Random loot nincs nagyon, legalábbis jó. A legtöbb fix helyről, fix bossból/boss lelkéből szerezhető.
Nagyon sok jó cucc van, de majdnem minden cuccra igaz, hogy upgradelni kell őket, mert alap állapotukban nem túl erősek később.
Ha most tartottál a kovácsnál, akkor pl nálad lehetne már a Drake Sword, ez alapból jó azon a szinten. De nálad lehet a Halbert is (hosszú szúrófegyver, de előre+ütéssel oldalról csapós vágás, nagy ütés körkörös oldalvágás, minden helyzetben jó lehet), amit már kb +5-ig fel lehetett volna pont a kovácsnál upgradelni, erősebbre, mint a Drake. Aztán ott van még a Broad Sword (egyik class alap fegyvere), az is jó lehet +5-re felhúzva (ezen kardoknál az erős ütés szúrás, nagyon hasznos). Ezen a szinten ezek 200+ -os sebzést adnak, ami itt teljesen jó.
A páncélokkal Én sosem foglalkoztam (sok értelme nincs), alap bőrpáncélban játszottam végig (3-4-es szintre húzva), mindig a gyors kitérésre/gurulásra és a 100% pajzs védelemre és bármilyen fegyver használatára (statjaim alapján) mentem. Pl első játékomban nagyon sokáig a Drake Swordot és a Halbertet használtam, még a DLC-s Knight Artoriast is a Halberttel vertem le (+5 Raw Halbert-re volt húzva).
Egyébként 15000 lélek nem sok, semmi ... de Én gyakran csináltam olyat, hogy inkább visszamentem elkölteni a lelkeket, ha sok volt, mint cipelni :) inkább vettem 99 firebombot, az egyébként is nagyon hasznos :D
Egyébként a Havel ringet (megnöveli a súlyhatárértéket) már a legelején meg lehet szerezni, kb 50-60 firebomb kell hozzá, és a gyorsaság/súlyproblémáid meg vannak oldva :)
A kovács utáni villámos démont (Titanite Demon) gurulással/kitéréssel meg lehet verni, bár az elején még soknak tűnik a HP-ja. Ezek dobják a Demon Titanite shardokat, ezek kellenek a bossok lelkéből készült fegyverek upgradeléséhez!!