• lordsithlord
    #22
    Igen, informatikus vagyok, éppen ezért tudom, hogy ha egy noti mindig hibernáltan van, akkor egy idő után meglepődik az ember, hogy mitől lassul le...

    De tekintsünk el ettől az apróságról, vegyük úgy, hogy meló közben csak hibernáljuk a gépet. Egy noti hibernálásból feláll 40mp alatt (vagy még több idő, a fizikai memóriába visszatöltendő anyag mennyiségének függvényében), majd bejelentkezel, aztán betölteted a programot. Minderre egy notin legalább 2-3 perc szükségeltetik. És akkor még mindig ott van, hogy egy notival nem árt meg fix helyet keresni, hiszen billentyűzni és tapipadozni kell, ez pedig 1 kézzel, menet közben elég bonyolult művelet tud lenni.

    Egy Androidos tablet készenléti állapotból írd és mond 4-5mp alatt feláll, az applet kb. újabb 20mp alatt betölt. Ergo kevesebb, mint 1 percen belül feladatra kész állapotba kerül készenlétből. És akkor még nem is említettem, hogy a tablettel menet közben dolgozom, tehát nem kell megállnom, fix helyet keresnem, ezzel se megy az idő.

    Ahogy írtam, valóban, nem lehet minden feladatot ellátni vele gyorsabban. Ha már írni kell (ergo egy konzolos műveletnél pl.), ott a netbook vagy a noti gyorsabb lehet. De egy grafikus felületű program gyorsabban és egyszerűbben kezelhető vele, már csak a könnyebb pozicionálás miatt is.

    Tehát egy tablet nem váltja ki minden tekintetben a notikat vagy a netbook-okat, de nagyon sok feladatot meggyorsít, illetve átvesz tőlük.