-
Nehezebb, de nem feltétlen azért amiért mondod ... szerintem :)
Upgradelni rögtön lehet, ráadásul csak úgy szórja a materialokat, minden nehézség nélkül az alap broadswordom húzogattam az elején brutál sebzésűre. Mondk az tény, hogy itt pl a szúrófegyverek sokkal 'erősebbek' a vásóknál ... azaz amivel lehet szúrni (erős csapás) az sokkal nagyobbat sebez szinte mindenkibe, mintha vágnád. Konkrétan egy ütés a többség.
Tehát ez könnyebb szvsz.
Estus flask ... itt füvet lehet nyomatni, amit lélekért venni is lehet. Az alap fűből már az elején az első árus után 50+ -om volt, most meg állandóan 99-en van, a többi is 40-50+ -on ... bármikor lehet nyomatni ezerrel. És simán lehet farmolni a játék elején 0 kihívással.
Tehát ez könnyebb szvsz.
Aztán ugye a Tower Knight után átkényszerülsz a következő világba, ahol az első boss egy kicsit nehéz (pók), de mondjuk másodikra az is meglett, hála a töménytelen mennyiségű fűnek :)
Utána pedig az alagutakban meg lehet találni a Dragon Longswordot, amihez ráadásul az upgrade material végtelen mennyiségben farmolható a bogarakból, így meg is kaptad azt a fegyvert, amivel simán végigjátszható a játék :)
Ez sem különösebben nehéz szvsz :)
Aztán halott formában lehet summonolni, a megmentett NPC-k meg maguktól bejönnek a bosshoz, nem kell hívni őket ... ha kell, ha nem kell, jönnek ...
Mondjuk eddig Én is azt mondom, hogy nehezebb, mint a DaS, de nem ezekért. Hanem pl a néha szabályozatlan erősségűnek tűnő ellenfelek miatt ... konkrétan pl egy csákányos vacak 3x nagyobbat sebez, mint bármelyik boss. Vagy a tüzes gyíkokat egyszerűen alig lehet eltalálni, mert annyira lent vannak a földön, hogy nem éri el a kard. Vagy egy knight olyan kombót nyom, amiből nem tudsz kigurulni ha bevédted az elsőt, de utána meg addig üt, amíg el nem fogy a staminád és egy ütésből leszed ... vagy a dárdás knight, aki nekifut és konkrétan átüti a pajzsod és egy ütés vagy.
És ott van a world és karakter tendency ... ennek ha valaki nem olvas utána, akkor szétszopatja magát, ugyanis a játék konkrétan semmit nem mond róla. Ez az a játék, ahol ember formában játszani teljesen értelmetlen, semmi haszna. Még szerencse, hogy a summonhoz meg egyebekhez nem is kell. Ráadásul a játék nem hogy nem beszél róla, de még az állapot kijelzése is teljesen kaotikus, konkrétan csak találgat az ember, hogy milyen állapotban lehet (nagyjából látszik csak).
Na meg ugye a kizárólag bossok után lévő mentési lehetőség ...... amivel végül is akkora nagy baj nincs, mivel általában a pályán végigmenve lehet shortcutot nyitni hozzájuk (vagy egyszerűsíteni az odajutást), de néha idegesítő. Jobban idegesít, hogy ha visszamegyek 5 lépést a tűztől és ott halok meg, akkor visszatesz az előző boss tüzéshez, mivel ugye annak a területnek a végén haltam meg ... aztán tölthet percekig a gép, míg visszamegyek nexus és onnan a másik tűz :)
Na, ezek olyan direkt szopatások, ami nincs benne a DaS-ban.
Úgyhogy szerintem sok dolgoban a DaS egy agyonra finomított változata a Demons Soulsnak, és ebből a szempontból bőven sokkal jobb. Pl az Estus rendszer pont, hogy taktikusabbá teszi a játékot, a füves semmitől sem másabb, mint más játékokban a töménytelen healt potion :)
Hát Én így látom :)