• lordsithlord
    #18
    Igen, bizonyos feladatokra előre lehet sablonokat készíteni, így ennyivel gyorsabb lesz a munka. De mégegyszer mondom, ez csak bizonyos feladatokra igaz. Szóval függ attól, hogy mit akarsz csinálni vele, szöveget szerkeszteni vagy egy konzolos feladatot elvégezni ne akarj rajta (bár megjegyezném, ez utóbbi még mindig gyorsabban megy egy tableten, mint egy mobilon), nem arra való, de egy grafikus vagy web alapú hálózatkezelő és figyelő progi kezeléséhez ideális.

    Egyébként nem idealizáltam a tablet-et, ha elolvastad végig, amit írtam, benne van az is, hogy nagyon sok dologra jóval alkalmatlanabb, mint egy PC vagy egy noti. Ugyanakkor nem tagadom, az én munkámat jelentősen megkönnyítette, mivel eddig ha valamit sürgősen kellett csinálnom, akkor vagy a telón kellett szenvednem, vagy elővettem a notit, megvártam, míg beboot-ol és csak azután kezdhettem bele a feladatba. Ráadásul az is időkiesés volt, hogy a notival meg kellett állnom, letenni, elővenni, bekapcsolni, várni. A tablettel ezzel szemben menet közben tudok dolgozni, ráadásul az Android 4 már annyira optimalizált, hogy bekapcsolom és máris dolgozhatok.

    Szóval nem tudok mindent tablet-tel elvégezni (már csak azért sem, mert sok progi hiányzik hozzá, emellett kevesebb csatlakozási lehetősége van, mint egy notinak pl. nincs vezetékes hálózati csatija), de nagyon sok dologban időt spórolok meg vele, ráadásul mivel maga az Android egy nagyon komolyan típusoptimalizált rendszer, továbbá a tabletek gyorsabb háttértárakkal dolgoznak, így jóval kevesebb idő, míg munkára kész állapotba kerülnek kikapcsolt állapotból.