• halgatyó
    #84
    Hmm... Koreáról már nem sok szó esik

    Ehelyett védik ezt a döbbenetesen foslék rongy rendszert (erről az itteniről írok, a koreai sz**rt se érdekel)
    Hogy kik? Hát a "rendszerváltás" nevű nagy színpadátrendezés nyertesei.
    Kik ellen? Hát a vesztesek ellen. Akik nem voltak jókor jó helyen. Akiknek nem volt kapcsolatrendszerük, Soros ösztöndíjuk, megfelelő pedigréjük, stb.

    Az itt a baj, hogy a többség egy-egy rendszer PILLANATNYI állapotát figyeli. Holott ennél fontosabb a múlt alapos átgondolása, és a jelen helyzet ismeretében a jövő valamiféle előre saccolása.

    Sokan vannak, akik a nyugat rendszerét a 80-as évekig tartó kapitalizmussal azonosítják. Amikor a Szabad Európa rádiót hallgattuk, pedig hogy zavarták!
    Akkor ott jólét és szabadság volt, főleg hozzánk képest. (Itt se volt azért ANNYIRA rossz a helyzet, ha a maihoz viszonyítjuk, és FŐLEG NEM AKKOR, HA A JÖVŐNKHÖZ!!)

    Csakhogy közben történt egy rakás igen súlyos változás. Nemcsak nálunk, hanem nyugaton is.
    Sőt, kijelenthetjük: AZ IGAZI RENDSZERVÁLTÁS NEM NÁLUNK TÖRTÉNT (ezekben a viszonylag jelentéktelen országokban), HANEM NYUGATON!

    1980 és 1990 között végbement a nyugat SZEMMELLÁTHATÓ megváltozása. (Lehetséges, hogy a színfalak mögött ezt korábban előkészítették, de az még számunkra nem volt látható, előresejthető. A hitelcsapdába belelépésünk sem volt túl nyilvános, pedig később döntő borzalomnak bizonyult.)

    A nyugati társadalmakban (és nálunk is) a dolgozó középosztály jelentősége, MEGBECSÜLTSÉGE drasztikusan esik vissza,
    ÉS NEM LÁTHATÓAK AZOK A TÁRSADALMI GAZDASÁGI ERŐK, AAMELYEK EZT A FOLYAMATOT MEG TUDNÁK ÁLLÍTANI.
    Azok az erők viszont nagyonis láthatóak, amelyek elősegítik, fenntartják, és jelenleg sajnos döntő erőt képviselnek.

    Ezért nyugodtan kijelenthetjük:
    Az a tény, hogy most pillanatnyilag (MÉG egyelőre) jobb itt élni, mint Iránban vagy Észak-Koreában, NEM JELENTI AZT, HOGY EZ A JÖVŐBEN IS ÍGY MARAD!