• narumon
    #196
    Szerintem előszőr üzemeltess egy vállalkozást magyarországon azután mondjuk szlovákiában és németben. Rájössz, hogy nem kicsi a különbség.

    Nem keverem a dolgokat egy vállalkozás felöl közelítettem meg az egészet hiszen a kisvállalkozások a gazdaság motorja. (Csak ezt nálunk a kormány még nem látta be - majd 2 év múlva kapkodnak amikor már a fél országnak nem lesz munkája mert nincs hol dolgozni). Nem beszéltem veszteségről csak nyereségről. A társasági adó mértéke meg egyetlen szám. Pont erről beszéltem eddig, hogy 1-1 számban mindig jók vagyunk csak összességében a béka segge alatt.
    A kormány is mindig ezt csinálja; kiragad egy számot ami máshol magasabb, csak azt felejti el ilyenkor hozzátenni, hogy a példa országban (ahol az adott adó magasabb) nincs a másik 4 ugyanolyan adó mellé. A másik számnál előhuzzák, hogy de hát külföldön is van ilyen adó (csak példának megint egy olyan országot hoznak ahol éppen olyan adó valóban van csak másik 4 nincs). Ha globálisan megnézed akkor nem hiszem, hogy van olyan ország Európában ahol komolyabbak az adóterhek mint nálunk. Ezért is szokott az történni, hogy Magyar vállalkozó kimegy külföldre és hirtelen elkezd tudni normálisan élni, működik a vállalkozása anélkül, hogy bármi mást csinálna mint eddig. Jah egy valamit máshogy csinál, befizeti rendszeresen az összes adót így még nyugodtan is alszik.