• cylontoaster
    0: Az oroszán nincs a kihalás szélén, így még megvan az esélye, hogy lesz belőle valami. Ha nem, akkor az is egy zsákutca. De mindaddig, amíg él, legalább sikeresebb zsákutca (és ugye amíg él, addig megvan az esélye, hogy lesz belőle kialakuló másik faj).

1: Itt igazából a problémádat sem értem. A meteor nem változtatott meg fajokat, nem lett semmi új faj azért, mert jött a meteor. Azért lettek új fajok, mert a meteor következtében megváltozott a környezet, ezt rengeteg faj nem tudta lekezelni, így elég nagy üres élettér volt, amit aránylag könnyű volt betölteni.
    A meteor semmiben nem különbözik attól, hogy egy földrész elválik, vagy épp összekapcsolódik egy másikkal. Vagy hogy hidegebb lett, esetleg a növények megjelentek a szárazföldön. Az evolúciónak nem az a lényege, hogy egy belső, csak és kizárólag biológiai tényezőktől függő valami. A környezettől függ, és a környezetnek része a meteor.

2: Mert nem tudtak. Mert nem voltak ilyen gének, (vagy voltak, de nem tudtak elterjedni). Mint már mondtam, annyira specializálódtak, hogy onnan nem lehet más irányba menni. #325-ben ezt már leírtam, nincs értelme megismételnem magam.

3: Itt mi a kérdés?