Négy változata lesz a Windows 8-nak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp ez a lényeg, hogy nincs szükség portolásra. Fordításra van szükség. Ha windowsra írt programot akarnak linuxosítani, akkor újból neki kell állni, mert egy ablak nyitása, egy gomb elhejezése a képernyõn, a perifériák lekezelése teljesen más. Win8 és Win RT esetében a teljes program ugyanaz egy adott programnyelven. Az egyetlen különbség, hogy más a processzor utasításkészlete. EIlyenkor egy C++-ban megírt program esetében csak arra van szõkség, hogy a forráskódot egy másik fordítóprogramba töltsék be, mielõtt piacra doobják.
Ez nem több, mint pár óra plusz munka, amit nem is ember végez, hanem egy számítógép.
Tömören:
A portolás egy másik operációs rendszerre történõ újraírás, módosítás.
A fordítás pedig a magasabb nyelven megírt programnak a processzornak értelmezhetõ formába történõ átalakítása. Ha azonos az operációs rendszer, csak processzor utasításkészlete más, akkor semmi másra nincs szõkség, csak másként átalakítani, amit nem is ember végez, a forráskódot gépi nyelvû kódra.
Már több mint egy évtizede nem programoznak assemblyben vagy gépikódban. Egy automatikus fordítás nem tartana sokkal tovább, mint maga a program telepítése.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Azt persze el tudom képzelni, hogy mondjuk egy cég belsõ fejlesztésénél nem mindegy, hogy a vállalati szoftvert ARMos táblára mennyi szenvedéssel lehet portolni, de a kereskedelmi szoftverek esetén nem látom nagy esélyét, hogy a WinRT jelentõs versenyelõnybe kerüljön a droidhoz vagy az iOS-hez képest csak a fejlesztõkörnyezet miatt.
Fõleg úgy, hogy a neves WinRT API csak egy réteg valójában a Win32 felett. Ez szembe megy a Microsoft marketingeseinek az állításával, de az adott dll-ek elemzésébõl szépen kiderül. Ha valóban önálló lenne akkor az ntdll.dll-t használhatnák csak.
Igen, tudom.
"A startmenü gombja pedig egy regkey-el visszakapcsolható, de vannak rá toolok is."
A registry key-es dolog tesztelve és nem mûködik már. Ez volt az elsõ dolgom. <#kacsint>#kacsint>
Külsõ tool-ok, hát nem bízok bennük.
Rossul érted, illetve félreérted. A Win8 RT-én nem fog futni a régi Intel/AMD-és CPU-ra fordított programod, mert más az ARM CPU-k utasításkészlete.
De mivel a programokat nem gépikódban írják, hanem mondjuk C++-ban, és a Win8 RT-nek is Windows API-ja van, a szoftvercégek betöltik a C++ forráskódot egy ARM-re szánt C++ compilerbe, és egy óra múlva kész a Win8 RT-és változata a programnak. Ha a compiler nem hibás, akkor elvileg tesztelni sem kellene az új változatot. Mondjuk fogják, ezért pár hónap, míg egy régi program elkészül RT-re is. Az új programokat meg lehet már úgy elkészíteni, hogy mindkét processzorra lefordítják az adott programnyelvbõl.
Tehát a tableteden nem csak fingó appok jelennek meg, hanem bármilyen asztali program, ha a gyártó úgy akarja, és van értelme.
Egy CD-én a kettõ változat, és azt rakod fel, amelyiket akarod.
Ennek aláznia kell az iOS-t és az androidot, mert ez olyan elõny, ami a röbbi részére elérhetetlen. A veszély az, ha a szoftvercégek abból indulnak ki, hogy nyolc mag 8 mega cache, 3 Ghz, 64 bites CPU, és nem optimalizálnak, és a sokkal gyengébb ARM CPU összefossa a bokáját, mert olyan szarul és pazarlóan van megírva egy program. Mert az ARM sokkal gyengébb, ezért, ha nincs optimalizálás, tetû lassó lesz. Mondjuk az android eleve egy butított linux, ami java programokat futtat, tehát nem fordítja, hanem értelmezi a programokat, az iOS sem különb, így ez kiegyenlíti ezt az esezleges hátrányt.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Itt nincs arrra szükség, mint a windowsról linuxra átültetett programoknál, hogy átírják a forráskódot, mert az API ugyanaz.
Tehát mondjuk a régi CD-én az akármilyen program nem lesz telepíthetõ, de az adott szoftvercég a forráskód birtokában órák alatt képes lenne újrafordítani a windows x86/64-es proframjait Windows8 RT-re.
LZ forever
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagyon nem. Ultimate = Home Premium + Enterprise (Vista esetén még extrák is voltak). Az Enterprise-ban és Pro-ban hiányosk a multimédiás képességek a Home Premiumhoz képest.
Ja csak nincs Start Menûd hanem csak csempéid és a Consumer Preview-ban már nem lehett lekapsolni a metrós startot. Ja és érdekességként a Windows Server "8" Beta-ban is csempézve van a Start Menû. Ha majd az RC-ben választható lesz akkor lehet kijelenteni, hogy opciónaális az asztaligépeken, addig a jelenlegiekbõl kell kiindulni, már pedig ezek alapján, rád erõszakolják.
Amúgy érdekes, hogy mindenki ezen kattog, engem az érdekelne hogy miért kell még mindig erõltetni az x86 vonalat, elég lenne az x64 pc-re/notebookra.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Igazából bõven elég a Home/Üzleti kliens+Szerver felállás, felesleges ennyi verzió.
Ja, hogy majd -nyilván az ms reményei szerint- lesz egy csomó népszerû(?) új(?) funkció, meg a megszokott szoftverek új verziói, amik csak a win8-ra lesznek elérhetõk? Te meg még mindig w7-et használsz? Ciki. ;)
Regards,
Ez a fos csempés felület desktop-ra öngyilkosság, senki nem fog ilyen fost használni asztali gépen. Táblákon is necces, de ott még elmehet, de ott meg esélyük nincs a többi táblával versenyezni a totálisan inkompatibilis programjaikkal, vagy ha x86 táblákról beszélünk (ennek az egy dolognak lehet értelme ebbõl az egész Windows 8 történetnek) akkor az áruk miatt nem lesznek versenyképesek.
Regards,
\"...lámák kíméljenek.\"
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
az átlagpolgár örül ha képes végrehajtani amit eltervezett (vagy közel hasonlót)
:) na erre jönnek a csempék.
u dont have to listen anybody else but me
Ezen kívül a Media Center sok embernek fog hiányozni (ha felmész a Windows blogra, ahol bejelentették; ott látni is a reakciókon) - fõként azoknak, akik HTPC-t építettek, és a Windows platformra alapoztak.