"Ne maga a program terjed, ez igaz, hanem a link, amivel a fertőző oldalra irányítanak. A kis nyavalyás képes arra, hogy a készüléken levő címlista minden címzettjének kiküldje a linket. Ergo ez bizony vírus, csak nem túl kifinomult."
SMS-ben vagy hogy?
"Megjegyezném, hogy vírus nem csak alkalmazással terjedhet. Jöhet az levéllel, egy sima oldalról is bemászhat, stb. Szóval az nem indoklás, hogy alkalmazás csak megbízható helyről jöhet."
Ezért jó a zárt rendszer, mert ha levélben jön vagy bármi ilyen helyről annak esélye sincs felmászni a telefon egyéb részeibe.
"Az, hogy te valamiről nem tudsz, az ugye nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Ergo nem értem ezt az "Akkor inkabb felejtsuk is el, mert ilyen tudomasom szerint nem létezik." Ez kissé érdekesen hangzott, nem gondolod?"
Abban igaza van, hogy egy iOS vírustól hemzsegne a média mert egyrészt rá szoktak szállni az apple-re másrészt az egyik legelterjedtebb telefon. Tehát ha se link meg semmi, akkor hajlamos vagyok én is khm melléfogásnak minősíteni.
"De mi ugye nem az USA-ban vagyunk, a legközelebbi hely pedig, ahol van, az London..."