Érdekes meglátásaid vannak, én épp az ellenkezőjét tapasztalom. Párom droidos telefont használ, és bölcsész. Ez mindent elmond ;) Apám céges BB után kapott droidos telót, ő is teljesen meg van vele elégedve. Anyád szintén droidos telót bütyköl, semmi gondja vele.
Apám és anyám GPS-ként is használják, anyám jútúbra, zenehallgatásra.
Nekem egy alsó kategóriás HTC Wildfire-öm van, eddig gyári rom volt rajta, teljesen hibátlan volt, kb 1 hónapja felturbóztam cyanogenmoddal, mintha kaptam volna egy új telót :) Folyamatos wifi (otthon), auto fényerő, folyamatos adatkapcsolat (mindenhol máshol) és szinkron mellett nevetve megy 4-5 napot. Igaz nem egy erőgép, de én nem játszani tartom a telefont, hanem azért hogy:
Telefonáljak vele, netet elérjem bárhonnan, céges/privát levelezés, calendar, zene, rádió, jútúb, fészbuk, g+, stb. Ezekre tökéletes, eszem ágában sincs lecserélni, pedig nyomkodtam már almás telefont is (kényelmes, nagyon felhasználóbarát az ios, de ha azt kéne csinálnia, amit a droiddal csinálok, akkor naponta kapkodhatnék töltő után, abból pedig köszi nem kérek.
Igaz nem futnak rajta a csúcs 3D-s játékok, de az UI folyamatos, nem laggol, és amire nekem kell, tökéletes :)
MS Nokiát pedig komolyan sajnálom. Minél több piaci szereplő van, annál kiélezettebb a verseny, annál jobban járunk mi, felhasználók. De per pill a WP7 nem életképes alternatíva a droid és az alma mellett. Lehet hogy a jövőben az lesz a jó desktop szinkron miatt, de az majd a wp8/win8 környékén lesz, és per pill a sikeres win7 mellett a win8-nak nincs olyan eget verő újítása, ami miatt megérné a váltás. Sőt.