• Tau Tang Wou
    "De most tegyük félre ezt az ügyet, és kíváncsi vagyok te hogy oldalád fel az előző kommentem végén felvázolt "problémát"."

Ok, tegyük félre.

"Nem tudom, hova vezet ez a gondolkodásmód, hogy a földi élővilágot valakik tervezték. Mert akkor azt, aki a földi élővilágot tervezte is terveznie kellett valakinek. Akkor mindenkit valaki tervezett? Hol a vége? Előbb utóbb így is oda jutnánk, hogy a "legelső" tervező hogyan jött létre..."

Egyébként erről már volt szó és el is mondtam röviden a véleményemet, de most megpróbálom hosszabban.

Tehát, téged az zavar a legjobban, hogy, ha ezt a világot valaki(k) tervezte, akkor a tervezőt is terveznie kellett valakinek és így tovább.
    ebből a gondolatmenetből következtetve te elveted e világ tervezettségének a lehetőségét, mert az szerinted egy végtelen sort indítana meg.
    Végső soron te ettől a végtelen sortól való félelemtől vezérelve inkább az evolúciós elméletnél horgonyoztál le és véded körmödszakadtáig.

Szerintem meg egy problémát nem úgy kell megoldani, hogy kitűzzük magunk elé a végső kérdést, majd belátjuk, annak megválaszolásának lehetetlenségét, azaz rögtön tudni szeretnénk, hogy ki tervezte a tervező tervezőjének tervezőjét és mivel erre a kérdésre jelen pillanatban esélyünk sincs válaszolni, így az egészet marhaságnak minősítjük.

Úgy gondolom, hogy sorban kell menni a kérdésekkel.
    Először is el kell döntenünk, hogy a Föld élővilága mesterséges e, vagy a természeti törvények szerencsés összjátékának a műve. (Szerintem ennek a kérdésnek a megválaszolására minden eszközünk megvan). Mert, ha az utóbbi bizonyosodik be, akkor máris felesleges megválaszolni azt a kérdést, hogy ki a tervező tervezőjének a tervezője.

Viszont, ha kiderül, hogy mesterséges, akkor elkezdhetünk kutatni a tervező(k) után és megpróbálni felvenni velük a kapcsolatot.

Gondolom te is az igazságra vagy kíváncsi és nem szeretnéd egy tévhitben leélni az életedet.

Mellesleg a te logikádból kiindulva eszembe jutott még egy dolog, amit meg én szeretnék, ha megválaszolnál. (Ha már ennyit körmöltem neked.)
    Ugye, az evolúciós elmélet nem foglalkozik az élet keletkezésével.
    Nagyon nincs rá magyarázat.
    Erre kitalálták, hogy biztos pánspermia. Jött egy meteor elhozta a DNS-t, RNS-t, akármit, majd beindult az evolúció.
    No de, akkor te, hogy oldanád fel azt a problémát, hogy annak az életcsírának is keletkeznie kellett valahol, amit idehozott a meteor?
    Ha itt nem tudott keletkezni, akkor egy másik bolygón sem.