Ne maga a program terjed, ez igaz, hanem a link, amivel a fertőző oldalra irányítanak. A kis nyavalyás képes arra, hogy a készüléken levő címlista minden címzettjének kiküldje a linket. Ergo ez bizony vírus, csak nem túl kifinomult.
Az XP valóban egy igazi vírusmágnes volt, de ne felejtsük el, hogy mikor megjelent, akkortájt kezdődött az internet elterjedése, ergo egy egészen új kihívással találta magát szemben a Microsoft. Valóban, saját vírusirtójuk nem volt, de mint írtam, igen hamar összefogtak több vírusirtóval foglalkozó céggel és nagyon hamar kijöttek az első real time vírusirtók.
Megjegyezném, hogy vírus nem csak alkalmazással terjedhet. Jöhet az levéllel, egy sima oldalról is bemászhat, stb. Szóval az nem indoklás, hogy alkalmazás csak megbízható helyről jöhet.
Az, hogy te valamiről nem tudsz, az ugye nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Ergo nem értem ezt az "Akkor inkabb felejtsuk is el, mert ilyen tudomasom szerint nem létezik." Ez kissé érdekesen hangzott, nem gondolod?
Már bocsánat, a 25 font 40 dollár. Ahol még láttam, ott ennél is több volt, Így nem valótlan a 40-60 dolláros megállapítás, annyi kiegészítéssel, hogy a jelek szerint az USA-ban ennél olcsóbb, 29 dolláros, amire rájön a szállítási költség. De mi ugye nem az USA-ban vagyunk, a legközelebbi hely pedig, ahol van, az London...
Ha megnézted, a leírás szerint: "A leggyakoribb panasz a jailbreak-elt vagy unlock-olt készülékek tulajdonosaitól érkezik.", de ugye ez a megfogalmazás azt sejteti, hogy nem csak az ilyen készülékeken van ez a probléma, csak ott gyakoribb.