• halgatyó
    #159
    Ezt nehéz volt elolvasni. Az evolúciót elvető fórumtársak eddig nem szolgáltak érvekkel.
    Az, hogy egy rakás szót egymás mögé passzintunk, még nem érvelés. A mindennapi tapasztalatok és a kutatások eredményei (kézzelfogható tények!) alátámasztják, hogy az evolúció mint jelenség, működik. A kutyatenyésztőktől a mikrobák világában tapasztaltakon keresztül, az ásatások leleteiig minden tapasztalat és tény, egységes rendszerbe foglalható módon (ez is igen lényeges) alátámasztja az evolúció működését.

    Az ellentábor szofista jellegű érvelése csak arra bizonyíték, hogy a szavak játékával, formális logika szerint gyakorlatilag mindent be lehet bizonyítani és az ellenkezőjét is.

    Minden tiszteletem azoké a végtelen türelmű fórumtársaké, akik eddig próbálták meggyőzni a meggyőzhetetlent.

    És még egy megjegyzés, egy kis kitekintés, vagy ha úgy tetszik, offtopicolás (vagy mégsem annyira):
    A tudomány eredményei vitték előre a világot, és ebbe a tudományba az evolúció elmélete is beletartozik. A lemaradó országok (birodalmak, földrészek, stb.) az eddigi történelem tanúsága szerint átvették a sikeres országok tudományát és gondolkodását, vagy eltűntek. (ez meg a társadalmak evolúciója)
    Most az USA-ban megint megy a vita, hogy mit tanítsanak az iskolákban. A tudományt-e, vagy mi a csodát... tényleg: akkor mit is?

    Ez az egyik legerősebb érv az egypólusú világrend ellen. Mert ha az egyik ország úgy dönt, hogy a tudományt száműzi az oktatásból, akkor csak saját magát intézi el, és ezzel példát mutat a többieknek (a negatív példa is tanulságos!) A többiek pedig tanulnak ebből és fejlődnek tovább.
    Ennyi.