917
-
karesz6 #717 714: Akkor legyen metán.
715: Érdekes bár azt hittem a tengerek alatt azt érted hogy nem vízben keletkezett.
716 ezt most olvasom. -
Tau Tang Wou #716 "A térbeli elhelyezkedés tökéletesen lényegtelen a kromoszóma csak a dns ideiglenes tárolására szolgál és a génkészlet szétválogatására."
Volt ennél egy jobb cikk, de nem lelem. -
Tau Tang Wou #715 "Nem nem hallottam róla. Hol olvastad?"
Itt -
Tau Tang Wou #714 "Miért metán miért nem hidrogén?(tudom ez szőrözés)"
Mert a hidrogént metánból gyártják hozzá. -
#713 Akármennyire is hihetetlen számodra, a tudományra szerencsére jellemző, hogy újabb és újabb dolgokat fedeznek fel, bizonyítanak be, hiszen pontosan ez a célja, hogy minél jobban megismerjük a világunk működését. Az élet kialakulása sajnos sokkal bizonytalanabb, mint az evolúció, előbbit van értelme vitatni, mert nem sikerült teljesen megismételni a folyamatot ,csak részeredmények vannak, amik egyelőre maximum arra jók, hogy van esélye, hogy a többi is itt a Földön végbement. Sajnos nincs 10milliárd évünk, és pontosan sem ismerjük az akkori környezetet (képzeld el, hogy a Földön hány különböző környezet fordulhat elő), így az mindigis vitatott lesz valószínűleg, hogy pontosan hogyan is ment végbe a folyamat.
Visszatérve a tudományra, ez nem vallás, dogma, ami szent és sérthetetlen, szerencsére nem az emberi fantáziából indul ki, hanem abból, amit tapasztalunk, ha kinézünk a környezetre, amit látunk a rendszert tanulmányzova.
"Meg ott van a DNS-ben a "nem kódoló szakaszoknak" nevezett rész, amik, mivel nem tudják mire való, azt mondják, hogy semmire.
Amit azért furcsállok."
Akkor hajrá, végezz el egy egyetemet, és derítsd ki, hogy pontosan mire jók azok a szakaszok. Ha egyszer azt látjuk, hogy nem vesznek részt semmiben (pl. az ismert folyamatokban, mint fehérjekódolás), csak gyűlnek, akkor te mire következtetsz mégis? Mit kellene mondania arra a tudománynak, hogy nem tudjuk, lehetséges hogy valami titkos kódot tartalmaz, ami alapján be tudnak azonosítani az Istenek, vagy mégis mi a f***t? (van ilyenre példa sajnos ismerőseim közül...) Ettől függetlenül simán lehet, hogy később meg fogják tudni mondani a szerepét, ha jól tudom egyébként vita tárgya, hogy esetleg később egy nagyobb mutációt tudnak alkotni, vagy valami hasonló.
Visszatérve megint a vitára, nem értem egyszerűen a logikádat, meg hogy mi értelme ennyire ragaszkodni a hülyeséghez.
"A lehetőség előtted áll, hogy mutass jobbat a Miller kísérletnél."
A lehetőség te előtted is ugyan úgy áll, több kísérlet is volt, azért nem fogok keresgélni, hogy te kiragadj abból is valamit, aztán eddigiekhez hasonló nevetséges kifogásokat keress, hogy az miért nemigaz. Critical biomassen is volt több cikk erről ha érdekel (forrásokkal), meg lehet más tudományos hírmagazinokon is keresgélni. -
karesz6 #712 "Kíváncsi lennék mennyi ammóniát sikerülne előállítanod, ha nitrogént meg metánt beeresztenél egy üres szobába."
Miért metán miért nem hidrogén?(tudom ez szőrözés)
Viszont egy molekula szerkezetvizsgálatának bizonyításának része (vagy az volt) az adott molekulat elemeiből való előállítása.
"Persze, ha van technológia, akkor elő lehet állítani bármilyen vegyi anyagot, akár DNS-t is. Erre egyenlőre az élővilágnak van meg a technológiája."
Ez tévedés. Rövidebb szakaszokat simán előállítanak. (ha nagyon megerőltetik magukat hoszabbakat is).
"Mellesleg ennek a nyomába sem érhetnek az emberi vegyianyag gyártó technológiák "
ez igaz.
"Arról már hallottál, hogy a tudósok belátták, az élet nem jöhetett létre a tengerekben?"
Nem nem hallottam róla. Hol olvastad?(ez esetben tényleg érdeklődöm)
"És arról, hogy még a térbeli helyzete sem mindegy a kromoszómáknak a sejtmagban, mert megfigyelték, hogy a rákos és egyéb betegségeknél más-más az elrendeződés, mint az egészséges embernél?"
Annak más oka is lehet. A térbeli elhelyezkedés tökéletesen lényegtelen a kromoszóma csak a dns ideiglenes tárolására szolgál és a génkészlet szétválogatására. (nézz utánna hogy ez hogy történik és beláthatod a térbeli elhelyezkedés nem számít (az hogy az ezt létrehozó mechanizmus hogy függ össze a többi dologgal nem tudom))
"Meg ott van a DNS-ben a "nem kódoló szakaszoknak" nevezett rész, amik, mivel nem tudják mire való, azt mondják, hogy semmire."
Ezt én sem hiszem. Vannak nem kódoló szakaszok amiknek megvan a funkciója (pl telomerek) de akkora mennyiségben amennyi nem kódoló szakasz van kizártnak tartom hogy azok mind valódi nem kódoló szakaszok legyenek. Bár ez magánvélemény de én eddig úgy tapasztaltam hogy a természet rendkívül hatékony egy kevés "szemetet" el tudok képzelni a DNS ben de ennél jóval többről írnak. Biztos vagyok benne hogy az is kódol velamit max nem úgy mint a többi.
-
Tau Tang Wou #711 A lehetőség előtted áll, hogy mutass jobbat a Miller kísérletnél.
Bár azt hittem nem az élet keletkezése a vita tárgya.
Nekem bőven elég az egysejtű - ember evolúciót megtárgyalni.
Persze az egysejtű nagyobb ugrás a nulláról, mint az egysejtűből embert csinálni.
-
#710 "Ez ugye most öngól volt. :)"
Igen öngól, lehetett volna. De nem az. Mert az élethez szükséges legfontosabb összetevőket elő tudták állítani (figyelem, a lényeg itt jön:) olyan körülmények között, ami természetben is megtalálható - ráadásul nem is egyféle képpen, bár a kreacionisták általában csak a Miller-Urey-t ismerik (bár valószínűleg ismerik a többit is, csak szándékosan nem hozzák fel).
És ami méginkább lényeg, ha ez EGYSZER kialakult, akkor már önmagát tudta "szaporítani" a rendszer, ahogy ma is teszi. Pontosan ezért NEM öngól, pont az ellenkezője. Ezek azok, amiken te valamiért nem is vagy hajlandó elgondolkodni, dehát te bajod. -
Tau Tang Wou #709 Arról már hallottál, hogy a tudósok belátták, az élet nem jöhetett létre a tengerekben? (tudom ez nem az evolúció kérdésköre )
És arról, hogy még a térbeli helyzete sem mindegy a kromoszómáknak a sejtmagban, mert megfigyelték, hogy a rákos és egyéb betegségeknél más-más az elrendeződés, mint az egészséges embernél?
Meg ott van a DNS-ben a "nem kódoló szakaszoknak" nevezett rész, amik, mivel nem tudják mire való, azt mondják, hogy semmire.
Amit azért furcsállok.
Mert ugye az emberen is számon tartanak pár "felesleges" szervet, aztán sorra derül ki melyik mire való.
-
Tau Tang Wou #708 "...NEM vakszerencse kell ezeknek a létrejöttéhez, hanem olyan körülmény, ami ehhez a "reakcióhoz" vezet. ... ezek nem véletlenszerű folyamatok, különben elég érdekes lenne pl. a gyógyszergyártás, meg úgy mindenféle anyag előállítása."
Ez ugye most öngól volt. :)
A gyógyszerek, vegyi anyagok gyártása technológia.
Kíváncsi lennék mennyi ammóniát sikerülne előállítanod, ha nitrogént meg metánt beeresztenél egy üres szobába (az szoba már mesterséges cucc ).
Persze, ha van technológia, akkor elő lehet állítani bármilyen vegyi anyagot, akár DNS-t is. Erre egyenlőre az élővilágnak van meg a technológiája.
Mellesleg ennek a nyomába sem érhetnek az emberi vegyianyag gyártó technológiák (legyen szó akár gyógyszerekről is), hatékonyság, kitermelés és melléktermékek szempontjából. -
karesz6 #707 Van 1-2 amit szívesen feláldoznék.XD -
Tau Tang Wou #706 "...akkor ki(k), és ő(k) hogy jött(ek) létre."
Szerinted ennek az evolúció volt/nem volt kérdésében van bármi relevanciája?
Ha kiderül, hogy nem volt evolúció, akkor sem biztos, hogy a te kérdésed megválaszolására esélyünk lehet.
De ettől még fontos kérdés, hogy mi az igazság az evolúciós elmélettel kapcsolatban.
Ide pont illik az a közmondás, hogy először ejtsük el a medvét, utána ráérünk kitalálni mit főzzünk belőle. (már, ha van ilyen közmondás.)
-
#705 "Ebben az esetben megint az van, hogy kész, összefüggő DNS darabokat rakosgatnak ide oda. Mint, amikor valaki szakdogaírás közben, Ctrl+C, Ctrl+V -zik. Nem igazán kell hozzá tudás.
A tudás ahhoz kellene, hogy azt a programrészletet (DNS-szeletet) valaki megírja A-T G-C párokból. És ezt a fejlesztést szerintetek a vakszerencse végzi el. :)"
Egyszerűen is meg lehetett volna fogalmazni az álláspontodat (és jópár kérdésre adtál volna választ), szerinted túl bonyolult ez a rendszer, hogy inteligencia nélkül létrejöjjön és működjön.
Viszont ha már elkövetted te is azt a tipikus hibát, hogy az informatikát hozod fel érvként, én rámutatnék néhány dologra:
Ha egyszer kémiailag lehetséges ezeknek (szerver anyagok) létrejötte, és az élet működése, akkor NEM vakszerencse kell ezeknek a létrejöttéhez, hanem olyan körülmény, ami ehhez a "reakcióhoz" vezet. Ha van valami fogalmad a kémiáról, akkor tudod, hogy ezek nem véletlenszerű folyamatok, különben elég érdekes lenne pl. a gyógyszergyártás, meg úgy mindenféle anyag előállítása.
Amiről tudományban beszélünk, az maximum véletlenSZERŰ, nem véletlen, hasonló mint az időjárás: nagyon összetett, nem tudjuk előre megjósolni pontosan (figyelembe venni mindent, ami befolyásolja), ettől függetlenül ma már általánosan elfogadott, hogy az is úgy megy magától, nem kell irányítania senkinek. ^^ Az életről is pontosan ezt tapasztaljuk, változik, szelektálódik, követi a törvényszerűségeket.
A DNS nem programkód, nemis digitális kód, nem olyan kód, ami csak akkor végzi jól a dolgát, ha pontosan meg van írva, különben meg hibát dob vagy lefagy. Nézd meg, hány féle élőlény él a Földön, egy szervnek (például az agy, idegrendszer) hányféle működőképes változatát látod jelenleg a természetben, hányféle eltérő DNS-t látsz (számold meg a világon élő összes élőlényt)? Nemcsak hogy sok félét, hanem az is jól látható a jelenlegi élővilágot vizsgálva, hogy a szerveknek megtalálható különböző "fejledtségű" változata is (primitívebb, összetettebb), ami még tökéletesen alá is támasztja azt, hogy NEM volt szükség arra, hogy valaki egyből úgy megírja, mint egy programot.
Ráadásul egy program (általában) nem reprodukálja önkéntesen magát, és erre nem hat természetes szelekció - bár már próbálkoznak ezzel az evolúciós modellel is. A természet ebben előrébb jár... -
Tau Tang Wou #704 Van kb 25000 géned.
Hányat tudnál feláldozni a tudomány oltárán? :) -
WoodrowWilson #703 Igen, a röviden részt eddig is ismertük. De nem az érdekel, hogy mit nem gondolsz, hanem hogy mit gondolsz. Főleg arról, hogy ha nem Isten (legalábbis a korábbiakból az derült ki, hogy nem vagy vallásos, vagy minimum nem vagy keresztény) volt a tervező, akkor ki(k), és ő(k) hogy jött(ek) létre. -
karesz6 #702 Nem a rendszer írja. A véletlen mutációk. A rendszer csak kiválogatja a számára hasznosakat. Volt rá pár éve. -
Tau Tang Wou #701 (Sőt, egy-az-egyben semmilyen genetika sem lenne többek között, ha az evolúciós mechanizmusok, tehát maga az evolúció nem lenne.)"
Már itt tartunk?
Ha evolúció nem lenne, akkor autókat sem lehetne összecsavarozni, meg a szövegszerkesztőben sem lehetne egész bekezdéseket betoldani. :)
Az, hogy a DNS-be lehet idegen DNS-t betoldani, az nem a tudósok találmánya. Nem ők írták meg a toldáshoz szükséges enzimek genetikai kódját. Az már eredetileg a rendszer része volt.
De ez a rendszer nem tud géneket kitalálni, nem tud értelmes programdarabokat írni.
-
karesz6 #700 Tau nem hisz a szarkákban mert DNS. :) -
#699 Ezek szerint akármit írhatok, te akkor is jól elszórakozol itt magadban. :)
Nem minden szarka farka tarka-barka, csak a tarka farkú szarka farka tarka-barka. Sárga bögre, görbe bögre. Az ibafai papnak fapipája van, mert az ibafai fapipa papi fapipa. Répa, retek, mogyoró, korán reggel, ritkán rikkant a rigó.
És még gondolkodnom sem kell, a választ pedig ugyanúgy megkapom tőled ugyanolyan minőségben. :D -
karesz6 #698 Tévedés te buktál meg logikából mert még mindíg nem jöttél rá hogy az evolúció nem valami misztikus elmélet hanem egy gyűjtőfogalom azokra a folyamatokra amik az élővilág változatosságát kialakították akár ismerjük az összeset akár nem ha felfedeznek egy újat az is része lesz az evolúciónak. -
Tau Tang Wou #697 Sajnos ez a hozzászólásod nálam logikából bukást jelent. -
karesz6 #696 kérdés: "Mi a te elméleted?"
34 betűből álló válasz. + "De nem ez a lényeg, hanem, hogy megvitassam másokkal."
"nem sok értelme van kiteríteni a lapjaimat az elején"
Az első 200 komment volt az eleje.
"Egyébként mondtam konkrét dolgokat már régebben is, ha végig olvastad, akkor tudod. Meg azt is, hogy nem kaptam rájuk komoly választ. "
Egyetlen komoly dolgot sem mondtál (melyiket gondolod annak?) viszont rengeteg komoly választ kaptál.
" mindenkit IQ 80 -nak képzelnek, aki megkérdőjelezi az evolúciós elméletet."
IQ 80 felett senki sem kérdőjelezi meg az evolúciós elméletet.
" Nem a véletlen műve a Földi elővilág, a DNS."
És itt lehet a hiba a fejedben.
Itt ugyanis valóban van egy tyúk vagy tojás szindróma de ez nem az evolúció megkérdőjeleződése hanem egy hitvita (ha jól tudom erre nincs válasz de javítsatok ki ha tévedek)
Fehérjék nélkül a DNS nem létezik ugyanakkor a fehérjéket a DNS kódolja. Ez egy már kialakult rendszernél nem probléma de az élet keletkezésénél egy tyúk vagy tojás kérdés elé állítja a kutatókat. De még egyszer. Ez nem az evolúció cáfolata. -
#695 Nem, nem az a gond. Abban sincs logikai hiba, hogy pl. ha a Kockásfülű Nyúlnak csíkos lenne a füle, akkor Csíkosfülű Nyúlnak hívnák, csak éppen semmi köze a valósághoz. (Ne akarj párhuzamot vonni, mert nem lehet, és nem is azért írtam... :))
-
Tau Tang Wou #694 Látsz benne logikai hibát? -
#693 Ú, nem kellett volna lejjebb tekernem. :) -
Tau Tang Wou #692 "Mi a te elméleted?"
Röviden: Nem a véletlen műve a Földi elővilág, a DNS.
De nem ez a lényeg, hanem, hogy megvitassam másokkal.
Viszont a mások általában trolloznak meg hülyéznek, így nem sok értelme van kiteríteni a lapjaimat az elején, mert érdemi reakciót úgysem fogok kapni rájuk, hiszen mindenkit IQ 80 -nak képzelnek, aki megkérdőjelezi az evolúciós elméletet.
Gondoltam először ismerkedjünk. :)
Egyébként mondtam konkrét dolgokat már régebben is, ha végig olvastad, akkor tudod. Meg azt is, hogy nem kaptam rájuk komoly választ.
-
#691 Egy gén sem vezérli. A gének fehérjéket és ribozimeket kódolnak. :D Ez a helyes válasz. :D De pl. az ioncsatornákat annyi gén kódolja, ahány alegységből áll a fehérjecsatorna. Pl. 2.
Amúgy nagyon nem érted, mit írtam, hagyjuk is. Arra akartam kilyukadni, hogy ha a DNS nem lenne képes megváltozni magától (külső hatásra), akkor mi sem tudnánk génsebészkedni. Maximum ollóval szétvágni, és szigetelőszalaggal vagy gemkapoccsal, - vagy mint írtam - Technokol Rapiddal egyéb ragasztóval összeragasztgatni a DNS darabokat. :D A génsebészet csak egy alkalmazási területe az evolúciós folyamatoknak, NEM maga az evolúció utánzása. Szövegértés...
(Sőt, egy-az-egyben semmilyen genetika sem lenne többek között, ha az evolúciós mechanizmusok, tehát maga az evolúció nem lenne.)
Szerintem inkább hagyjuk, ez reménytelenebb, mint hittem.
Azt nem akarod megcáfolni, hogy a víz folyékony (1 atm, 0-100 C°) vagy a fű zöld, vagy a házak fala kemény? :D De most mennem kell. -
karesz6 #690 Azt viszont én mondtam hogy nem fogsz válaszolni a kérdésére ;) Cáfolj meg. -
Tau Tang Wou #689 "Nem lehet minden létező faj összes ősét felkutatni az egysejtűekig."
Sose mondtam ilyet.
(Meg van a lehetőséged az ellenkezője bebizonyítására, csak jelöld meg a komment számát.)
"Nincs evolúció mert csakazért sincs. :)"
Ilyet se mondtam.
Azt viszont már mondtam, hogy ne rágalmazz. -
karesz6 #688 Erre nem fogsz tőle választ kapni.:)
Valami olyasmi szüremlett le abból az ostobaság dömpingből hogy az evolúció nem lehet helyes mert:
Nem lehet minden létező faj összes ősét felkutatni az egysejtűekig.
Nincs evolúció mert véletlen mutációkkal ilyen élővilág nem jöhet össze.
687 komment után kb ennyit sikerült összehoznia.
Ja egyet kifelejtettem:
Nincs evolúció mert csakazért sincs. :) -
WoodrowWilson #687 Mi a te elméleted? -
Tau Tang Wou #686 Van kérdésed? -
karesz6 #685 1: Minek írnák meg újra amikor az evolúció már megtette helyettük. ;)
A ctrl c + ctrl v módszert úgy képzeld el hogy véletlen számú betűt még az elejéhez és a végéhez is hozzávesz esetleg lehagy egy párat és a genomba való beépülés is eléggé véletlenszerű csak utánna a beültetett gént evolúció szempontjából pozitív szelekciós tulajdonsággá teszik és így kiszűrhetik azokat a sejteket ahol az eljárás sikeres volt.
És igen ezt a fejlesztést a vakszerencse végzi el az evolúció egyéb folyamataival kellően hatékonnyá téve.
A válasz a kérdésedre hogy hány gén irányítja a kation transzport folyamatokat pontatlan. A válasz: kb annyi mint az anion transzportokat. De vannak amiket közvetlenül nem gén irányít, van a sejt és a külvilág között a sejtmag és a plazma között ill. a mitokondrion és a plazma között a sejtek egymásközött sejtszervecskék és a plazma között stb. Értheted ezt a kérdést elemi ionokra vagy nagyobb molekulákra is. Bele szükséges e számolni azokat a dolgokat amik közvetetten ugyan de jelebntősen befolyásolják ezeket a dolgokat pl a membránpotenciál megváltoztatását célzó transzportok melyek kihatnak az összes többire. -
WoodrowWilson #684 Na jó, menjetek a fenébe. Végigszenvedek 600 hozzászólást, hogy végre megtudjam, Tau Tang Wou szerint ki, hogyan, miért hozta létre a földi fajokat, meg aztán, hogy az a valaki hogy jött létre, de még csak a hajlandóságot se mutatja rá, hogy ezt megválaszolja. Sőt, a kb. 35 ezt firtató kérdésre, felszólításra nem is reagál, aztán még azon van kiakadva, hogy valaki nem válaszol neki. Pedig az azért látszik, hogy van valami elmélete a dologról. Valószínűleg annyira cikinek érzi, hogy nem meri közzétenni. Vicc vagy, de komolyan. -
Tau Tang Wou #683 Már megbocsáss, de nem állítottam hasonló kaliberű dolgokat. -
Tau Tang Wou #682 "Mit gondolsz, pl. a génsebészet ollóval vagdossa ki a szükséges DNS-fragmentumot és technokol rapiddal ragaszgatja azt át egy másik élőlény genomjába? Nem. Pl. olyan mechanizmusok segítségével állítanak elő úgynevezett transzgenikus (idegen, más fajból származó DNS darabot tartalmazó genomú) élőlényt, amely mechanizmusokkal az evolúció is működik (a DNS-ben szabadon ugráló rövid DNS darabok, plazmidok, bakteriofágok stb.)"
Ebben az esetben megint az van, hogy kész, összefüggő DNS darabokat rakosgatnak ide oda. Mint, amikor valaki szakdogaírás közben, Ctrl+C, Ctrl+V -zik. Nem igazán kell hozzá tudás.
A tudás ahhoz kellene, hogy azt a programrészletet (DNS-szeletet) valaki megírja A-T G-C párokból. És ezt a fejlesztést szerintetek a vakszerencse végzi el. :)
Szerinted az anion transzport folyamatokat hány gén vezérli? (kérem a választ. Elég, ha saccolod)
És hol van még a DNS másolás ettől bonyolultságban?
És ez mind magától kialakult...
Persze, persze...
-
karesz6 #681 Már megbocsáss de közel 700 kommenten keresztül hasonló kaliberű dolgokat állítottál. -
Tau Tang Wou #680 Ugyan miért bizonyítaná egy másik Földhoz hasonlatos bolygó földihez hasonlatos élővilággal az evolúciót.
Ugyanúgy logikus, hogy ha ez nem evolúcióval keletkezett, akkor az sem.
Szóval bizonyítási értéke mindkét verzióra ugyanannyi, tehát nem segít eldönteni a kérdést. -
Tau Tang Wou #679 "Abban a feladványban nem volt semmi átverés."
Ezt írtam Széfmesternek utoljára, mielőtt megmondta a megoldást:
""...mert azt hiszed szivatlak.. amúgy tényleg. :)"
Gondolom, ha elsős, akkor 4 alapművelet.
(Bár azt nem mondtad, hogy nem e matematika PhD elsős. )
Szóval nekem ez most nem jött össze, pedig még hatványokban is gondolkodtam.
Az az 1-es ott elől nagyon zavar. Meg a nagy ugrás utána, rögtön 6-os, aztán meg beáll lineárisra.
Tuti szivatás."
Tehát ő látta, hogy nem abban gondolkodom, amit ő feladott, mégse mondta, hogy rossz úton járok, hanem azt írta, hogy szivatás.
Persze, ha rájövök mit akart kihozni az egészből, akkor meg azt mondja, hogy Na látod, ezt érted, az evolúció is ugyanígy bizonyítható.
Szóval neki se jött össze a terve. :)
-
Tau Tang Wou #678 Ez már a rágalmazás kategória.
Gondolom elégedett vagy a látvánnyal, amikor tükörbe nézel.