Öreg!
Megjegyezném, hogy ha annyira régóta foglalkozol informatikával, el kellene gondolkodni, vajon miért írsz le ennyi hülyeséget...
Nem az a lényeg, hogy a memória gyorsabb-e vagy sem, technikai adatokkal összehasonlítottam a gépeket és tényszerűen megállapítottam, hogy fizikailag lehetetlen, amit állítasz.
Megjegyzem, attól, hogy Bátonyterenye közelében élek, nem vagyok egy vidéki bugris, több nagyvállalatnál (többek között a Solectron-nál, hogy csak egyet kiemeljek a nagyok közül, de dolgoztam anno a Millenáris Parkban adminisztrátorként is és még sorolhatnám a helyeket) dolgoztam, mint informatikus. Én is 10 éve vagyok a pályán és felismerem a nagyot mondókat. Márpedig a stílusodból és a rengeteg hülyeségből, amit leírsz, az jön ki, hogy vagy egy kocainformatikus vagy (de még ezt is erősen kétségbe vonom), vagy közöd nincs a professzionális informatikához, legfeljebb otthon bűvölöd a gépet (FIGYELEM, A SZÖVEGSZERKESZTŐ BIRIZGÁLÁSA SENKIT NEM TESZ INFORMATIKUSSÁ!).
Valóban, egy agyon csesztetett XP lehet gyors. De ha mindenbe belenyúlkálsz, könnyen megeshet az a nemvárt helyzet, hogy valamelyik szolgáltatás nem fog működni, vagy instabillá válik. Azt meg szintén csak csendesen jegyezném meg, hogy egy 5 éves Lenovo-n egy agyon csesztetett XP, ha ténylegesen olyan alkalmazásokkal használják, ami egy rendszergazdának kell, az soha nem fog hibernálásból kevesebb, mint 40mp alatt felállni. Az XP valóban gyorsítható megpiszkálással, ennek jól utánanéztél, de javaslom, nézz annak is utána, mennyivel. Ha stabilnak kell, hogy maradjon, ki lehet lőni jópár felesleges processzt, de az így nyert sebesség is max +20% lesz, nem több. Az pedig egy 5 éves Lenovo-n, főleg XP alatt nem fogja eredményezni, hogy kevesebb, mint 40mp alatt felálljon...
Egyébként látszik a hozzászólásaidból a hozzánemértés. Egy n-es WiFi 300MBit-es kapcsolatra képes. Vegyük le a környezeti tényezőket, marad 150MBit. Ez, ha nagyon durván is számolok, egy 5MB/sec-es hozzáférést fog eredményezni. Oké, a boltok valószínűleg korlátozzák a vevők által felhasználható sávszélt, így vegyünk alapul egy maximum 5MBit-es internetelérést (ez ugyebár 640kb/sec-et jelent). Namármost azt ugye nem akarod bemagyarázni senkinek, hogy egy ilyen sávszélen nem lehet egy weboldalt behívni? Mert ugye a műsor megnézéséhez elég egy port.hu is... Mert az gondolom nem esett le, hogy narumon azért említette a Tesco parkolót, mert a Tesco free WiFi hozzáférést biztosít... De megjegyzem, nem kell zseninek lenni, ha végigmész az utcán, tuti, hogy 100 méteren belül legalább 2-3 nyitott WiFi hálózatot talál az ember interneteléréssel (és nem, nem Bátonyterenyén, hanem bárhol, legfőképpen Pesten).
És most akkor én mondanám, attól, hogy ugyanazt a hülyeséget szajkózod, még nem lesz igaz... Az pedig, hogy régebb óta foglalkozol informatikával, mint amióta élek, lényegtelen, léteznek nagyot mondó dinoszauruszok is...