• Szefmester
    Az is evolúció ha csak az aktuális pillanatban vagy életképesebb mint a többi. Ha te kabátot növesztesz a többiek nem de mégis túlélik akkor lehet ők másként alkalmazkodtak. Lehet ők szorosan összebújtak vagy nem csak ültek a gép előtt hanem nekiálltak mozogni. Én februárban pólóban bicajoztam a városban míg azt láttam hogy sokan összébbhúzzák a kabátot. Akkor most ez hogy van? Életben maradtam úgy is hogy nem alkalmazkodtam. Az elmúlt 4 év alatt csak pár hetet hordtam egy sima elöl nyitva tartott hosszúkabátot, és mégis közlekedtem az utcán. Akkor most én mi vagyok? Zsákutca, vagy fejlettebb mint akik kabátot vettek fel? Könnyen lehet hogy míg én a hideget jobban bírom addig a meleget nem.. és tényleg.. volt olyan év amikor márciustól októberig ventillátor előtt ültem mert melegem volt. Ha a gyerekem is így fog születni akkor célszerűbb lesz elvándorolnunk északabbra, mert ott sikeresebbek lennénk. (lásd tüdőt növesztett halad kimászott a partra), ha meg olyan lenne mint a többi ember és télen ő is fázna, akkor csak bennem volt egy olyan mutáció amit nem tudtam továbbörökíteni (akár azért mert benne is az a gén változott meg, vagy mert lappangó gén és majd később fog visszaütni), és kész.

Mellesleg a "fűccsé vazze" is evolúció csak éppen nem biológiai. A lényeg azon van hogy tud e a populáció alkalmazkodni vagy sem.

A vízben élt egy zónában 200 halfaj. Egy megpróbált kimászni, nem jött össze neki kihalt mert elkapta a nagyobb hal. Egy kimászott mert sikerült neki, túlélte és vígan élt míg meg nem halt. Volt 100 aki nem változott.. ők szerencsére bízták a létüket, meg az addig elért változásaikra. Meg volt 97 alfaj aki úgy döntött hogy ők inkább elbújnak.. övék lett a rejtőszín. 1 meg úgy döntött ő lesz a helyi badass és nekimegy a nagynak.. vagy sikerül vagy nem..