• Doktor Kotász
    #70
    "Az a vicces, hogy bár gőzöd sincs mi folyik ott valójában, de itt tényként írsz mindent.
    Nézd meg a McGuyver magyar epizódját és hasonlítsd össze azzal ami akkoriban valóban volt Magyarországon. Kb. ugyanakkora az információ hiány Észak-Korea esetében is. Mivel nincsenek hivatalos adatok semmiről, minden hasraütés szerint megy a híradásokban is. Az éhezés az egyetlen valós tény.
    Dél-Korea meg ugyanaz a nép és ugyanúgy eltűr mindent, lásd Samsung problémák."



    Tegyük fel Koreába akarsz utazni. Ezt Délen úgy teheted meg, hogy felülsz a repülőre, leszálsz, és a vám-ellenőrzés után mehetsz, amerre akarsz. Észak_Koreába meg úgy mehetsz, hogy nyolcvan papír, pecsét, okmánybélyeg, engedély, és a végén elutasítanak, hogy mocskos imperialista vagy. De ha esetleg sikerül engedélyt kapnod, akkor adnak melléd vezetőt, aki végig azt figyeli, hogy merre mit csinálsz, kivel beszélsz, stb.

    A két dolog között lényegi eltérés van. Az információ Észak-Koreáról annyi, amit a kémszolgálatok felderítenek (gyakorlatilag semmi, csak műholdfelvételek), meg az, amit az Észak-Koreai rezsim a hírügynökségeknek átad. A nagy vezér temetésén fetrengenek a kisdobosoktól a katonákig a középkorú, meg az aggastyán. Egy madár leszáll egy 60 méteres Kim Dzsong Il szobor előtti fára, és nézi a földet, hogy merre van egy pocok egy giliszta, vagy a rosseb tudja mit eszik, amit bekaphatna, és azt körtölik világgá, hogy a madár a hős vezető szobra előtt lehajtott fejjel tiszteleg.

    Mondjuk közben meg internet az nincs, mert onnan lehetne tájékozódni, külföldre menni tilos, stb. Mond te ebből milyen képet raksz össze?

    Egy gazdag és szabad országét?

    Hogyan sikerült neked?

    Pusztán logikailag érdekel...

    És egyébként hogy jön ide, hogy egy gagyi tévéfilmsorozat készítőjének fogalma sem volt az 1980-as évek végén, hogy hazánknak nincs tengerpartja, meg pálmafája, és nagyjából nem azonos Albániával?

    Vagy a McGuyver szerinted hivatalos és sajtó álláspontot képviselt az USA-ban?
    Várjál, segítek. Volt egy forgatókönyvíró, akinek semmi kedve nem volt kutatómunkát végezni, csak jövő keddre kész kellett lennie a következő résszel, és dolgozni sem nagyon tudott, mert a feleségének az volt a legfontosabb problémája, hogy milyen cipőt vegyen fel a kosztümhöz... A forgatókönyvíró meg teljesen bestresszelt, hogy ez az oszlásnak indult tehén mit nyávog itt neki. Az a szőke kis ribi meg milyen jól szopik a stúdióban, hogy kapjon valami szerepet, s inkább azt kúrná, mint itt izzadna háromszázhuszonnyolcadik rész sztoriján, miközben a felesége basztatja, hogy nem vele foglalkozik, a félhülye gyereke meg bukásra áll gyurmafoglalkozásból is.

    Na ezért volt oltári baromság a McGyver hazánkban játszódó epizódja, és nem azért, mert átmosták az agyát, hogy mi van itt. Mert konkrétan fingja nem volt, és még magasról le is szarta.

    Neked meg miért öröm és boldogság egy ilyen faszságról elméleteket gyártanod?