-
Nyomogatom a Demon's Souls-t, és meg kell jegyezzem, hogy bizonyos pontjain már-már a horror hangulat lesz úrrá rajtam ... sokkal parásabb, mint a DS :)
Már az első világból megvan 3 boss, a másodikból mind, a negyedikből 1, és mente volna itt a következőhöz, de a repülő ráják nagyon felbatták az agyam. Kiba sokáig kell velük pöcsörészni míg eltalálom. Vissza is mentem íjat fejleszteni, és elindultam a harmadik világba, a börtönbe ... na, igazi parás hangulat van itt. A csilingelő polip fejűek, a sötétség, a felbukkanó játékos szellemek, az éneklő nő ... kegyetlen :) Elmentem halál nélkül szép lassan a hídig, ahol az a nagy 'masina' van, ott léptem ki.
Egyébként hihetetlen, hogy a játék PAL-os verziójához képest a japán játékban mennyivel több játékos van. Nincs olyan helyszín, ahol ne rohangálnának rengetegen. Míg mikor pár hónapja nyomtam egy darabig a PAL verziót, max az első világban találkoztam párszor játékossal, aztán nagyon eltűntek, a másodikban pl sehol senkivel. Itt meg full tele van minden a játékosok szellemeivel, nem megye úgy egy sarkot, hogy ne találkoznék valakivel, vagy ne lenne minden tele vértócsával ...... ami nagyon hasznos is, ugyanis sokszor megnézem mi történt az emberekkel, és pl a börtönben menekültem meg így csapdától, a másik játékos leesett egy platform végén, és onnan láttam, hogy az út szakadékba vezet, egyébként észre sem vettem volna a sötétben :)
Mondjuk nem nagyon látom, hogy summont pakolnának le a játékosok, legalábbis nálam nem jelenik meg egy sem. Viszont ha én leteszem, akkor sokszor behívnak, és ált akkor már ketten vannak, így sokszor megyünk hárman ... ezek a körutak lélek gyűjtésre nagyon hasznosak, mert ha meg is halok odaát, minden összegyűjtött lelket megtarthatok :)
Volt olyan is, hogy hárman mentünk, és jött egy invader ... hamar szétkaptuk :)
Szóval jó kis játék ... aki szereti a DS-t, az szerezzen valahonnan (akár kölcsön) egy PS3-at és nyomja le a játékot, fenomenális :)
Ja, és nehezebb is, itt nincsenek tábortüzek, egyebek, egy világnak a legelején van csak ilyen pont, meg minden egyes boss után, közte semmi ... viszont ált annyi 'könnyítés' van, hogy bizonyos helyeken meg lehet nyitni shortcutokat, így halál esetén (főleg bosnál) már csak egy jóval rövidebb utat kell megtenni ... ez pl a leglátványosabban az első világ első bossnál látszik, ahol kb 2 órás kerülőúttal nyitod meg a boss kapuját, ami a kezdőhelytől 1 percre van, a második világ első boss hasonló, csak itt majd kb 5 percre lesz a boss ... a második világ harmadik bossa meg már kapásból 2 útvonalon elérhető ... vagy rögtön egy kürtőn leugrálva 5 perc alatt, vagy körbe, 1001 felszedhető tárgy és upgrade materiált dobó jó 1,5 órás útvesztőn keresztül :)
Sok ilyen van benne, sok szerencsét annak aki belevág :)