• halgatyó
    #87
    Ami változott, az az ember életében a legfontosabb: AZ ÁLMAI, VÁGYAI, TERVEI!
    Pontosabban azok elérhetősége.
    Munkahely, megfelelő kereset, család, megfelelő színvonalú és felszereltségű családi ház (esetleg lakás), autó, és a szabadidő tartalmas eltölthetősége, kikapcsolódás, művelődés, utazás, színvonalas szórakozás.

    Ez akkor ott, nyugaton megvolt. Voltak persze ott is vesztesek, de volt egy szociális háló (amit aztán szétfeszített az analfavéta bevándorlók milliós, agresszív, nyúl-szaporaságú sokmilliós tömege)

    Mindenki emlékezhet azokra az időkre. Azok a nyugatiak, akik idejöttek, NEM az ottani gazdag réteghez tartoztak! Azok a gazdagok nem ide hozzánk jöttek, hanem sokkal drágább helyekre mentek.

    Mindenki (aki akkor élt) emlékezhet azokra a nyugati cuccokra: az autóikra, ami ott a családok majdnem mindegyikének volt, a mozgási szabadságukra (a fizikai mozgásszabadásg, amit az autó biztosított és a politkai mozgásszabadság),
    emlékezhetünk a magnóikra, szines tévéikre, automata mosógépeikre (bár ezt ritkán láttuk a saját szemünkkel, mert ezeket nem hozzák magukkal az emberek)

    Mi itthon szintén álmodoztunk, vágyakoztunk, spóroltunk. Egy fekete-fehér tévére, egy mosógépre, egy magnóra, később egy használt autóra (első autóm egy mocskvics volt, 250ezer kilométerrel, '82-ben vettem kemény 25ezer forintokért, akkor 30 éves voltam, csopvez. mérnöki beosztásban) Mai szemmel egy kb. észak-koreai színvonalú tragacs volt, és mégis hogy örültem neki! Lassan, időnként elromolva, de elvitt ahová kellett, a sok cuccal.

    Ezek az álmok és tervek azok, amik összeomlottak. Nagyon sok emberben. Mit kaptunk mi az akkori terveink és vágyaink helyett? Fizetőparkolási gyalázatszennymaffiákat, tákolmánybíróságot, a halálbüntetés eltörlését a rablógyilkosoknak, aztán fizetős autópályákat, kilakoltatásokat, UTÓLAG tetszőlegesen módsított banki kamatokat, demokráciának hazudott trükkös diktatúrát, agymosást és tömeghülyítést, rablóprivatizációt és offshore-"lovagokat", család helyett ránk KÉNYSZERÍTETT buzifelvonulásokat, ingatlanadót, egekbe szökő benzinárakat, sétálóutcákat és süllyedőoszlopokat, Demszky-karókat és tonnás kősziklákat, közterületfelügyelet nevű leírhatatlanul aljas és gyűlöletes bandákat, kábítószert, agyahülye fiatalok randalírozását a tanítási órákon (no nem az elitiskolákban!), "integrált" oktatást, fizetős egészségügyet, egyre duzzadó várólistákat, Greepeace-terroristák bődületes hazudozásait, CO2 hantát, szmogriadó hazugságtömeget, szájzár töevényeket és "polkorrekt" közbeszédeket (ordítva hányok), bizonyos történelmi események KÖTELEZŐ értelmezését (börtönnek fenyegetve a hitetleneket), Szartisjus matricákat, RIIA-t, ACTA-t, HADOPI-t (bejönnek ám ide is, nem kell rájuk sokat várni!!) és életminőség rontást és megint életminőség rontást, és megint életminőség rontást, és a vágyaink, álmaink szarbatiprását, az ember és ember közötti különbségek egekbe emelkedését,
    és még sorolhatnám órákig.
    De nem teszem, mert idegességemben szétverem a billentyűket.
    Sok millió Breivik kellene ide.