Doktor Kotász#31
"Ha jól értem, akkor valójában két, egymással nem kompatibilis oprendszer fog kijönni. Az arm verzió pedig nem tudja majd kihasználni a "windows kompatilibilis" kártyát a mobil oprendszer versenyben."
Rossul érted, illetve félreérted. A Win8 RT-én nem fog futni a régi Intel/AMD-és CPU-ra fordított programod, mert más az ARM CPU-k utasításkészlete.
De mivel a programokat nem gépikódban írják, hanem mondjuk C++-ban, és a Win8 RT-nek is Windows API-ja van, a szoftvercégek betöltik a C++ forráskódot egy ARM-re szánt C++ compilerbe, és egy óra múlva kész a Win8 RT-és változata a programnak. Ha a compiler nem hibás, akkor elvileg tesztelni sem kellene az új változatot. Mondjuk fogják, ezért pár hónap, míg egy régi program elkészül RT-re is. Az új programokat meg lehet már úgy elkészíteni, hogy mindkét processzorra lefordítják az adott programnyelvből.
Tehát a tableteden nem csak fingó appok jelennek meg, hanem bármilyen asztali program, ha a gyártó úgy akarja, és van értelme.
Egy CD-én a kettő változat, és azt rakod fel, amelyiket akarod.
Ennek aláznia kell az iOS-t és az androidot, mert ez olyan előny, ami a röbbi részére elérhetetlen. A veszély az, ha a szoftvercégek abból indulnak ki, hogy nyolc mag 8 mega cache, 3 Ghz, 64 bites CPU, és nem optimalizálnak, és a sokkal gyengébb ARM CPU összefossa a bokáját, mert olyan szarul és pazarlóan van megírva egy program. Mert az ARM sokkal gyengébb, ezért, ha nincs optimalizálás, tetű lassó lesz. Mondjuk az android eleve egy butított linux, ami java programokat futtat, tehát nem fordítja, hanem értelmezi a programokat, az iOS sem különb, így ez kiegyenlíti ezt az esezleges hátrányt.