• lordsithlord
    Nemrég volt szerencsém megtapasztalni, mire is jó az USB egy tabletban.

2 készülék került hozzám pár nap különbséggel: egy iPad3 és egy Prestigio.

Mindkettőnél ugyanaz a hiba, meghalt az oprendszer. A különbség annyi volt a körülményekben, hogy a Prestigio-t babrálta a tulaj és valamit elbarmolt, az Apple meg automatikus frissítés közepén egyszercsak leállt és kész, se előre, se hátra. Az iPad-dal nem tudtam mit kezdeni, ment a szervízbe, ahol újrahúzták a rendszerét és kész.

Ezzel szemben a Prestigio-nál fogtam egy pendrive-ot, leszedtem a netről egy progit, ami megformázta úgy, hogy a készülék arról akarjon boot-olni plussz rátett egy progit, ami kikényszerítette a telepítést, én meg még rátettem a legfrissebb oprendszerverziót, ami fent volt a gyártó lapján. A dolog marha egyszerű: a penen levő progi a beindításkor lecsekkolja a készülék típusát, rákeres, van-e a készülékhez tartozó Android verzió a penen és ha megtalálja, akkor feltelepíti. A két készüléknél lényegében ugyanaz a menet, annyi különbséggel, hogy míg az Androidos kicsikénél elég volt egy pendrive a dologhoz, meg némi netes keresgélés, addig az Apple zászlós hajójánál csak a szervíz tudta megoldani a dolgot.

Na ezért is jó, ha van a készülékben USB :)