Bocs, de akkora hülyeségeket írsz, hogy abba már beleremeg a ház...
5 éves gépben gyorsabb memória???? Közlöm veled, hogy a DDR2-nél a 800MHz volt a csúcs...
A proci jogos, valóban nem szerepel a leírásban, de ha már annyira kötözködni akarsz, beírhattad volna a Google-be a típust és egyből kiadta volna. De megkíméllek ettől a fáradságtól (és esetleg akkor nem beszélnél ekkora hülyeséget), a proci egy Core2Duo P7350 (2GHz, 3MB L2, 1066MHz FSB), ami az akkori csúcsmodell volt.
Én elvégeztem a házi feladatot, megnéztem, mit is tudhat egy 5 éves Lenovo. Feltételezve, hogy tényleg 5 éves (azaz 2007-ben kiadott), a géped vagy egy T60-as vagy egy R61-es lehet (mivel konkrét típust nem írtál, csak feltételezni tudok, de megjegyezném, nagyjából ugyanazokkal a specifikációkkal jöttek ki az akkori Lenovo gépek). Tehát ha ezt veszem alapul, a gépedben maximum egy CoreDuo T2500-as CPU van (2GHz, 2MB L2; 667MHZ FSB), egy öreg 945-ös chipsettel (megjegyzem, az maximum 3GB ramot támogatott még). Szóval kissé lassabb gép, mint egy 2009-es HP Pavilion, ami már elbírt 8GB 800MHz-es RAM-ot, hála az akkor újnak számító PM45-ös chipsetnek...
Oké, a 3 éves amortizáció csak könyvelési adat, ezt elfogadom. De tartom, hogy cégnél ez a könyvelési adat egyben azt is jelenti, hogy bizony az informatikus legalább ennyi ideig nem is kap másik gépet. És ha 3 év után kap, akkor még szerencsésnek is mondhatja magát. Mint láthatod, ezt nem csak én mondom, hanem más is, aki az informatikában dolgozik, ergo el kellene gondolkoznod, nem lehet-e, hogy van benne valami...
Jobb táblagép nem 80-nál indul? Mit nevezel jobb táblagépnek? Ennyiért már lehet kapni Samsung Galaxy-t, illetve a WayTeq legújabb modelljénél is ez az induló ár... Ezekben már 2 magos proci és külön GPU van , tehát elég jó gépeknek számítanak a tabletek között (valóban, az iPad3 ennél jóval erősebb, de már sok helyen kifejtettem a véleményemet, miért nem jobb).
De láthatóan te olyan mértékben nem értesz az informatikához, hogy az már fájdalmas. 2 informatikus mondja ugyanazt, de te, aki gondolom nem az informatikában dolgozol, jobban tudod. Vagdalkozol a szavakkal, mindenkinek beszólsz. Javaslom, ha komolyan akarod magadat vetetni, legalább annyit tegyél meg, hogy használd azt a nyamvadt Google-t és mielött hülyeségeket írsz le, nézz egy kicsit utána...