-50 kozott mint kes a vajon. Tudom, VR nehezebb lesz, de hat en lassan haladok :) Az viszont ketsegtelen, hogy nincs megy egy mmo, ahol ennyi defense kepesseget kell hasznalnom, karaktertol fuggetlenul. A skill slotok feleben def/armor/shield/stb kepesseg van. Pedig vegigtankoltam wowot 2005-2014 kozott egeszen a pandas raidekig (azokat mar nem), de sose voltam rakenyszeritve arra, hogy ennyire vedjem a seggemet, akar egy sima harcban is.
Ami a spell/staves vs melee/weapont illeti, ott nagyon el van cseszve valami, az ketsegtelen. A staminas kepessegeimhez ragaszkodok, mert en szeretek kardokkal suhingatni, jo nagyokkal, de az tenyleg vicc, hogy staminabol ami groupot agyonverek 20 sec alatt, az stave/spell kepessegbol 8-10 sec. Vagy, egy szaros mage/pyro NPC ellenfel jobban megszopat, mint 3 melee cimboraja. Persze, oket utom eloszor, de van az, amikor tobben is vannak, es sima staves puff-puff normal attackkal halalra szopatnak, ha nem nyomok el minden szart es nem iszok is kozben :)
Nem a kihivassal van a gondom, megoldom, nem sietek - ellentetben par korabbi hozzaszoloval, en raerek -, a jatek megvar a kovetkezo 3-4 evben, viszont sajnalom, hogy a kedvenc melee harcmodorom hatterbe van szoritva. Egyelore.