• johnfly
    #255
    Nem akarok ökológiai összeomlás hívőnek tűnni, de se az nem jó nekünk, hogyha fogynak a kőolajkészletek, sem az, hogyha több ezer évig van még belőle elég.
    A széndioxid üvegház hatása TÉNYLEG komoly problémát okozhat. Azon, hogy mennyi idő alatt, meg hogy mekkorát, azon mindenki vitatkozik, de senki sem tudja igazán. Az egyetlen ami biztos, hogy egy nagyobb széndioxid tartalmú légkör, a felszínről felfelé szóródó infravörös tartományú sugárzást nagyobb százalékban ver vissza. Ez egy fizikai tény. Ezzel értelmes ember nem vitatkozhat.
    Vannak vélemények, amik szerint más folyamatok, amelyek a felmelegedés hatására fellépnek, ellensúlyozzák az üvegház hatást, csak az a baj velük, hogy pont ugyanannyi ellenpéldát lehet ezekre hozni.
    Aztán lehet latolgatni, hogy vajon alkalmazkodni fog-e az ökoszisztéma a megváltozott körülményekhez, vagy sem, lesz-e folyamat, ami visszájára tudja fordítani a globális felmelegedést, vagy sem.
    Értelemmel rendelkező ember, ha reális kockázatot lát, egy jövőben bekövetkező kedvezőtlen (esetleg végzetes) eseményre, nem kockáztatja annak bekövetkezését. Aztán meg vannak akik nem rendelkeznek értelemmel........ők pampognak, hogy NEMÚGYVANAZ!