• Doktor Kotász
    #318
    "Míg amikről én beszélek, azok egyik éjszakáról a másikra keletkeznek kietlen mezőkön ahol elhagyatott minden és ember sincs és nagyon bonyolult alakzatokról beszélünk! Nem egy ilyen mezei 5 méteres körről, hanem a videókban látott 25-50 méter széles bonyolúlt figurás és elemkkel teli alakzatokról!"

    Először is azért kietlen mezőkön keletkeznek a gabonakörök, mert mondjuk Budapest belvárosában nincs búzatábla. :-) Tehát mindenféleképpen vidéken kell az ilyeneket keresni. Ugye belátod, hogy ez így teljesen logikus.

    De ha vidéken készül, akkor miért nem egy épület közelében, hanem a lakosságtól minnél messzebre, tehető fel a kérdés. Hát persze, hogy azért, mert titokban akarják a készítők létre hozni. Lehet ez egy szempont egy UFO-nak? Nem, mert az UFO-szakkörösök szerint ez pillanatok alatt létre jön, és mi van akkor, ha látja a paraszt. Semmi. Röpköd pár másodpercet az UFO, és tovatűnik, a parasztja meg pislog, hogy a kokas csípje meg. :-)

    Ellenben, ha mókás performanszművész valaki, mondjuk a műszaki egyetem látogatása mellett, egyfajta hobbiként, akkor kellemetlen, ha alkotás közben lebukik. Mert a paraszt ellenérdekelt. Csökken a termés, illetve a sok csodalátó gabonakör túrista at egész táblát letapossa majd.

    At neki meg csak kár, ha az anyagiakat nézzük.
    Mondjuk úgy, ha gazda lennék, szándékos károkozásnak vélném a dolgot, és megértem, ha kaszát rántana ilyenkor valaki.

    Szóval ez egy veszélyes sport, így érthető, ha a lebukást szeretnék a mókában résztvevők minimalizálni.

    Az ábrák bonyolultságáról pedig annyit, hogy mindig tükrözte az aktuális irányzatokat. Az elején csináltak egy kört. Egy másik csoport csinált többet, és matematikai arányokat vitt az alkotásba. Amikor a home computerek kezdtek elterjedni, akkor pixelekből álló grafikai képek kezdtek kirajzolódni. Később a graktálok kezdtek elterjedni, mert a fraktálok kerültek a köztudatba. A készítők között kialakult egyfajta versenyszellem. A fabonakörök fejlődnek.

    Ha a videon egyszerű szerinted az ábra, az csak annak tudható be, hogy a készítőknek nem ez a hobbija, nincs benne gyakorlatuk, csak egy egyszerűbb ábrával próbálták demonstrálni a készítés módját.

    A gabonakör a vidék graffitije. A mezőn titokban lehet készíteni ilyeneket, a városban a falfirka azért tetten érhető, Tegyük fel, hogy a graffiti készítésbnek eddig még nem lenne szemtanúja. És néhányan állítanák, hogy UFO-k voltak. Valaki meg azt mondja, hogy fenéket, csak kell fogni pár palack festéket, és kész, és felveszi videora, ahogyan fest egy kört. Azt mondanád akkor is, hogy a grafitik nem csak puszta körök, hanem bonyolult ábrák?