191
-
#151 "Ne maga a program terjed, ez igaz, hanem a link, amivel a fertőző oldalra irányítanak. A kis nyavalyás képes arra, hogy a készüléken levő címlista minden címzettjének kiküldje a linket. Ergo ez bizony vírus, csak nem túl kifinomult."
SMS-ben vagy hogy?
"Megjegyezném, hogy vírus nem csak alkalmazással terjedhet. Jöhet az levéllel, egy sima oldalról is bemászhat, stb. Szóval az nem indoklás, hogy alkalmazás csak megbízható helyről jöhet."
Ezért jó a zárt rendszer, mert ha levélben jön vagy bármi ilyen helyről annak esélye sincs felmászni a telefon egyéb részeibe.
"Az, hogy te valamiről nem tudsz, az ugye nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Ergo nem értem ezt az "Akkor inkabb felejtsuk is el, mert ilyen tudomasom szerint nem létezik." Ez kissé érdekesen hangzott, nem gondolod?"
Abban igaza van, hogy egy iOS vírustól hemzsegne a média mert egyrészt rá szoktak szállni az apple-re másrészt az egyik legelterjedtebb telefon. Tehát ha se link meg semmi, akkor hajlamos vagyok én is khm melléfogásnak minősíteni.
"De mi ugye nem az USA-ban vagyunk, a legközelebbi hely pedig, ahol van, az London..."
Vagy kínából ingyenes szállítással fele ennyiért. -
#150 "Továbbra is az egyik legótvarabb, legolcsóbb, kínai android modellt (ami nem mellesleg 2 éves) hasonlítod egy 250 ezer forintos készülékhez."
Tévedés én nem hasonlítottam semmit semmihez. Ezt te magyarázod bele.
És akkor a konklúzió ugyanaz, hogy ott van haver telefonja és nem tud vele mit kezdeni - max ha nekiáll kigyúrni magát infoból. Igazam van? -
Papichulo #149 "Az androidos készüléken lévő vírushoz is kell, hogy:
- A felhasználó telefonja ROOTolt legyen és/vagy
- Rányomjon a telepítésre, úgy, hogy el se olvasta mihez kér jogot az app."
Ugy latom te egy kicsit belelovaltad magad ebbe az android dologba. Senki sem allitotta, hogy ez nem igy lenne es en egyaltalan nem hasonlitottam ossze a ket OS-t. Az Apple OS-ek serulekenysegerol volt szo ;) -
#148 "Ergo nem hinném, hogy ez engem minősítene, ha egyszer a készülék cseszett bármire is reagálni, elég nehéz otthoni eszközökkel rendbe tenni..."
Én ezt nem vitatom, csak azt, hogy ha egy androidos készülék hal meg ennyire akkor annál is ugyanaz a helyzet. Ha meg "csak" egyformán halt meg mindkettő akkor mindkettőt meg lehet otthon csinálni max érteni kell hozzá valamennyire, de semmi esetre sem egy usb port kérdése az egész. -
#147 "Az iPad-nál is annyi volt a baki, frissítés közben leállt, így hiába hard reseteltük, nem volt minek indulnia (legalábbis gondolom, ez volt, mert mondom, a szervíz is csak annyit csinált, hogy felnyomta rá az új iOS verziót és már ment is a gép)."
Ha csak ennyi volt a baja akkor ugyanúgy meg tudtad volna otthon csinálni max nem értettél hozzá. (mint ahogy én se állnék neki androidot heggeszteni pendriveról otthon - inkább szervíz). Ahhoz hogy iOS-t rakj rá nem kell, hogy legyen működő iOS az eszközön. -
#146 "Es mar csak annyi kell, hogy a cimzett keszuleke is jailbreak-elt legyen, plusz unlock igenynek es egy hulye felhasznalonak is jelen kell lennie."
Az androidos készüléken lévő vírushoz is kell, hogy:
- A felhasználó telefonja ROOTolt legyen és/vagy
- Rányomjon a telepítésre, úgy, hogy el se olvasta mihez kér jogot az app. -
Papichulo #145 "A kis nyavalyás képes arra, hogy a készüléken levő címlista minden címzettjének kiküldje a linket."
Es mar csak annyi kell, hogy a cimzett keszuleke is jailbreak-elt legyen, plusz unlock igenynek es egy hulye felhasznalonak is jelen kell lennie.
"Az XP valóban egy igazi vírusmágnes volt, de ne felejtsük el, hogy mikor megjelent, akkortájt kezdődött az internet elterjedése, ergo egy egészen új kihívással találta magát szemben a Microsoft."
2002-ben mar igencsak elterjedt volt a net, bar annyira ketsegtelenul nem, mint manapsag. Virusok ellenben mar nagyon regota voltak es ezekre felkeszulhetett volna a Microsoft. A Cheetah-t meg korabban adtak ki es megsem volt "virusmagnes", de mint mondtam itt sokat segitett a *nix orokseg is.
"saját vírusirtójuk nem volt, de mint írtam, igen hamar összefogtak több vírusirtóval foglalkozó céggel és nagyon hamar kijöttek az első real time vírusirtók."
OSX-re is mar regota leteznek virusirtok, bar sok ertelmuk nincs. Ezert is lehet, hogy mr. Kaspersky mindenfele megalapozatlan kijelentesekkel probalja meg novelni az eladasokat. Foleg, hogy a windows-os piac elegge beszukult, miota az MS ingyenesen nyujtja a sajat szolgaltatasat.
"Megjegyezném, hogy vírus nem csak alkalmazással terjedhet. Jöhet az levéllel, egy sima oldalról is bemászhat, stb. Szóval az nem indoklás, hogy alkalmazás csak megbízható helyről jöhet."
Emiatt van a sandbox es meg sok mas vedelem. Elismerem, hogy itt meg lehetne is letjogosultsaga egy viruskeresonek, de mivel eleddig semmi - meg hasonlo sem - veszely nem merult fel, ezert mi ellen vedenenek?
"Az, hogy te valamiről nem tudsz, az ugye nem azt jelenti, hogy nem is létezik."
Viszont az sem jelenti azt, hogy letezik, ha te azt mondod. Ha nem tudod alatamasztani a kijelentesedet, akkor az lehet ugy venni, hogy nem is letezik.
"a legközelebbi hely pedig, ahol van, az London..."
Vagy megsem... Magyar Apple store: http://store.apple.com/hu/product/MC531ZM/A
-
#144 Gondolom PC-n csak képművészet van te szerencsétlen, webdesign meg még ezer másik dolog nem is létezik. A műszaki rajzokról nem is beszélve, inkább nézz körül a nagyvilágban.
Biztos véletlen, hogy vékony ceruzával írunk/rajzolunk nem 3 centissel (mint az ujjad).
Ülj le, egyes. -
#143 Akkor nézd meg, hogy miből fogy a legtöbb világszinten. Nem a 20k-s szarokból.
Értelmes (értsd normális márkájú pl. sony lg moto samsung meg még jópár másik) telefon esetében felrakod a szoftverét a pcre, rákattintasz a frissítésre és voilá, fent az új soft, igen a 25 ezres sony x8-on (igaz erre nincs 2.2 de ez is 2 éves modell) és a 40 ezres lww-n is.
Továbbra is az egyik legótvarabb, legolcsóbb, kínai android modellt (ami nem mellesleg 2 éves) hasonlítod egy 250 ezer forintos készülékhez. -
#142 Abban ugyebár egyetérthetünk, hogy szervizben más eszközök is vannak, mint otthon. Ide tartozik a szervizkábel is...
Lehetsz nyugodtan gyanakvó, de nem ártana, ha mielőtt beszólsz, gondolkozol is néha... -
#141 Ne maga a program terjed, ez igaz, hanem a link, amivel a fertőző oldalra irányítanak. A kis nyavalyás képes arra, hogy a készüléken levő címlista minden címzettjének kiküldje a linket. Ergo ez bizony vírus, csak nem túl kifinomult.
Az XP valóban egy igazi vírusmágnes volt, de ne felejtsük el, hogy mikor megjelent, akkortájt kezdődött az internet elterjedése, ergo egy egészen új kihívással találta magát szemben a Microsoft. Valóban, saját vírusirtójuk nem volt, de mint írtam, igen hamar összefogtak több vírusirtóval foglalkozó céggel és nagyon hamar kijöttek az első real time vírusirtók.
Megjegyezném, hogy vírus nem csak alkalmazással terjedhet. Jöhet az levéllel, egy sima oldalról is bemászhat, stb. Szóval az nem indoklás, hogy alkalmazás csak megbízható helyről jöhet.
Az, hogy te valamiről nem tudsz, az ugye nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Ergo nem értem ezt az "Akkor inkabb felejtsuk is el, mert ilyen tudomasom szerint nem létezik." Ez kissé érdekesen hangzott, nem gondolod?
Már bocsánat, a 25 font 40 dollár. Ahol még láttam, ott ennél is több volt, Így nem valótlan a 40-60 dolláros megállapítás, annyi kiegészítéssel, hogy a jelek szerint az USA-ban ennél olcsóbb, 29 dolláros, amire rájön a szállítási költség. De mi ugye nem az USA-ban vagyunk, a legközelebbi hely pedig, ahol van, az London...
Ha megnézted, a leírás szerint: "A leggyakoribb panasz a jailbreak-elt vagy unlock-olt készülékek tulajdonosaitól érkezik.", de ugye ez a megfogalmazás azt sejteti, hogy nem csak az ilyen készülékeken van ez a probléma, csak ott gyakoribb. -
Papichulo #140 "Amit belinkeltél, az feltételezi, hogy a reset-re reagál a készülék."
Mivel nem voltam ott, ezert nem vonom ketsegbe a tortenetet, de az eleg erdekes, hogy a hard reset es a recovery mode sem megy, viszont a szervizben pikk-pakk megcsinaltak neked. Erzesem szerint te benaztal valamit... bar lehet, hogy nem... de ez utobbit ketlem :) -
Papichulo #139 "Valóban, 1 évvel elszámoltam magamat, elnézést, 2002-ben még valóban az XP volt a piacvezető, 2003-ban lett az XP."
Amugy az XP is a virusirok paradicsoma volt, hatalmas halom vulnerability kerult elo. Az SP2 korul kezdett normalizalodni a helyzet, de az mar evekkel kesobb volt.
Amugy a "security by obscurity" hiveinek elkeruli a figyelmet, hogy a System 8 es 9 rendszereken is hemzsegtek a virusok, holott annak joval kisebb volt a felhasznaloi bazisa, mint az OSX-nek. Ez utobbira megis nagyon-nagyon ritka a malware.
"Ugyanis iOS-re nem nagyon akad vírusirtó tudomásom szerint."
Dehat iOS-re virus sem letezik, ertsd ezt meg konyorgom!
Kifejtem. A keszulekedre alkalmazas kizarolag az appstore-bol kerulhet. Ez teny. Ahhoz, hogy ide bekerulhessen egy applikacio, az keresztul kell, hogy menjen egy engedelyezesi folyamaton. Ez ugyan csak feltetelezes reszemrol - bar tobb dolog is alatamasztja - de itt azt is nezik, hogy lehet-e kartekony a code. Ha barmilyen veszelyeset talalnak benne, akkor eszkalaljak az ugyet komolyabb elemzesre. Magyarul itt mar elvegeznek egy joval komolyabb szurest, mint az altalanos viruskereso software. iOS alatt amugy is sandbox-ban futnak a programok, tehat privilege escalation csak valami exploit alapjan kepzelheto el, ami ellen nem tudom, hogy egy viruskereso tudna-e barmit is tenni. Summa summarum, egyelore teljesen felesleges lenne viruskereso alkalmazasok fejlesztese a platformra.
"Az általam említett vírus is iOS-es, de mint mondtam, nem tudom, hol olvastam anno"
Akkor inkabb felejtsuk is el, mert ilyen tudomasom szerint nem letezik.
"Egy cikket kapásból tudok, bár itt a felhasználók "hülyesége" is közre játszik a vírus munkájában"
Ez nem virus. Ez nem tud terjedni. Es ide amugy is egy jailbreak-elt keszulek kell es egy hulye felhasznalo, aki mindenfele warez oldalakon unlock programokat keres...
"Itt a kit 25 font, ami kb. 40 dolcsinak felel meg."
Az USA-ban meg $29. De akkor sem $40-$60 kozott :) -
#138 Ehhez persze nem árt, ha a készülék némiképpen hajlandó is együttműködni és legalább bizonyos szintig beindul ugyebár...
Amit belinkeltél, az feltételezi, hogy a reset-re reagál a készülék. Ez azonban semmire nem volt hajlandó reagálni. csak egy szép drága papírnehezék volt.
Ergo nem hinném, hogy ez engem minősítene, ha egyszer a készülék cseszett bármire is reagálni, elég nehéz otthoni eszközökkel rendbe tenni... -
Papichulo #137 Erthetetlen szamomra, hogy te miert is nem tudtad megcsinalni az iPad-del ugyanazt, mint az androidos eszkozzel. Egyetlen Google kereses ez is.
"iPad: Unable to update or restore" - http://support.apple.com/kb/ht4097
Elarulom, hogy meg masfel oraig sem tart. Az iTunes ugyanugy automatikusan letolti az legujabb iOS valtozatot, felrakja, majd visszaallitja az osszes applikaciodat es es adatodat. Meg az email beallitasaid is megmaradnak!
Magyarul ez a kis affer inkabb teged minosit, mintsem a ket benne szereplo keszuleket ;) -
#136 Mondom, a másikon is ugyanaz volt a helyzet, elszállt az oprendszer, azt kellett újrarakni. Nem tagadom, elég macerás, közel 1,5 óra volt, mire mindennel kész lettünk, de otthon oldottuk meg, nem kellett neki szervíz.
Az iPad-nál is annyi volt a baki, frissítés közben leállt, így hiába hard reseteltük, nem volt minek indulnia (legalábbis gondolom, ez volt, mert mondom, a szervíz is csak annyit csinált, hogy felnyomta rá az új iOS verziót és már ment is a gép). -
#135 Valóban, 1 évvel elszámoltam magamat, elnézést, 2002-ben még valóban az XP volt a piacvezető, 2003-ban lett az XP. Mea culpa.
Kötözködésed részben jogos, oké, akkor pontosítom a mondatomat: az iOS tekintetében tart ott a vírusirtók terén. Ugyanis iOS-re nem nagyon akad vírusirtó tudomásom szerint.
Az általam említett vírus is iOS-es, de mint mondtam, nem tudom, hol olvastam anno. Azóta legalább 2-300 cikket olvastam, szóval elég nehéz lenne visszakövetni, hogy ez az info éppen melyik helyen volt. Egy cikket kapásból tudok, bár itt a felhasználók "hülyesége" is közre játszik a vírus munkájában: http://iphoneclub.hu/cikk/ios-virusok
Ismét csak az a helyzet, hogy te máshol nézted a Camera Connection Kit-et. Én innen vettem az árat: http://store.apple.com/uk/product/MC531ZM/A?fnode=MTc0MjU4NjE
Itt a kit 25 font, ami kb. 40 dolcsinak felel meg. -
#134 A saját linkjében is ott volt csak el sem olvasta mit linkel. -
#133 "Amúgy a vita onnan indúlt, hogy szerinted nem kell usb port az szerintem meg de."
A vita onnan indult, hogy az iphone-on MAGÁN A KÉSZÜLÉKEN van-e USB csatlakozó. A válasz az, hogy nincs! Tehát nem tudsz pendrive-ot rádugni valóban - és erre írtam, hogy miért kéne pendrive-ot a telefonra dugni.
"Utánna azzal a baromsággal jöttél, hogy mit akar szerkezteni a telóval, holott a kérdés továbbra is az volt, hogy szerinted miért nem kell szerintem meg miért kell usb."
És azóta sem válaszoltál rá, hogy a telefonra miért kellene egy USB port (amiből nyilván valóan egy mini fér el rajta max).
"Most azt állítod, hogy tud..."
Ezt már arra írtam amikor azt írtad, hogy telefonra másol a PC-ről USB-n. Ezt meg tudja az iphone hiszen a gyári kábele a 30 tűs iphone dock kábel a másik végén egy kutya közönséges USB-vel. Azt nem értem, hogy mit gondoltál mivel kötik össze a PC-vel? Kifejlesztettek egy saját szabványt vagy mifene? Kutyaközönséges USB-ről beszélünk attól a pillanattól kezdve, hogy megjelent az iphone. A többi eszköz is ugyanezt a kábelt használja, az ipod, az ipad is. Full kompatible és USB. -
#132 Legalább néznéd meg mit linkelsz:
A doboz tartalma
iPhone 4
Apple fülhallgatók
távvezérlővel és
mikrofonnal
Dock csatlakozós USB-kábel
USB-s hálózati adapter -
Papichulo #131 Nem adod fel ugye? Veded a hulyesegedet a vegsokig... :)
"In the Box
iPhone 4S
Apple Earphones with Remote and Mic
Dock Connector to USB Cable
USB Power Adapter
Documentation"
http://www.apple.com/iphone/specs.html
Ez mar eleg hiteles forras neked??? -
MacropusRufus #130 akkor biztos hazudak nekem.
Meg mindenkinek aki megveszi, mert ugyan nem látja rajta, de van benne.
Amúgy a vita onnan indúlt, hogy szerinted nem kell usb port az szerintem meg de.
Utánna azzal a baromsággal jöttél, hogy mit akar szerkezteni a telóval, holott a kérdés továbbra is az volt, hogy szerinted miért nem kell szerintem meg miért kell usb.
Most azt állítod, hogy tud... kérdésem: mivel? Ui. alapból nincs benne usb.
iPhone4s tech. leírás
itt sincs benne usb
-
#129 Tessék amióta iphone létezik azóta ez a gyári kábele:
Iphone gyári kábel -
#128 Ez legalább jó poén :) -
#127 ????
Miért vagy képtelen felfogni, hogy MINDEN GYÁRI APPLe telefon USB keresztül kommunikál a számítógéppel???? -
MacropusRufus #126 ez itt egy ios vírus
link -
MacropusRufus #125 Az IPhone esetében maga az Apple.
Válaszoltam, csak nem olvastad el.
Amennyiben külön dokkoló kell az iPhone-hoz az azt jelenti, hogy
a) nincs benne (a srácnak se volt akiről írtam)
b) még is kell különben nem gyártanának hozzá.
-
#124 Ez a cikk érdekelne mert iOS vírusról még nem hallottam. -
#123 Hát ha szervízig romlott az ipad akkor tök mindegy, hogy lett volna rajta usb vagy sem, mert ezek szerint meghalt teljesen.
Ha csak szoftveres baja lenne akkor hard reset vagy restore megoldotta volna a gondokat pendrive nélkül is. -
IhiXO #122 Most ez valami hír akart lenni? Azt mégsem mondhatja, hogy húdejó a konkurencia stratégiája... még ha az nyilvánvalóan az akkor sem. Nem mondom, hogy MS-ék most jól csinálják, nem tudom, majd kiderül a megjelenés utáni pár évben. De még, ha buknak is akkor is inkább az lesz a gond, hogy túl hamar jött a Win 7 után és a cégek egy jó része csak nem rég (max 1-2 éve) állt át 7-esre, ők nem fognak most 8-at venni. Az otthoni felhasználók meg nem hiszem, hogy nagy részt tennének ki a bevételből. -
Papichulo #121 "Kötözködés nélkül, 10 éve már az XP volt a piacvezető oprendszer"
"Retail: October 25, 2001; 10 years ago" - http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP
Ketlem, hogy a kiadas utan fel evvel mar mindenki XP-t hasznalt volna. De ha errol van barmilyen megbizhato forrasod, akkor lassuk! Legalabb tenyekkel kotozkodjel :)
"az iOS-es cuccokon vírust találtak, amit csak úgy tudtak leírtani, hogy a szerviz fogta a készüléket, lenullázta, aztán visszatolta rá a legfrissebb iOS verziót."
Lassunk valami infot errol a rettenetes virusrol, mivel a netnewswire-emben jopar temabavago oldal feed-je szerepel, de en errol semmit sem hallottam. Rakeresve a neten (bar ez a te dolgod lenne) en inkabb ilyeneket talaltam:
"Apple so far has done an excellent job of securing its devices; as we write this there were no reported cases of malware for iPhones that have not been jailbroken." - http://www.pcworld.com/article/245380/ios_safer_from_malware_than_android_security_firm_says.html
"az Apple körülbelül ott tart a vírusirtók terén, mint a Microsoft tartott anno a Win98 idejében"
Az Apple fo profilja nem a virusirtok keszitese/forgalmazasa. Ennek ellenere csinaltak egy egyszeru megoldast, mely resze az OSX-nek es eddig eleg jol mukodott, bar nem tokeletesen. Hozzateszem, hogy meg a WinXP sem rendelkezett semmi hasonlo funkcioval. Mindazonaltal jopar third-party megoldas van a platformra: http://mac-antivirus-software-review.toptenreviews.com/
"Egyébként kb. 2-3 hete volt egy érdekes cikk valamelyik itthoni portálon"
btw: a camera connection kit az $29 es nem "$40-$60 kozott" - http://store.apple.com/us/product/MC531ZM/A -
#120 Nemrég volt szerencsém megtapasztalni, mire is jó az USB egy tabletban.
2 készülék került hozzám pár nap különbséggel: egy iPad3 és egy Prestigio.
Mindkettőnél ugyanaz a hiba, meghalt az oprendszer. A különbség annyi volt a körülményekben, hogy a Prestigio-t babrálta a tulaj és valamit elbarmolt, az Apple meg automatikus frissítés közepén egyszercsak leállt és kész, se előre, se hátra. Az iPad-dal nem tudtam mit kezdeni, ment a szervízbe, ahol újrahúzták a rendszerét és kész.
Ezzel szemben a Prestigio-nál fogtam egy pendrive-ot, leszedtem a netről egy progit, ami megformázta úgy, hogy a készülék arról akarjon boot-olni plussz rátett egy progit, ami kikényszerítette a telepítést, én meg még rátettem a legfrissebb oprendszerverziót, ami fent volt a gyártó lapján. A dolog marha egyszerű: a penen levő progi a beindításkor lecsekkolja a készülék típusát, rákeres, van-e a készülékhez tartozó Android verzió a penen és ha megtalálja, akkor feltelepíti. A két készüléknél lényegében ugyanaz a menet, annyi különbséggel, hogy míg az Androidos kicsikénél elég volt egy pendrive a dologhoz, meg némi netes keresgélés, addig az Apple zászlós hajójánál csak a szervíz tudta megoldani a dolgot.
Na ezért is jó, ha van a készülékben USB :) -
#119 Kötözködés nélkül, 10 éve már az XP volt a piacvezető oprendszer :)
Egyébként kb. 2-3 hete volt egy érdekes cikk valamelyik itthoni portálon (sajnos most nem tudom, hol olvastam), hogy az iOS-es cuccokon vírust találtak, amit csak úgy tudtak leírtani, hogy a szerviz fogta a készüléket, lenullázta, aztán visszatolta rá a legfrissebb iOS verziót. Érdekes módon az Apple elintézte annyival a dolgot, hogy valóban, valaki ügyes volt, vírusirtó azonban azóta se készült. Rendben, eddig nem volt rá állítólag hatásos vírus, de most van, tehát már lenne mi ellen felépíteni egy szoftvert...
Sajnos teljesen igaz, hogy az Apple körülbelül ott tart a vírusirtók terén, mint a Microsoft tartott anno a Win98 idejében. Egy fontos különbség van a két cég között: a Microsoft az Internet elterjedésére előre gondolt, partnereket keresett és együttesen megalkották a real time vírusirtókat. -
#118 Igazad van, vagy elnéztem valamit, vagy nem jó helyen néztem a csomagot :)
Valóban, 40-60 dollár között már lehet kapni.
Viszont miért lett volna erős a cloud szolgáltatók és a MegaUpload összehasonlítása? Technikailag ugyanaz a rendszer, csak más név alatt, illetve annyi különbséggel, hogy bejelentés alapján gyorsabban lépnek és törölnek anyagokat, illetve ha nagyon sok rád a panasz ki is tiltanak. -
#117 Neked a képzőművészetekről úgy fest a leghalványabb fogalmad sincs.
-
Papichulo #116 "[blablablablabla]"
Neked valahol nagyon beakadt a lemez... :)
"Ez mind olyan, amiért én azt mondom, hogy talán az Apple-nek is el kellene gondolkodnia a vevőstratégiáján, mielőtt másokat leminősít."
Ugye ez azert megvan?
"A poll of 70,000 consumers by the American Customer Satisfaction Index (ACSI) shows that Apple continues to hold on to a comfortable lead over computer OEMs when it comes to consumer satisfaction."
http://www.zdnet.com/blog/hardware/apple-tops-customer-satisfaction-index-once-again/14890
Valamit azert megiscsak jol csinalhatnak ;)
-
Papichulo #115 "Aztán itt van az a hír is, hogy most ott jár az Apple a biztonság terén ahhol az MS cuccok jártak 10 éve!"
Milyen erdekes, hogy egy antivirus ceg vezetoje riogatja az embereket, hogy vegyek meg a Mac-es termekeiket... shocking!
Ezenfelul: "They will understand very soon that they have the same problems Microsoft had ten or 12 years ago", "Apple is now entering the same world as Microsoft has been in for more than 10 years"
Remelem latod, hogy it jovoidoben beszelnek, tehat ez egy predikcio, nem pedig a jelen.
Meginkabb: 10 evvel ezelott meg a Win98 volt a legelterjettebb rendszer a wintel vilagaban. Ugye nem azt akarod sugallni, hogy barmely normalisan megcsinalt *nix alapu OS fel tudja venni a versenyt negativ ertelemben a win98 biztonsagi szolgaltatasaival? Nonsense...
Ugyan en sem latok ra tul sok gyakorlati alkalmazasi modot, de ez is lehetseges: http://www.redmondpie.com/how-to-connect-external-hard-drive-with-ipad/
Mindazonaltal, mint nagyon regi OSX felhasznalo meg nekem sem sikerult az iTunes-szal megbaratkozni. Szerintem ennek meg a felperzselt helyet is soval kene beszorni. Igenis lenne igeny arra, hogy sima mass storage modban lehessen kenyelmesen barmilyen formatumot a rendszer altal felismert formaban (pl. ibooks) a gepre masolni. Persze lehet elni enelkul, de igenis kenyelmesebb lenne. Nekem legalabbis. Meg szerencse, hogy zenehallgatasra vannak alkalmazasok: http://www.voxapp.didgeroo.com/ -
#114 ez nem alma vitafórum. miért kell megint támadni és aggresszivkodni? :!
uncsiii.
külföldön, menő nagyvárosban a 60megás net néha képtelen egy youtube videót lehozni, vagy normális voip szolgáltatást elbirni... 60!megás előfizetés. az egyik legnagyobb világszolgáltatónál.
milyen internetről van szó? itt még a rádiótelefonos kapcsolat is szakadozik - nem kapcsol olyan túlterhelt "sávok/vonalak" vannak.
cloud. pontosan ott akarom tárolni a legfontosabb doksikat.
megetted a levest nagyon :( -
#113 "hát ja. A tel.közp. szerlőnk nagy apple fan."
Megint nem válaszoltál a kérdésre. Ki gátol meg abban, hogy számítógépen USB-n keresztül másolj a telefonra? Ez volt az alaptézis, ebben meg senki nem gátol meg hiszen mióta létezik az iphone/ipad azóta ez a szabvány csatalkozója.
"És van neki iPhone. Én meg megkérdeztem (játszva a naívat :) ), hogy ez az a teló amin nincs usb?
Erre nekem támadt, hogy az nem is kell (pont mint te egyébként), de késöbb megjegyezte, hogy azért vett egy usb dokkolót... Tehát úgy tűnik láttam azt amiről írok"
Én még nem láttam senkit aki vett volna ilyen dokkolót, sőt azt sem tudtam, hogy lehet kapni, de most sem láttam még ilyet (amit linkeltek itt többen az nem az). És most a telefonjára dugja a pendriveot? Mert erre sem válaszoltál azóta sem csak terelsz. Édesapádnak kell a telefonra az USB - de aztán azt mondtad, hogy mégsem. Anyukádnak is kell papíron de azután kiderült, hogy mégsem használja.
Szóval még egyszer megkérdezem; MIÉRT KELL AZ ÁTLAGEMBERNEK EGY TELEFONRA USB HOST? - és pontosan tudom, hogy most majd jön a mindenféle képtelenebbnél képtelenebb állítás aminek semmi köze egy átlag userhez, de azért bazi kiváncsi vagyok... a telefonból lógó pendrivera meg vinyóra. Nagyon izgin hangzik...
"Akkora baromságokat hordtál össze, hogy rossz volt nézni."
hát nézni nem is kellett volna. Sokkal inkább olvasni. Akkor talán megértettél volna, bár egy hívőnwek magyarázni, hogy Isten nincs felesleges... -
#112 "miért is? Az Apple csak a 3. legnagyobb pc gyártó."
És a világ 3. legnagyobb PC gyártójának lenni olyan szar??? Nem értelek.
"Az op. rendszerek terén messze le van maradva a riválisa (jelen esetben az MS) mögött."
Nem csoda hiszen nem ad el oprendszert csak a saját rendszereihez. Mi ebben a megdöbbentő?
"Az okos telók piacán tavaly 15%-os csökkenést élt át (15%-os csökkenés)
és lehetne még sorolni."
Nana, ne ferdítsünk; 15% részesedés csökkenés - valójában több készüléket adott el mint valaha. Sőt a részesedése le fog csökkenni pár százalékra, de ettől még símán piacvezető lehet, miért kevered a dolgokat?