• senki687
    Jó lenne egy szavazás az oldalon, hogy hány százalék véli úgy, hogy meg fog valósulni pl. 50 éven belül. Kíváncsi lennék az eredményre.

Nekem nagyon tetszik ez a gondolat, hogy aszteroidákból bányásznak, szeretem a meséket. Nem értek hozzá, de hiszem, hogy meg lehetne valósítani a jelenlegi fejlettségi szinten is, viszont szerintem társadalmi okok miatt nem fog megvalósulni.

Egyébként fontosabbnak érezném a környezetkímélő energiatermelés hatékonyságának növelését, mint a bányászatot. Ha van megfelelő módszer az energiához jutáshoz, ráérünk bányászni.

Attól is félnék, hogy az aszeroida-bányászat rengeteg ürszemetet termelne, elpusztítana sok műholdat, vagy akár nagyobb darabok a Földre is lejutnának egy-egy baleset következményeként.

De legvalószínűbbnek azt az esetet tartom, hogy ez egész ürbányászat csak egy üzleti fogás. Támogatókat szereznek, a támogatókból meggazdagodnak és nem mennek sehova bányászni.

Remélem, legalább készítenek néhány jó filmet ebből a témából kiindulva akkor is, ha nem lesz az ürbányászatból semmi.