tau olyan sötét mint az éjszaka egy fekete lyukban, Kelta pedig mutatni némi értelmet de még kétkedik.
Lássuk mit is tehetünk az ügyben.
37 év sok nem sok idő egy embernél... romáéknál talán 2 generáció.. nem sok mutáció léphet fel ami hosszabb távon is biztosan kijelenthetően megmarad és előnyös. Gyíkéknál a 37 év akár 37 generációt is jelenthet aminél már előfordulhatnak olyan mutációk amik segítették a túlélésüket, hiszen minden évben tucatnyi új egyed született és csak a rátermett és alkalmazkodóképesek maradtak életben a következő szaporodási ciklusig. Ha ezzel vitázol akkor reménytelen vagy... de komolyan.
Az a szerencsétlen aszteroida ami közvetetten kiirtotta a dínókat bár alapjában csak egy darab sötét kavics volt (mégis értelmesebb mint Tau), olyan változásokat eszközölt az élővilágban globális szinten amit a dínók nem éltek túl, az hogy közvetlen attól hogy a fejére esett vagy hogy megfázott és nem volt zsepije így belefulladt a taknyába, vagy netán a növényzet alakult át olyan módon hogy alacsonyabb tápértékkel rendelkeztek édes mindegy. A lényeg egy és ez rohadt tiszta szerintem mindenki másnak rajtatok kívül: megváltozott a környezetük amihez a specializált testfelépítésük nem tudott alkalmazkodni, és győzött az igazság meg a cickány.
Csóri gepárdokkal mi bajod van? Nem elég neki az hogy alkalmanként max 2-3utódja van, amiket etetni kell úgy hogy közben az emberek miatt beszűkült élettér miatt közelebb kerültek a rossz szomszéd pulyagyártó agresszív oroszlánok mellé, még azok a mocskos gnúk is kicsit sportosabbra vették a figurát, ha már évezredeken keresztül próbáltak menekülni? Az oroszlán vs gepárdhoz csak annyit hogy kérj meg egy rövidtávfutót hogy menjen el a VIII. kerület szívébe és kezdje el szidni a helyi sötéteket... ha el tud menekülni előlük akkor életképes, ha nem akkor evolúciós zsákutca volt. Rossz helyen volt rossz időben ugyanis.
Tau: hiszel a tudományban ha az egzakt.. és emellé belefér a hibás világképedbe.
Van valami kifejezés amit most nem tudok, és jelen állapotomban nem is találnék meg XD ami arról szól hogy mikor bizonyított egy kísérlet.. és nem 100ból 1 hibánál van bizonyítva hanem kevesebbnél.. Ez még nektek is segíthetne, de ti eddig még egy darab érvet sem hoztatok fel a ti véleményetek mellett csak a mienk ellen próbálkoztok. Ennyi erővel ha kimegyek az utcára és egy napig nem látok vörös hajú embert akkor mondjam azt hogy nem is léteznek? Ha meg látok egyet akkor mondjam azt hogy az is csak festi magát? Ez nettó baromság...
És így hirtelen egy utolsó kérdés: vajon csak annyi lény élt a földön ahány fosszíliát megatláltunk? Pár száz dínó, pár tucat hangya meg szúnyog? Elég sivár lehetett az a világ régen... kiment sétálni az őspocok felfalt két kósza hangyát és kiirtotta a teljes fajtát. A fosszíliák és az átmeneti fajok fosszíliáinak a hiánya még nem jelenti azt hogy nem is voltak.
Ha van egy rendszer ami 100ból 90 alkalommal bizonyítható, 10 esetben pedig vakfolt az nem azt jelenti hogy a rendszer téves, hanem hogy nem ismerjük a maradék 10 tényezőt. Ha viszont ez a 10 tényező meglenne és ellent mondana a rendszernek akkor jogos lenne az hogy itt az ideje újragondolni. Én ma kimentem az utcára és láttam vagy 1000 embert összesen.. de nem hiszem hogy te köztük voltál.. még nyomokban sem.. ezek szerint te nem is létezel? Mert csak homályos utalás vagy itt a fórumon? Csak akkor kellene bizonyítottnak látnom a létezésed ha személyesen is találkozunk? Ugyanez kicsit másképp: van egy haverom.. két éve nem találkoztunk mert elköltözött az ország túlfelére, ez azt jelenti hogy meghalt vagy csak hogy nem látom? És mivel az ismerettségi körömből senki sem járt arra még közvetett módon sem kaptam igazolást az ő létezéséről.. feltételezzem hogy meghalt, és menjek egy koszorúval az anyjához? (tiedhez szívesen mennék hidd el.. sok jót tennél a világnak ha eltűnnél)