• karesz6
    "Kíváncsi lennék mennyi ammóniát sikerülne előállítanod, ha nitrogént meg metánt beeresztenél egy üres szobába."
    Miért metán miért nem hidrogén?(tudom ez szőrözés)
    Viszont egy molekula szerkezetvizsgálatának bizonyításának része (vagy az volt) az adott molekulat elemeiből való előállítása.

"Persze, ha van technológia, akkor elő lehet állítani bármilyen vegyi anyagot, akár DNS-t is. Erre egyenlőre az élővilágnak van meg a technológiája."
    Ez tévedés. Rövidebb szakaszokat simán előállítanak. (ha nagyon megerőltetik magukat hoszabbakat is).

"Mellesleg ennek a nyomába sem érhetnek az emberi vegyianyag gyártó technológiák "
    ez igaz.

"Arról már hallottál, hogy a tudósok belátták, az élet nem jöhetett létre a tengerekben?"
    Nem nem hallottam róla. Hol olvastad?(ez esetben tényleg érdeklődöm)

"És arról, hogy még a térbeli helyzete sem mindegy a kromoszómáknak a sejtmagban, mert megfigyelték, hogy a rákos és egyéb betegségeknél más-más az elrendeződés, mint az egészséges embernél?"

Annak más oka is lehet. A térbeli elhelyezkedés tökéletesen lényegtelen a kromoszóma csak a dns ideiglenes tárolására szolgál és a génkészlet szétválogatására. (nézz utánna hogy ez hogy történik és beláthatod a térbeli elhelyezkedés nem számít (az hogy az ezt létrehozó mechanizmus hogy függ össze a többi dologgal nem tudom))

"Meg ott van a DNS-ben a "nem kódoló szakaszoknak" nevezett rész, amik, mivel nem tudják mire való, azt mondják, hogy semmire."
    Ezt én sem hiszem. Vannak nem kódoló szakaszok amiknek megvan a funkciója (pl telomerek) de akkora mennyiségben amennyi nem kódoló szakasz van kizártnak tartom hogy azok mind valódi nem kódoló szakaszok legyenek. Bár ez magánvélemény de én eddig úgy tapasztaltam hogy a természet rendkívül hatékony egy kevés "szemetet" el tudok képzelni a DNS ben de ennél jóval többről írnak. Biztos vagyok benne hogy az is kódol velamit max nem úgy mint a többi.