• NEXUS6
    #77
    Magyarországról a VH után keményen vitték ki a cuccosokat szovjet barátaink jóvátétel címen, szal erőforrás az csak az volt, ami itt termett, meg a munkások két erős keze.

    Nyugaton az un Marshal segély is kb úgy nézett ki, hogy az angolok abból törlesztették a kölcsönbérleti szerződés során felhalmozódott tartozásaikat, a németek meg a jóvátételt, de igy ők legalább ettől mentesültek. Mi nem.
    Persze pl az angoloknál is jegyrendszer volt úgy az 50-es évekig, persze utána bejött az élet. Mondjuk mert az amcsik kicsit megtámogatták a gazdaságokat, hogy az oroszokkal szemben felállítandó haderőt legyen miből fenntartani.
    Azonban mivel orosz fenyegetés máshol, pl a házuk táján Latin Amerikában nem volt oda max a demokratikusan megválasztott kormányzattal szemben fellépő diktátorokat exportálták a nép megnyugtatása érdekében.

    Szal jól működik az a fránya kapitalista rendszer, feltéve persze ha nem szívják szét az ország vérét, de akkor már talán az un komcsi rendszer is műxik. Felhívom a figyelmedet, hogy kapitalista rendszer van a nagyon sok szegény országban, aztán mégsem jutnak ötről hatra.

    Amúgy megvan, hogy a Kádár rendszer végén mennyi volt az államadósság és mennyi most?
    Akkor volt kb 500 Mrd Ft. Most meg +20 000 Mrd Ft. Mindezt úgy, hogy szinte minden állami vagyont eladtak, az egészségügyet, oktatást leépítették, a hadsereg képességei töredéke annak, ami akkor volt, a közszféra nagysága és képességei szintén, a MÁV vonalait, járatait jórészt bezárták, amit lehetett privatizáltak belőle, a Volán cégeket szintén, stb. stb stb. az adóterhek meg természetesen nőttek.
    Szal, hogy ez van?

    És ne gyere azzal a baromsággal, hogy még mindíg Kádár rendszer van, mert nincs.