Company of Heroes 2

• HunZsoci
    Hmm Hecker007.

A kinek mi a szép, ez valóban szubjektív IS LEHET.

Egy kicsi rajzfilm szerűbbé tették a Coh2 ben a grafikát, mint az 1 ben volt, ez valakinek tetszik(nekem pl. nagyon), valakinek nem(ezek szerint neked nem).

Azzal viszont kár vitatkozni, hogy a 2. sokkal részletesebb mint az 1 volt.

Ha nem rosszindulatú fikázó valaki, akkor csak meg kell nézni egyáltalán hogy mennyi tereptárgy van egy átlagos méretű Coh1 1v1 pályán, és mennyi egy átlagos 1v1 Coh2 mapon, valamint ezek a tereptárgyak hány felé tudnak és milyen részletességgel rombolódni, milyen gyakorisággal ismétlődnek, mennyire részletes pl. egy átlagos fa itt és ott.

Ég és föld a különbség.

Coh2 ben szinte forgácsolódnak a rönkök a faházakban találat után(ez Coh1 ben is volt, csak messze nem ilyen részletességgel)a jég pókhálósodik, beszakad, visszafagy, hóban lábnyomok, ráesik a hó, eltakarja, etc(ilyet az előd nem is ismert, számolt).

Lehet hogy a Rush for Berlin tudta ezt(jégbeszakadás), de a COH1 nem(cserében még az is jóval szebb mint a Rush for Berlin, meg az engem sokáig nem kötött le, pedig nagy RTS imádó vagyok, magyar játék is kedves nekem mindig, viszont az nem egy klasszikus építkezős gyártós RTS, inkább RTT irány volt az is, mint a Men of War én azokat sajnos nem szeretem:S), szóval a második rész nagyon sok mindenben össze sem hasonlítható az első résszel.

Nem CSAK a grafika indokolja első sorban az erőforrás igényeket, amiket a játék igényel(bár mondom, ha félreteszi valaki a "rajzfilmszerű felé elmozdulást a realisztikustól" utálatát, nagyon szép ez a játék, full hd ban, és nagy részletesség mellett nézve persze) hanem az ilyen extrák, mint a True sight(ez konkrétan az egész játék értelmét átalakítja, ÓRIÁSI stratégiai fejlődés ez, aki ezt nem látja át, az nagyon kezdő még a COH2 ben), a jóval fejlettem grafikai motor, Blizzardostul(ez is fontos új elem, ami stratégiai lehetőséget csempész be a játékba, bár akkora horderő nincs benne, mint True sightban, de azért mókás lehet mondjuk blizzard alatt a tábortüzeket mortarozni:P), részletesebb rombolhatósággal, havazással, lábnyommal, sokkal több ÚJ leprogramozott criticallal, pl. vagy sikerülő vagy nem T34 RAMMING abilityvel, CrewShock-al etc. val, amit eddig nem is ismert a játék.

Az ellenséges járművek elfoglalásának lehetősége sem volt benne pl. az első részben, flamer felvétele etc etc.

Crossfire és SLI támogatás biztosan lesz később, azt gondolom, ez a játékosok alig néhány százalékát érinti csak, nekem pl. egy viszonylag jó árban elérhető szimpla ATI 7790 1gb os 33.000 ft os VGA úgy viszi a játékot hogy öröm és boldogság van, 100fps el ingame, nekem több nem kell, SLI pont nem érint. Ezzel együtt nyilván mivel idő előtt lett kiadva, erre nem volt idő, és orvosolni fogják. Egyébként kb. ez az egyetlen komoly hiba, amit fel lehet nekik róni, hogy egyértelműen egy félkész játékot adtak ki, ranglista nélkül, kevés mappal, kisebb bugokkal, de ezeket idő közben MIND orvosolták, van ranglista, jöttek- és jönnek folyamatosan jó mapok, újak, és a régi COH1 klsszikusok is átdolgozva a COH2 re, mint pl. Langres és Semois, bugfixek, kisebb balance módosítások is jönnek, szóval nagyon jó irányba halad az egész project, én elégedett vagyok.

Abba is hagyom, mert olyan embernek, mint nekem, aki rengeteg időt beletett az COH1 be is, és igen érdeklődve és sokat játszva szemlélem a 2. részt is, hazai és nemzetközi fórumokon rajta vagyok minden rezdülésén, szóval nekem még egy hétig tartana, hogy felsoroljam miért JOBB a COH2, mint az első rész, erre meg nincs időm, megyek COH2-t tolni:P