• Balumann
    "Minden élőlény tervrajza, viselkedése bele van programozva a DNS-ébe.
    Hogy néz ki, mekkorára nő a szőrszál az orrán, a hasán, a hátán, stb."

A DNS nagyon sok mindent meghatároz, de azért ne túlozzuk el a dolgokat, azért szőrszálak méretét nem határozza meg mikrométer pontossággal :D . Ha a DNS nem változna folyamatosan, tehát a genetika nem támasztotta volna alá, hogy lehetséges a változás, akkor joggal lehetne kétségbevonni az evolúciót, és valami tervezett programról beszélni.

"Viszont az én magyarázatomban erre van logika.
    Direkt így lettek megtervezve.
    A mindegyik gombafaj kordában tartja a "rábízott" rovarfaj létszámát."

Logika éppenséggel van, csak nem volt ki megtervezze. Feltehetem kérdésként is, ki vagy mi tervezte illetve hoztra létre, milyen módszerekkel, mi a bizonyíték hogy ezt bárki is létre tudta hozni? Nem a fantáziádra vagyok kíváncsi természetesen, hanem magyarázatra és alátámasztásra.
    Másrészt megnyugtatlak, a tudományos magyarázatokba is megvan a logika, csak éppenséggel egy kicsit több kreativitást igényel, mint rányögni, hogy így lett megtervezve, ráadásul sokszor még kutatást is igényel, hogy pontosabban meg lehessen határozni az okaig, miért így alakult ki.
    Ha utánaolvasol, biztos találsz erről a gombáról is információkat, tudományos publikációkat, sőt valószínűleg genetikai levezetést is, hogy mivel áll legközelebbi rokonsággal, stb.. Engem is érdekel, úgyogy majd utánakeresek, de most sajnos ide írni se nagyon van időm.