• BenceYCE
    ...én is pont azt akartam írni, h mennyivel jobb az erkélyen bal kézzel a tabletet tartani, jobb kézzel egyujjazni, mint a laptopot az ölbe tenni és azon írni. Otthon volt egy erőmű, de külföldre szöktem és kihasználatlan maradt. Volt mellette párhuzamosan egy netbook és egy Androidos Motorola Defy. Ma az erőművet eladtam a netbookkal együtt. Az erőmű nem volt túl mobil, a netbook meg a +1 GB RAM-tól sem lett olyan táltos. Viszont azt nagyon jól tudtam, h a Defy annak idején elég jó HW csokrot tudhatott magának. Ettől függetlenül egy év alatt belassult. A mSD-HC kártyáját hiába húzom újra, sok alkalmazásom szarakodik, nem frissít. Fényévekkel jobb ez mint a régi WindowsCE-s HTC Trinity-m, de a mazatos kijelzőt csak a zsebben hordás következtében létrejövő dörzsölés takarítja le, a kijelzőn meg átok netezni. Ide kapcsolódik még, h a netbookon az 1024x600-as kijelző egyszerű hétköznapi dolgokra is kevés volt. Talán egy 1280x720 vagy hasonló felbontással jó lenne, de akkor meg olvashatatlanok a betűk. E mellé jön, h a tapicskolást megutáltam, mert egy telefonra jó, de pl ide írni gyalázat. Aki ezt élvezi az mazo. Az erőmű és a netbook árához tettem némi pénzt. Most egy GT555M csücsül a laptopban egy középszerű i5 mellett. Játszok, netezek, boldog vagyok. Konzol alternatíva nincs, csak azért meg, h trendi legyek nem kell tablet. Inkább a TN paneleket hagynák már el mintsem a tapikijelzőt erőltetnék. Kis kijelzőn sztem jó a tapi, de ami hosszabb mint egy sms, azt se írni, se olvasni nem jó nagyobb méreten tapis felületen. Egy buszmegállóban persze menetrendet nézni jó, de akkor meg nem kell a nagyobb kijelző, inkább férjen el a zsebemben. Én ahhoz a táborhoz tartozok akik a tabletben egy nagy telefont látnak. Akik meg egy kis PC-t látnak benne azok valószínűleg sok pénz kiadásával szeretnek kompromisszumot kötni. Nekik marha erős bal karjuk lesz és igen vékony pénztárcájuk. x86/x64-re érdekelne az Android, bár itt is érvényes a félig üres, félig teli elv. Sokkal több progi van Androidra mint másra, de jóval kevesebb mint PC-re. Elvemet az is erősíti, h egyenlőre PC drivert adtak az Androidos telefon mellé és nem fordítva.