• Lucy in the Sky
    #88
    by NEXUS6: "Mondjuk mert az amcsik kicsit megtámogatták a gazdaságokat, hogy az oroszokkal szemben felállítandó haderőt legyen miből fenntartani."
    És ez dettó igaz volt a szovjet érdekszféra nyugati kitüremkedéseire is, minden bizonnyal főképp ez tette lehetővé a "legvidámabb barakk" létrejöttét és fennmaradását. Hogy Hruscsov, Brezsnyev regnálása alatt a KGST átlag fölötti életszínvonal volt a jellemző erre az országra, az azért (is) volt, mert potenciális ütközőzóna voltunk, ami - a korszerű ADAC ütközési tesztek tanulságai alapján is - sokkal jobban működik akkor, ha "van benne anyag".

    Most egy kvázi hatalmi vákuum kellős közepén leledzik az ország, következésképp mindenki ellenség, és ahogy a dolgok állnak, ezen mielőbb változtatni akarnak a Kedves Vezetők, csak hogy biztos, ami biztos, a mi lelkünkön száradjon a harmadik VH kezdőlökése is. Na jó, ez utóbbi csak demagóg blabla, elnézést - ami viszont tuti, hogy a jelen geopolitikai helyzetben egyszerűen nincs mozgástere az országnak, ezt jó volna észben tartani. A Kedves Vezetőknek főleg, kár, hogy ők most mással vannak elfoglalva...

    Észak-Korea meg... zseniális, ha nem lenne, ki kéne találni - de irigyelni őket, az ott élő "polgárokat", azért az súlyos elmezavarra utal, talán egy áLampolgár csereprogram keretében kezeltethetnénk azokat az embereket, akik irigykednek :)