Azért ma már egy középkategóriás quadcore proci mellé bepakolt 30-40 ezres VGA + 4 vagy 8GB ram szerintem majdnem minden gémer háztartásban megtalálható. A videojáték nem egy olcsó hobbi, ellenben sokan mégis azon háborognak, hogy a 6 éves gépükön miért nem futnak a mai játékok.
Szerintem a fent leírt konfiguráció ma már emberi áron megvásárolható és szerintem minden mai game elfut rajta tisztességesen, majd a nextgen címeknél lehet nézni egy jobb VGA-t, de addigra szerintem egy használt GTX680 (vagy egy 660ti ha tényleg nincs sok pénzünk) megvásárlása sem csap a földhöz senkit majd.
Mivel a DaS II kurrensgen konzolokra jön és már dedikált pécé fejlesztés is lesz én nem félek a gépigénytől. Egyébként ez a 30 FPS egy érdekes dolog, van olyan game ahol tökéletes máshol meg érezhetően kevés. Például az új GRiD 2 ami pedig autóverseny ugye, hihetetlenül jól fut 30 FPS környékén is míg mondjuk pont a Das-nál én jobban preferáltam ha 50-60 körül mentek a képkockák, érezhetően jobban hagyatkozhat az ember a reflexekre.