Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Nikosi #1392 Hát f2p esélye eddig is 0% volt szerintem. Túl nagy név ahhoz, hogy f2p legyen, főleg induláskor.
De a b2p (+item shop) azaz megveszed és játszol (+item shop) (lásd gw2 esélyesnek alternatívának tűnt). Főleg, hogy az elmúlt 3 évben minden előfizetésre apelláló játék gyakorlatilag "megbukott" a p2p modellel. Tehát mielőtt megnéztem volna a videót 90-10 arányban a b2p-re voksoltam volna. Viszont látva, halva, a videóban az üzleti modellt firtató kérdésre adott választ, revideálnom kell az álláspontomat. Most inkább 70-30-ban a a p2p azaz havi díjas megoldásra tippelnék.
Mondjuk egy p2p modelnek nem örülnék. Már azért sem, mert szerintem fenntarthatatlan, az az idő már elmúlt, amikor egy mmo tisztán előfizetés útján működőkepés lehetne hosszú távon. Tudom vannak még címek amik ezt a vonalat viszik ilyen például a rift, wow, stb... de nem hiszem, hogy ez a jó út.
Viszont ha tényleg p2p lesz, akkor nagyot kell alkotniuk és nagyot is akarnak ez nem kétséges. Mert p2p-ben egyetlen mmo-nak van lehetősége hosszabb (több éven át tartó) sikeres működéshez, ami meg akarja dönteni, és megdönti a wow-ot. Ha ez nem lesz meg akkor meg fog bukni a p2p modell mint annyi új címnél történt.
A Zenimax ha p2p modellt tervez akkor tényleg nagyban gondolkodik, de félek túl nagyban. Másrészt azt is figyelembe kell venni, hogy egy p2p modell nem tűr meg semmilyen item shopot. Ott mindenek a belső pénzen elérhetőnek kell lennie, nincs semmi extra díj semmiért. Remélem nem egy p2p + item shop dupla megoldáson gondolkodnak, mert az enyhén szólva is egy hiper bunkó megoldás lenne.
Én személyesen nem örülök, nagyon nem a p2p modellnek, sose szeretem az előfizetéses játékokat, állandó játék kényszert tart fen, ráadásul az évi 200-250$ nem annyira csekély összeg, innen Magyarországról nézve. Az összeget én találtam ki, nem írtak sehol még semmit, csak az amúgy előfizetéses játékok régebbi havi díjai alapján kalkuláltam.
De szerintem majd körülbelül augusztusra okosabbak leszünk addig csak találgatni lehet, meg következtetni, de most 70% esélyt érzek egy p2p-re aztán majd kiderül.