• messen
    Aláírom. (Csak) 12 éve dolgozom rendszergazdaként, és bizony egy kezemen meg tudom számolni, hányszor cseréltem céges laptopot. Ha munkára használod, akkor minél tovább akarod használni, hogy visszajöjjön az ára. A másik érv, hogy még mindig a három éves Toshiba Satelitemet használom, hogy "rámenne egy hetem", mire leköltözöm róla, és felteszek minden progit, service-t, scriptet, ésmégkitudjamimindent az új laptopra. Egy játékot könnyű feltelepíteni az új vasra, de a custom made programokat nem egyszerű.
    A reggeli boot idő az XP sajátosságai miatt kb. 10 perc mostanra, és nem lehet rajta csökkenteni, csak reinstallal (lásd fent, hogy miért nono).
    Hibernálásból jelenleg 7 perc alatt jön vissza úgy, hogy dolgozni is lehet vele.
    Mindkét mérést úgy végeztem, hogy NEM addig mértem, hogy bejött a desktop, hanem amikor már lehet vele tisztességesen dolgozni, és nem "teker".
    (Arról nem is beszélve, hogy nem csak Wdóz van rajta, hanem egy Debian is, szintén szétparaméterezve, ahogy nekem kell, és az nem boot-ol ennyi ideig.)

Ezzel szemben a Folio tabletem simán dolgozik 12 másodperccel azután, hogy megnyomom a power gombját, és az iPad is bőven hozza a fél percen aluli időket, akárhány program fut háttérben.
    Hogy mire használom a tableteket a munkahelyemen? Szerverek státuszának ellenőrzésére, logok ellenőrzésére, levelek írására, CRM-re.... egyszóval információ gyűjtésre és továbbításra. A céges vezetők már most szinte kivétel nélkül arra használják a mobiljukat, hogy a céges leveleket bármikor el tudják olvasni. Ez manapság már elengedhetetlen egy komolyabb vállalkozásnál, és nem csak az IT szektorban.
    A laptopot fejlesztésre, és komolyabb gépigényű scriptek/programok futtatására használom. Igaz, hogy képes azokra is, amit a tabletnél felsoroltam, de a folyosón sétálva már nehezebben, és ha nincs bekapcsolva, akkor ki kell várni a boot időt.
    Szóval, abban egyetértek, hogy a kommunikációt tekintve megelőzhetik/megelőzik az okostelefonok és tabletek a pc-t. Komolyabb fejlesztői munkára pedig marad a nagy vas.