-
Szabi DEMON #8028 Nem teljesen értek egyet Lord Mortaniussal, de nagyjából igen.
A legfontosabb, amit én másképp gondolok, hogy a Vitalyt maximum a 3. legfontosabb statod. Amennyiben hagyományos közelharcos karaktert csinálsz tényleg nincs szükség az Int és Faith statokra, de a 12-es Faith a Healért egyáltalán nem volt hülyeség, annak ellenére, hogy én nem szeretem "elpazarolni" a korai, könnyű level-upokat.
A legfontosabb statod az Endurance. Ezt mielőbb húzd fel 40-re. Miért? Nos Str-es kariként a fegyvereid brutálisat sebeznek, az igazán jókkal stunlockolni lehet a mobokat, ha egyáltalán túlélnek egy csapást, de ehhez az kell, hogy ne szakítsák meg a támadásod. Ennek a tulajdonságnak a neve a Poise és ezt az Armorod, és egy igen király ring tudja befolyásolni. A heavy armorok adnak nagy poiset, de a nevükből is látszik ezek nehezek, így le fogsz lassulni, ezt nem szeretjük. Az Endurance növeli az equipment loadot, így ezt ki lehet tolni. (A Havel ring sokat segít, amíg nem húzod feljebb.) Másik fontos dolog, hogy növeli a Staminát, ami jól jön ahhoz, hogy többször használhasd a fegyvered egyhuzamban. Főleg az R2-es támadásokat. Mondanom se kell ez milyen hasznos.
Itt akkor mielőtt rátérnék a többi statra álljunk meg, hogy ajánljak neked fegyvert. Én abszolút feleslegesnek érzem a Drake Swordöt. Egy zsákutcája a játéknak. Ha varázsolni akarsz a 16 str abszolút felesleges stat, ami ugye kell a használatához, ha meg harcolni akarsz, akkor nagyon hamar találsz jobb fegyvert (nyilván upgradelni kell), ami a fő statod alapján is scale-el, a Drake-kel ellentétben. Az én favoritom a Large Club, ehhez Blighttownban tudsz hozzájutni, addig ajánlom a Zweihandert, amit Firelink shrinetól meg tudsz szerezni a temető felé. Ott az egyik item egy hatalmas sírkő előtt emlékeim szerint. Ezeket a fegyvereket upgradelni kell. Az upgrade, különösen a pajzsé és a fegyveré, mindig prioritást kell hogy élvezzen a level up fölött.
A Dexterityre én akkor pakolnék, ha olyan fegyvert néztél ki amihez kel, egyébként feles.
Str vagy Vitality legyen az endurance után a következő? Nos attól függ. Ha sokszor halsz, akkor Vitality, de könyörgöm, ne húz 40 fölé, szerintem 30 is bőven több, mint elég. Ekkor a fő fegyveredből csinálj Fire vagy Lightning fegyvert, mert jobban jössz ki sebzésben. Ha az STR-t maxolod, mert keveset halsz és nem érzed szükségesnek a sok HP-t, akkor se rakd 40 fölé ezt se. Ekkor a fegyvered hagy a hagyományos normál vonalon upgrade-elni. Ilyenkor a statokból több bónusz sebzés jön össze, mint amit a villám vagy tűzsebzés ad.
Attunment 19-nél 5 slotot ad, ami a legtöbb varázslónak is elég, szerintem 3 slot elég neked. Egy Heal, ha már neked megtetszett, egy Combustion és egy Power Within jó összeállítás, de itt sok lehetőség van.
A pajzsban nagyon igaza van Mortaniusnak, a Balder Shield jó stabilityvel rendlekezik, később ajánlom lecserélni egy Silver Knight változatra. Jó még a Spider is vagy a Crest,és Dragon Crest, amik upgrade nélkül adnak remek statokat a játék első felére. A heavy shieldektől tartózkodnék, a parry hiánya miatt.
Tehát, amit én most csinálnék a helyedben, ha nehezen haladtál eddig, lvl50-ig 5 pont Vitality 9 pont Endurance. Elmennék a Zweihanderért és felhúznám amíg tudom. Megnézném melyik a legjobb stabilitys shieldem és azt is felhúznám. A legmagasabb poiset pakolnám magamra amíg még 50% alatt tudom tartani az equipment loadot. Szerintem a Pyromancy Flame-et is érdemes fejleszteni, de ez ízlés kérdése. Én szeretem, ha van a kezemben egy alternatív sebzésmód a mobok ellen.
Ha nagyon nagyon elakadtál érdemes lehet kis soult farmolni a Hellkite-tal. Ez segít a fegyverek fejlesztésében és a statok növelésében.